İSKİ'den Yeni Su Tasarrufu Hamlesi: 'Damlaya Damlaya Gelecek Olur' Kampanyası Başladı
İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), su tasarrufunu teşvik etmek amacıyla "Damlaya Damlaya Gelecek Olur" sloganıyla yeni bir kampanya başlattı. Bu kampanya, İstanbul'daki su tüketimini azaltmayı ve toplumsal bilinç oluşturarak gelecekte daha yaşanabilir bir şehir bırakmayı hedefliyor.
24 Temmuz 2024 - 12:24
İSTANBULLULARI SU TASARRUFUNA DAVET EDEN İSKİ’DEN ‘SU PROTOKOLÜ’ KAMPANYASI
İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), ‘Damlaya Damlaya Gelecek Olur’ sloganıyla Su Protokolü Kampanyası başlattı. Bu kampanya ile İstanbulluları su tasarrufuna davet eden İSKİ, su tasarrufu konusunda toplumsal bilinç oluşturarak gelecek nesillere daha yaşanabilir bir İstanbul bırakmayı hedefliyor. İstanbulluları Su Protokolüne katılmaya davet eden İSKİ Genel Müdürü Doç. Dr. Şafak Başa, “Protokole katılalım, tasarruf taahhütlerinde bulunarak suyumuzu hep birlikte koruyalım” dedi.İstanbul’da artan nüfus ve yaz mevsimine bağlı kuraklıkla beraber barajlardaki su doluluk oranı her geçen gün düşüyor. Geçtiğimiz yıl İstanbul’da günlük su tüketim rekoru 27 Temmuz tarihinde 3 milyon 568 bin metreküp ile kırılırken bu yılın rekoru erken geldi. Bu yıl 14 Haziran’da 3 milyon 817 bin metreküp ile günlük su tüketim rekoru kırıldı. İSKİ gerekli önlemleri alsa da su tüketimi her geçen yıl artıyor. Bu kapsamda İSKİ, tüm İstanbullulara suyun sınırlı bir kaynak olduğunu hatırlatarak tasarrufa davet ediyor.
SU PROTOKOLÜ NEDİR?
İSKİ, Su Protokolü Kampanyası ile su tasarrufu konusunda toplumsal bilinç oluşturarak gelecek nesillere daha yaşanabilir bir İstanbul bırakmayı hedefliyor. Her bireyin küçük adımlarla büyük değişimlere katkıda bulunabileceği bu kampanya, İstanbul’un su kaynaklarının korunmasında önemli bir adım olarak görülüyor.SU PROTOKOLÜNE KATILIN, SU AYAK İZİNİZİ HESAPLAYIN VE TASARRUF TAAHHÜDÜNDE BULUNUN!
İstanbullular, Su Protokolü’ne katılmak için https://iski.istanbul/ adresi ya da İstanbul Senin uygulaması üzerinden Su Ayak İzini hesaplayarak gönüllülük esasına dayanan tasarruf taahhütlerinde bulunuyor.Su Ayak İzi hesaplama aracı sayesinde, hanede yaşayan kişi sayısı, haftalık yeme içme alışkanlıkları ve aylık kıyafet ile elektronik ürün harcamaları gibi su kullanımını etkileyen faktörler belirleniyor. Hesaplamanın ardından, kişisel temizlik esnasında musluğu açık bırakmamak, bulaşıkları elde değil makinede yıkamak, çamaşır makinesini tam kapasite ile çalıştırmak gibi tasarrufta etkili olabilecek taahhütler işaretlenerek Su Protokolüne katılım sağlanıyor.
YORUMLAR