İzmir'de Hayvan Sevgisi Festivalle Taçlanıyor: Patilerin Festivali 5. kez Gündoğdu Meydanı'nda

Konak Belediyesi tarafından düzenlenen Patilerin Festivali, 5 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde Gündoğdu Meydanı'nda hayvan severlerle buluşuyor. Beşinci kez kapılarını açan festival, hayvan haklarına dikkat çekip, sahiplenme bilincini artırma misyonuyla İzmirlileri ağırlayacak.

İzmir'de Hayvan Sevgisi Festivalle Taçlanıyor: Patilerin Festivali 5. kez Gündoğdu Meydanı'nda
02 Ekim 2024 - 22:33

Patilerin Festivali 5. kez Gündoğdu Meydanı’nda

Konak Belediyesi’nin her yıl dört gözle beklenen ve can dostlar için önemli bir farkındalık yaratan etkinliği ‘Patilerin Festivali’ 5 Ekim’de Gündoğdu Meydanı’nda İzmirlilerle buluşuyor. Bu yıl beşincisi düzenlenen Patilerin Festivali’ne tüm patiseverleri davet eden Başkan Mutlu, “Bu yıl Dünya Hayvanları Koruma Günü’nü Patilerin Festivali’yle kutluyoruz. Festivalimiz, hayvanları korumak, dünyamızı onlarla paylaşmayı öğrenmek, her canın kıymetli olduğunu anlamak adına farkındalık oluşturacak” dedi.

Hayvan dostu etkinlik 5. yılında

Konak Belediyesi’nin artık gelenek haline gelen hayvan dostu etkinliği Patilerin Festivali, bu yıl beşinci kez ‘merhaba’ diyecek. 5 Ekim’de Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleşecek festival, patiseverleri bir araya getirirken özellikle hayvan hakları ve sahiplenme konusunda farkındalık yaratacak. Gün boyu sürecek etkinliklerin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının stantları da açık olacak. Bir can dosta yuva olmak isteyenler Konak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü standında sahiplenme konusunda yardım alabilecek. Hayvan sahiplenen pati dostlarına sahiplendikleri canın tüm ihtiyaçlarının içinde olduğu hediye paketleri verilecek.

Mutlu: Sahiplenme bilincini yükseltmeyi umuyoruz

Dünya Hayvanları Koruma Günü’nün de kutlanacağı festivale tüm İzmirlileri davet eden Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, “Bu yıl Dünya Hayvanları Koruma Günü’nü Patilerin Festivali’yle kutluyoruz. Festivalimiz, hayvanları korumak, dünyamızı onlarla paylaşmayı öğrenmek, her canın kıymetli olduğunu anlamak adına farkındalık oluşturacak. Biz, kentimizde sokakta yaşayan can dostlarımızı korumak, onların daha sağlıklı bir yaşam sürmelerine olanak sağlamak adına elimizden geleni yapıyoruz. Satın almamak, onun yerine sahiplenmek patili dostlarımızın yaşam haklarını koruyabilmemiz adına çok önemli bir hareket. Festivalimizle bu bilinci de yükseltmeyi umuyoruz” ifadelerini kullandı.

Can dostlar hünerlerini sergileyecek

Gündoğdu Meydanı’nda gün boyu sürecek etkinlikler arasında Can Dostlar Yetenek Yarışması, Kutay Özkan’la Yetenekli Köpekler gösterisi, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Atlı Polis Birimi ve Köpek Eğitim Merkezi’nin (KEM) gösterisi ve yetenek yarışması yer alacak. Patilerin Festivali’nde çocuklar için de birbirinden eğlenceli oyun ve eğitim atölyeleri düzenlenecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ege Belediyeler Birliği ve İzmir Büyükşehir'den Ortak Proje: Ege Planlama Ajansı
Ege Belediyeler Birliği ve İzmir Büyükşehir'den Ortak Proje: Ege...
Yasadışı Balıkçılık ve Deniz Kirliliği: Uzmanlardan Uyarılar
Yasadışı Balıkçılık ve Deniz Kirliliği: Uzmanlardan Uyarılar