İZETAŞ Manisa'ya da Enerji Tedarik Etmeye Başladı: Temiz Enerji ve Tasarruf Bir Arada

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kuruluşu olan İZETAŞ, 1 Haziran 2024'ten itibaren Manisa'ya da enerji tedariğine başladı. Bu sayede yıllık 32 milyon kWh enerji ihtiyacı yenilenebilir kaynaklardan karşılanırken, 15 bin 744 ton karbondioksit salınımı da önlenecek.

İZETAŞ Manisa'ya da Enerji Tedarik Etmeye Başladı: Temiz Enerji ve Tasarruf Bir Arada
23 Haziran 2024 - 23:04

İzmir’den Manisa’ya temiz enerji

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve şirketlerinin enerji ihtiyacını yenilenebilir kaynaklardan sağlamak için kurulan İZENERJİ bünyesindeki İZETAŞ şirketi, Adana’nın ardından Manisa’ya da enerji temin ediyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ekonomik kriz ve tasarruf gerekliliğiyle attığı adım Türkiye’ye yayılıyor. Enerji ihtiyacını yenilenebilir kaynaklardan sağlamak için Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZENERJİ bünyesinde kurulan (İzmir Elektrik Tedarik Anonim Şirketi) İZETAŞ şirketi, Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (Adana ASKİ) ardından Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne de (MASKİ) enerji tedarik ediyor.


Adana’nın ardından Manisa

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin enerji tedarik arzını güvence altına alan, bütün kurumları enerji piyasasındaki ve fiyatlarındaki dalgalanmalardan ve yüksek maliyetlerden koruyan İZETAŞ, adımlarını hızlandırıyor. İZETAŞ, 1 Haziran 2024 tarihi itibariyle Manisa’ya da enerji ulaştırmaya başladı. Bu adımla birlikte yıllık yaklaşık 32 milyon kilovat saat enerji tedariki sağlanırken, yenilenebilir enerji sertifikası sayesinde 15 bin 744 ton karbondioksit salımının önüne geçilecek. Ege Orman Vakfı verilerine göre, yaklaşık 38 bin 300 fidanın dikilmesi kadar doğaya fayda sağlanacak. MASKİ elektrik tedarikini İZETAŞ üzerinden gerçekleştirerek yüksek miktarda tasarruf sağlayacak.


İZETAŞ farkı

İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan yüzde 100 hissesi İZENERJİ A.Ş.’ye ait İZETAŞ (İzmir Elektrik Tedarik Anonim Şirketi) 2041 yılına kadar elektrik tedarik lisansı aldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve belediyenin şirketlerine ait binaların elektrik ihtiyacının yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlanması için İZENERJİ bünyesinde kurulan İZETAŞ, 2022 yılında Adana’ya da enerji tedarikine başlamıştı

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yangın bölgesinde incelemelerde bulunan Özel'den önemli açıklamalar
Yangın bölgesinde incelemelerde bulunan Özel'den önemli...
Yusuf Öztürk: 'Denizcilik Sektörü Türkiye'nin İlerlemesinin Anahtarıdır'
Yusuf Öztürk: 'Denizcilik Sektörü Türkiye'nin İlerlemesinin...