İzmir'de Seslerin Harmanı: 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali Sona Erdi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 20-26 Mayıs tarihlerinde üçüncü kez düzenlenen İzmir Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali'ne bu yıl 154 koro ve 6 binin üzerinde korist katıldı. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde yapılan ödül törenine katılım yoğun oldu.

İzmir'de Seslerin Harmanı: 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali Sona Erdi!
27 Mayıs 2024 - 14:00
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 20-26 Mayıs tarihleri arasında üçüncü kez düzenlenen İzmir Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali, görkemli bir törenle sona erdi. Festival kapsamında 154 koro ve 6 binin üzerinde korist İzmir'de bir araya gelerek, müzikseverlere unutulmaz bir deneyim yaşattı.

Festivalin ödül töreni Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde gerçekleşti. Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'ı temsilen CHP Grup Sözcüsü ve Karabağlar Belediyesi Başkan Yardımcısı Elvin Sönmez Güler katıldı. Güler, Başkan Tugay'ın selamlarını ileterek tüm katılımcılara teşekkürlerini sundu.


Festivalde 15 Farklı Müzikal Dalda Ödüller Sahiplerini Buldu

Festivale katılan korolar birbirleriyle yarışmadı. Bunun yerine, 15 ayrı müzikal dalda "Festival Değerlendirme Kurulu" tarafından değerlendirildi. Her koro, aldığı en yüksek puana ait müzikal dalda sanatsal bir ödül ile onurlandırıldı.


İzmir Büyükşehir Belediyesi Çoksesli Koro Müziğini Desteklemeye Devam Ediyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu festivali düzenleyerek çoksesli koro müziğini özendirmeyi ve Türk müziğinin evrensel boyuta ulaşmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor. Başkan Dr. Cemil Tugay'ın vizyonu doğrultusunda, İzmir Büyükşehir Belediyesi önümüzdeki yıllarda da bu festivale ev sahipliği yapmaya devam edecek.


Festivale Katılanlar Memnuniyetlerini Dile Getirdi

Festivale katılan korolar ve koristler, organizasyondan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Birçok koro üyesi, İzmir'in tarihi ve kültürel güzellikleriyle tanışma fırsatı buldukları için de mutlu olduklarını ifade etti. İzmir'in kültür ve sanat hayatına önemli bir katkı sağlayan festivalin önümüzdeki yıllarda da aynı coşkuyla devam etmesi temenni edildi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
6 Ayda Sahibi Çıkmayan Araçlar Ekonomiye Kazandırılıyor!
6 Ayda Sahibi Çıkmayan Araçlar Ekonomiye Kazandırılıyor!
Cemil Tugay'ın Bakırçay Mesaisi
Cemil Tugay’ın Bakırçay Mesaisi