İstanbul'un Her Köşesinde Covid-19 Eğitimi

İBB, pandemiye karşı mücadelesinde yeni bir çalışmanın daha başlangıcını yaptı. İBB’nin İstanbulluların salgın hakkındaki hassasiyetini geliştirmeyi amaçlayan projesi “Covid 19 Bilgilendirme ve Farkındalık Eğitimi”, kentin her noktasına ulaşmak için yola çıktı. Eğitimlerin gerçekleştiği Çatalca Subaşı Köyü Muhtarı Bahri Çetin, verilen hizmetten memnun olduğunu söyleyerek, “Yaşamadan kimse bilemez. Halkımızın kurallara uyma noktasında duyarlı olması lazım” dedi.

İstanbul'un Her Köşesinde Covid-19 Eğitimi
03 Eylül 2020 - 14:15

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yeniden yükselişe geçen Covid - 19 vakaları hakkında herkesi tedbirlere uymayı anımsatan Covid 19 Bilgilendirme ve Farkındalık Eğitimi, kentin birçok noktasında verilmeye başlandı. İBB Halkla İlişkiler Müdürlüğü ve İstanbul Aile Danışma Ve Eğitim Merkezleri (İSADEM) ortaklığı ile gerçekleştirilen eğitimler, Silivri ve Şile’nin ardından Çatalca’nın Subaşı Köyü’nde gerçekleştirildi. Köy meydanında bulunan sakinler, İSADEM eğitmenleri tarafından Covid 19’a karşı alınacak önlemler ve doğru bilinen yanlışlar konusunda bilgilendirildi. Bilgilendirme broşürü, maske ve hijyen kiti dağıtılan eğitimlerin, İstanbul’un tamamına yayılarak 39 ilçede gerçekleştirilmesi planlanıyor.

ÇAMAŞIR SUYU KULLANIMINA DİKKAT
İSADEM Sağlık Eğitmeni Filiz Seydiler, her yerde olabileceğini belirterek, eğitimlerin önemine dikkat çekti. Eğitimlerde Covid-19’un nasıl bulaştığı ve korunma yollarını anlattığını söyleyen Seydiler, “Özellikle maske kullanımı çok önemli. Maskenin doğru kullanımı konusunda eksiklikler var. Bu nedenle maske kullanmanın doğru kurallarını öğretmeye çalışıyoruz” dedi.

Hijyen kurallarını doğru bir şekilde uygulamanın diğer bir korunma yolu olduğunu söyleyen Seydiler, şu açıklamayı yaptı:“Halk olarak çamaşır suyunu kullanmayı çok seviyoruz.Ne yazık ki, en zehirli maddelerden biri olan çamaşır suyunun yanlış ve fazla kullanımı bağışıklık sistemimizi güçlü tutan bazı bakterileri de öldürüyor. Bu ise kansere kapı aralıyor. Bu zorlu süreci atlatmamız için herkesin kurallara uyması gerekiyor. Çünkü bir kişinin kurallara uymaması ciddi bir bulaş riski oluşturuyor. Bunlara dikkat edersek inşallah bu günleri kısa sürede geride bırakacağız.”

“KİMSE COVID-19’U HAFİFE ALMASIN”
Kısa bir zaman önce Covid-19’a yakalanan Subaşı Köyü Muhtarı Bahri Çetin İBB’nin verdiği eğitimden duyduğu memnuniyeti dile getirerek İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na teşekkür etti. Kurallara uyma konusunda sorumsuzluğun yaygın olduğunu belirten Çetin, “Maalesef bu hastalığı insanlar önemsemiyor. Ben Sosyal Vefa’da muhtar olarak görevliydim ve o dönem bu hastalığa yakalandım. Ne olduğunu çok iyi biliyorum insanların başına gelmeden bazı şeyleri anlamıyorlar. Ben atlattım geçirdim 14 gün karantinada kaldım. Allah’a şükür ailemde bir şey çıkmadı. İnsanlara da tavsiyem bu hastalığı hafife almasınlar. Gereken önlemleri ihmal etmesinler” şeklinde konuştu.

“DOĞRU BİLDİĞİMİZ YANLIŞLAR VARMIŞ”
Eğitime katılan Halime Korkmaz, genel olarak kurallara uyduklarını hastalığın yayılmaması için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. İBB’ye böylesi bir eğitim verdikleri için teşekkür eden Korkmaz, eğitimin kendisi için faydalı olduğunu ifade etti. 10 yaşındaki Umut Korkmaz ise maske kullanımında bazı yanlışlar yaptığını, eğitim sayesinde doğru kullanımın nasıl olması gerektiğini öğrendiğini söyledi.

Ayşe Gürel eğitimle birlikte çamaşır suyunu fazla kullandığının farkına vardığını belirterek ekledi “Yanlış bildiğimiz şeyler varmış. Bilgimiz yoktu. Öğrenmiş olduk. Eğitim çok faydalı oldu geldiniz, ayaklarınıza sağlık.” Ayşe Yörük ise köylerinde eğitim verilmesinin çok iyi olduğunu ifade ederek “Koronadan dolayı temizliğe son derece dikkat ediyoruz. Kim gelse hemen orayı siliyoruz. Ama bizim yaptığımız yanlışlar da varmış. Hep birlikte öğrendik” dedi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir'de 3126 Asansöre Kırmızı Etiket
İzmir'de 3126 Asansöre Kırmızı Etiket
Kartalkaya'daki yangında acil durum önlemleri eksik mi kaldı?
Kartalkaya'daki yangında acil durum önlemleri eksik mi kaldı?