Golf Dondurma, "Maraş Dondurması" coğrafi işareti kullanım izni aldı

Golf Dondurma, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası ile gerçekleştirdiği iş birliği anlaşması kapsamında, Kahramanmaraş Fabrikasında ürettiği ürünlerin ambalajlarında “Maraş Dondurması” coğrafi etiketini kullanabilecek.

Golf Dondurma, "Maraş Dondurması" coğrafi işareti kullanım izni aldı
09 Nisan 2021 - 22:45

Türkiye’nin yerel lezzetlerini daha geniş tüketici kitlelerine ulaştırmak amacıyla çalışan Golf Dondurma, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) ile gerçekleştirdiği iş birliği anlaşması sayesinde, Kahramanmaraş Tesisleri’nde ürettiği ürünlerde “Maraş Dondurması” coğrafi etiketini kullanma izni aldı.

İş birliği anlaşması ile ilgili bilgi veren Golf Dondurma Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Ergün Akkaya, “Bu iş birliğinin ülkemizin önemli bir değerinin korunması, yaşatılması ve dünyaya açılması adına önemli bir gelişme olduğunu belirtmek isterim. Kahramanmaraş Sanayi ve Ticaret Odası ile el ele Maraş Dondurması’nı hak ettiği yere getirmek için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

2014 yılında Kahramanmaraş’ta 75 milyon liralık yatırımla kurulan fabrika ile şehir ekonomisine son beş yıl içinde 55 milyon lirası doğrudan olmak üzere ile 100 milyon liranın üzerinde katkı sağladıklarını kaydeden Akkaya, “20 bin metrekare üzerine kurulan fabrikada yaz aylarında 250 kişiyi bulan çalışan sayımızla şehrin istihdamına katkıda bulunmanın yanı sıra teknik okul öğrencilerine staj olanağı da sunuyoruz. Elbette dondurmanın hammaddesi olan sahlep ve sütü de bölgedeki tedarikçilerimizden temin ediyoruz. Çünkü Türkiye’nin ilk yüzde yüz yerli sermaye ile kurulan dondurma markası olarak ülkemizin değerlerine sahip çıkmanın görevimiz olduğuna inanıyor ve bu inançla çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

İhracat potansiyeli artacak

“Maraş Dondurması” coğrafi işareti kullanım izni sayesinde Türkiye’nin önemli bir değerini bir bölgeye sıkışmış bir lezzet olmaktan çıkarıp bir dünya lezzeti haline getirme fırsatı yakaladıklarına vurgu yapan Akkaya, şöyle devam etti:

“Bu iş birliği ile ihracat yaptığımız ülkeleri genişleterek Kahramanmaraş Dondurması’nı dünyaya duyurmaya devam edeceğiz. Halihazırda Kosova, Arnavutluk, Azerbaycan, Kıbrıs, Umman, Libya, İsrail, KKTC, Afrika ve Suriye’de oluşan talebi genişleteceğiz. Gerek yaptığımız üretim yatırımları gerekse pazarlama yatırımları ile hakkını vererek Kahramanmaraş’ın tanıtımına katkı sağlamayı sürdüreceğiz. Kahramanmaraş Ticaret Odası ile yaptığımız iş birliği sayesinde bu katkı önümüzdeki yıllarda da artarak devam edecek.”

Kahramanmaraş’ta üretim uluslararası lezzet ödülü getirdi

Golf Dondurma’nın Kahramanmaraş tesislerinde üretilen Golf Maraşım markasının, Türkiye’nin ilk Uluslararası Üstün Lezzet Ödüllü dondurması olduğunu hatırlatan Akkaya, “Kahramanmaraş’tan, Avrupa’nın en prestijli aşçılık derneklerinin şeflerinin oluşturduğu jürinin  “tadım testi”nden en iyi notları almayı başaran bir marka çıkardık. Maraşım, geçtiğimiz yılı yüzde 24 büyüme ile kapattı” diye konuştu.

Golf Dondurmanın 17 yıllık genç bir marka olmasına rağmen sektörde hem dondurma pazarının büyümesine önemli katkılarda bulunduğunu hem de yeni ve yenilikçi ürünlerle tüketicisinin ihtiyaçlarına hızlı ve yerinde çözümler getirdiğini vurgulayan Ergün Akkaya, “2003 yılında 10 milyon litre ile başladığımız yolculukta bugün Bursa ve Kahramanmaraş fabrikalarımızda 200 milyon litre dondurma üretimi gerçekleştiriyoruz. 2015 köklü bir değişime giderek ürünlerimizin reçetesinden ambalajlarımıza ve logomuza kadar tüm süreçlerimizi yeniledik. Bu yenilenmenin ivmesiyle satışlarımızı iki katına çıkararak dondurma pazarında yüzde 30’luk bir pay elde etmeyi başardık. Yaklaşık 3 bin kişilik çalışan kadromuz, 66 bayimiz, 80 bin dolabımızla Türkiye dondurma pazarının ikinci büyük oyuncusu olarak yeni hedeflere koşmaya devam edeceğiz” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bergama Ziraat Odası Başkanı: "2024 Tarım İçin Kara Bir Yıl Oldu"
Bergama Ziraat Odası Başkanı: "2024 Tarım İçin Kara Bir Yıl...
'Türkiye'nin Balığı Dünya Sofralarında, Biz Neden Tüketimde Gerideyiz?'
'Türkiye'nin Balığı Dünya Sofralarında, Biz Neden Tüketimde...