İzmir'de "Kadın Her Yerde" Sloganıyla 8 Mart Etkinlikleri Başlıyor
Kadın Her Yerde sloganıyla 4-12 Mart tarihlerindeki etkinlikler kapsamında kadın emeğine ve üretimde kadınların rolüne dikkat çekilecek, atölye çalışmaları ve spor organizasyonlarıyla kadınların keyifli vakit geçirmeleri sağlanacak.

04 Mart 2025 - 11:41
8 Mart Dünya Kadınlar Günü İzmir’de birçok etkinlikle kutlanacak
İzmir'de "kadın her yerde"İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında “Kadın Her Yerde” sloganı ile 4- 12 Mart tarihlerinde düzenleyeceği etkinlikler ücretsiz buz pateni ve nefes egzersizi seansları ile başlayacak. 8 Mart’ta ise “Kadın Emeği” konulu panel, bisiklet sürüşü ve kadınlar koşusu olacak.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Kadın Dostu Kent” İzmir’de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bir dizi program hazırladı. “Kadın Her Yerde” sloganıyla 4-12 Mart tarihlerindeki etkinlikler kapsamında kadın emeğine ve üretimde kadınların rolüne dikkat çekilecek, atölye çalışmaları ve spor organizasyonlarıyla kadınların keyifli vakit geçirmeleri sağlanacak.
Buzda özel seans
Bornova Âşık Veysel Rekreasyon Alanı'nda yer alan Buz Sporları Salonu, Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, 4 Mart Salı günü 20.00-20.45 saatleri arasında kadınlara özel hizmet verecek. Ücretsiz seansta profesyonel eğitmenler eşliğinde buzda kaymayı deneyimleyecek kadınlar müzik ve ışık gösterileri eşliğinde keyifli bir gün geçirecek. Örnekköy Kadın Dayanışma Merkezi’nde Meslek Fabrikası kadın kursiyerlerine saat 10.30 ve saat 14.00’te nefes egzersizi yaptırılacak.
Atölye ve eğitimler
5 Mart Salı günü Örnekköy Kadın Dayanışma Merkezi’nde Meslek Fabrikası kursiyerlerine yönelik 11.30’da nefes egzersizi olacak. Bayraklı Gümüşpala Oyun Odası’nda 13.30’da “Kendinize İyi Bakın” atölyesi düzenlenecek. Gümüşpala Semt Merkezi’nde ise kadın kursiyerlere saat 14.00’te “Kadın Sağlığı” eğitimi verilecek. "Mahallede Dayanışma Var" projesine dâhil aileler için, 6 Mart Perşembe günü, 17.00-19.00 saatleri arasında, Âşık Veysel Gençlik Merkezi'nde el sanatları atölyesi düzenlenecek ve ortaya çıkacak ürünler, 8 Mart'ta ailelere armağan edilecek.
Şampiyon kadınlardan gösteri maçı
Challenger Cup finalinde Galatasaray Zena'yı yenerek ikinci kez Avrupa Şampiyonu olan İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadınlar Sutopu Takımı, 6 Mart Perşembe günü, saat 19.45'te gösteri maçına çıkacak. Tüm kadınlara ilham olmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenecek maçı tüm yurttaşlar Havuz İzmir’de ücretsiz olarak izleyebilecek. 7 Mart Cuma günü Örnekköy Kadın Dayanışma Merkezi’nde saat 10.30’da nefes egzersizi dersi olacak. 10.00-12.00 saatleri arasında EVKA-4'teki Naim Süleymanoğlu Spor Salonu'nda sporsever kadınlar için kutlama programı olacak.Yine aynı gün Çiğli Üniteks Tekstil Fabrikası’nda çalışan kadın işçilere yönelik “Kendinize İyi Bakın” atölyesi düzenlenecek. Gümüşpala Mahallesi’nde İzmir95 projesi kapsamında saha çalışması yapılacak.
YORUMLAR