Four Points by Sheraton İstanbul "Green Key" almaya hak kazandı

Four Points by Sheraton İstanbul Kağıthane, sürdürülebilir turizmi destekleyen kuruluşlara verilen uluslararası Green Key (Yeşil Anahtar) almaya layık görüldü.

Four Points by Sheraton İstanbul "Green Key" almaya hak kazandı
27 Mayıs 2024 - 13:37
İklim değişikliğinin önlenmesine, çevrenin korunmasına ve sürdürülebilir turizme katkıda bulunan kuruluşlara verilen, uluslararası bir eko-etiket olan Green Key, 2024 yılındaki sahiplerini buldu. Four Points by Sheraton İstanbul Kağıthane de çevreyi koruyan yaklaşımı ve sürdürülebilirlik bilincini geliştirmeye yönelik çalışmalarıyla, 2014’te Türkiye’de sadece 143 kuruluşa verilen Green Key’i almaya hak kazandı.
 
Four Points by Sheraton İstanbul Kağıthane, sürdürülebilir turizmi destekleyen kuruluşlara verilen uluslararası Green Key (Yeşil Anahtar) almaya layık görüldü. Çevrenin korunması yönündeki girişimleri ödüllendirerek destekleyen, iklim değişikliğinin önlenmesi ve sürdürülebilir turizme katkıda bulunmayı amaçlayan uluslararası bir eko-etiketi olan Yeşil Anahtar, dünya çapında uygulanıyor. Four Points by Sheraton İstanbul Kağıthane de çevre yönetimi, personel eğitimi, misafirlerin bilinçlendirilmesi, su tasarrufu, atık yönetimi, enerji tasarrufu, kurumsal sosyal sorumluluk gibi 13 önemli kriteri karşılayarak, 2014 yılında Türkiye’den Green Key almaya hak kazanan 143 tesis arasında yerini aldı. 
 

60’tan fazla ülkede uygulanıyor

1994 yılında Danimarka’da hayata geçirilen Green Key, 2002’de Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı’nın (Foundation For Environmental Education-FEE) beşinci programı olarak uygulanmaya başlandı. 60’tan fazla ülkede gerçekleştirilen program, Türkiye’de ise 2011 yılından bu yana Türkiye Çevre Eğitim Vakfı tarafından yürütülüyor. Programla, işletmenin çevreye olumsuz etkilerini azaltarak, enerji ve su tasarrufu, çevre dostu temizlik malzemelerinin kullanımı ve atık yönetimi gibi önlemlerle “çevrenin korunması”; elektrik, su, yakıt gibi alanlarda bilinçli tüketimin sonucunda maliyetin azalmasıyla “ekonomik yönetim”; sürdürülebilir turizme katkıda bulunarak “turizmi güçlendirmesi”; işletme sahibinin, personelin ve müşterilerin çevre bilincinin artırılması ve sürdürülebilir kalkınma için “eğitim” gibi hedefler yer alıyor. Uluslararası alanda 60'tan fazla ülkede uygulanan program kapsamında dünyada yaklaşık 5 bin Yeşil Anahtar sertifikalı tesis bulunuyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bergama Ziraat Odası Başkanı: "2024 Tarım İçin Kara Bir Yıl Oldu"
Bergama Ziraat Odası Başkanı: "2024 Tarım İçin Kara Bir Yıl...
'Türkiye'nin Balığı Dünya Sofralarında, Biz Neden Tüketimde Gerideyiz?'
'Türkiye'nin Balığı Dünya Sofralarında, Biz Neden Tüketimde...