İzmir Amerikan Koleji'nde MOODS gösterisi
İzmir Amerikan Koleji’nde yüzde yüz öğrenci prodüksiyonu olma özelliğiyle ön plana çıkan dans ve müzik etkinliği “MOODS”un bu seneki teması “anı yakalamak”tı. Öğrenciler Ağustos’tan beri hazırlandıkları etkinlikte hem eğlendiler hem de etkinliğin gelirinin bir kısmını bir toplum hizmetinde değerlendirmeye karar verdiler.
İzmir Amerikan Koleji öğrencilerinin yaklaşık 20 senedir aralıksız düzenledikleri MOODS, bu sene de velilerden, öğretmenlerden ve diğer tüm izleyicilerden tam not aldı. Başarılı performansların yanısıra elde edilen gelirin tümünün öğrenciler tarafından belirlenen toplum hizmeti çalışmalarına bağışlanacak olması, etkinliğin önemini bir kat daha arttırdı.
İzmir Amerikan Koleji Blake Kültür Merkezi’nde 5 ve 7 Ekim 2017 tarihlerinde gerçekleştirilen etkinliğin yönetmeni 11. sınıf öğrencisi Karya Filiz, “Şovumuz tamamıyla öğrenci emeğidir. Bu sene benim liderliğini yaptığım gibi, her sene bir grup öğrenci tarafından yönetilir. Ayrıca sponsor öğretmenimiz tarafından da desteklenir. Hazırlık süreci okullar kapanmadan önce başlar. Nisan ayında şov için istekli öğrencilerden asistan seçilir. Her asistanın bir sene öncesinden aynı şekilde mülakatla seçilmiş yönetmeni bulunur. Daha sonra yönetmenler ve asistanları şovun parçası olmak isteyenlerden kısa süreli bir gösteri yapmalarını isterler. Katılımcılar yeteneklerine göre dans eder, şarkı söyler ya da enstrüman çalarlar. Provalar Ağustos ayından başlayarak Ekim ayına kadar sürer. Uzun, zorlu ama zevkli bir süreçtir. Bu süreçte yönetmenler gösterinin ön hazırlıklarını yaparlar” dedi.
Her sene bir tema belirlendiğini ve bu tema temel alınarak alarak tişört, poster, bilet ve dekor hazırlandığını söyleyen Kayra, bu etkinliğin İzmir Amerikan Koleji için çok önemli olduğunu ve bütün arkadaşlarının böylesine önemli ve anlamlı bir etkinlikte gerek sahne önünde, gerekse sahne arkasında görev almak için can attıklarını belirtti.
Etkinliğin sahneye koyulmasında yıllardır emek veren İzmir Amerikan Koleji Müdür Yardımcısı Seçil Yöndem de, yaklaşık 150 öğrencinin görev aldığı bu gecenin, temelde öğrencilere özgüven kazandırdığını; bu etkinlik sayesinde öğrencilerin sahne önü ve sahne arkası ile posterinden dekorasyonuna ışığından ses düzenine bir organizasyonun nasıl planlandığını öğrendiklerini söyledi. Ayrıca öğrencilerin yeteneklerini sunma fırsatını bulduğunu; üstelik bütün bu süreçte çok eğlendiklerini dile getirdi.
Öğrencilerin etkinlikten elde ettikleri gelirin bir bölümünü toplum hizmeti için kullanacaklarını ifade eden Yöndem, “Geçtiğimiz yıllarda elde edilen gelirle öğrenciler ihtiyacı olan bir okula yardım yaptılar, Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi’ne bir oda yaptırdılar. Bir sene de Tohum Otizm Vakfı’na bağış yaptılar. Öğrencilerimiz bu duyarlılıkları ile de her zaman olduğu gibi bizleri gururlandırıyorlar” dedi.