İzmir'de Sulama Sezonu Açıldı: 6 Milyar TL Ekonomik Katkı Hedefi

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta'nın açıklamalarına göre, İzmir'de 27 Mayıs 2024 tarihinde törenle açılan 2024 yılı sulama sezonu ile birlikte toplam 891 bin 170 dekar tarım arazisi suya kavuştu. Bu sayede, Türkiye ekonomisine 6 milyar 683 milyon 775 bin TL katkı sağlanması hedefleniyor.

İzmir'de Sulama Sezonu Açıldı: 6 Milyar TL Ekonomik Katkı Hedefi
07 Haziran 2024 - 22:41

İzmir de 2024 Yılı Sulama Sezonu Başladı

Tarım ve Orman Bakanlığ Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) tarafından yapılan yatırımlar, sadece yaşamsal öneme sahip su ihtiyacımızı karşılamakla kalmıyor, aynı zamanda ülkenin kalkınmasında da önemli bir rol oynuyor. Suyun, sektörel ve sektörler arası hareketliliği tetikleyen zincirleme bir reaksiyona sebep olması, tarım ve sanayide yarattığı güçlü etkinin yanında geniş iş sahalarının doğmasına vesile olması da büyük önem arz ediyor. 


1953 yılında kurulan ve o zamandan beri ülkenin kalkınmasında önemli bir rol oynayan 
DSİ, Türkiye'nin su kaynaklarının planlanması, geliştirilmesi, işletilmesi ve korunması gibi önemli görevler üstleniyor. 

Hidroelektrik enerji üretimi, tarımsal sulama, atıksu arıtımı, taşkın kontrolü gibi çok geniş bir yelpazede hizmet veren DSİ, Türkiye'nin su ihtiyacını karşılamak ve su kaynaklarını korumak için birçok önemli projeye imza atıyor. 

Tarımsal üretimde verimliliği artırmak ve kırsal kalkınmayı desteklemek için modern sulama yatırımlarına hız verdiklerini belirten DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, bu kapsamda İzmir ilinde 27 Mayıs tarihinde başlayan 2024 yılı sulama sezonunda toplam 891 bin 170 dekar tarım arazisinin sulanacağının bilgisini paylaştı. 

İzmir'de 2024 yılında 891 bin 170 dekar tarım arazisinin sulanacağını ve bu sayede ülke ekonomisine 6 milyar 683 milyon 775 bin TL katkı sağlanmasının hedeflendiğini sözlerine ekleyen Genel Müdür Mehmet Akif Balta, İzmir'de sulu tarımın yaygınlaştırılması için önemli çalışmalar yürüttüklerini, bu sayede tarımsal üretimin ve verimliliğin artırılacağını söyledi.

Sulu tarımın ayrıca tarım alanlarının erozyondan korunmasına da katkı sağlayacağını vurgulayan Genel Müdür Mehmet Akif Balta, şöyle konuştu: "İzmir'de toplam 891 bin 170 dekar tarım arazisini sulamaya alarak, bu alanlarda 2024 yılı birim fiyatlarıyla 6 milyar 683 milyon 775 bin TL ek gelir elde edilmesini hedefliyoruz. Bu sayede hem çiftçilerimizin refah seviyesini yükseltecek hem de ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayacağız."

İzmir'in tarımsal üretim açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu ve DSİ olarak bu potansiyelin en üst seviyede değerlendirilmesi için çalışmaya devam edeceklerini ifade eden Genel Müdür Mehmet Akif Balta, "Bizler, DSİ olarak ülke tarımı ve ülke insanı için özveri ile çalışmaya devam etmekteyiz. Tarım arazilerinin suya kavuşmasını, modern sulama sistemlerinin yaygınlaşmasını ve özellikle de su tasarrufu sağlanmasını önemsiyoruz. Çalışmalarımızı da bu yönde kararlılıkla sürdürüyoruz" diyerek çiftçilere bol ve bereketli bir sulama sezonu geçirmelerini diledi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yusuf Öztürk: 'Denizcilik Sektörü Türkiye'nin İlerlemesinin Anahtarıdır'
Yusuf Öztürk: 'Denizcilik Sektörü Türkiye'nin İlerlemesinin...
Türkiye'nin Ekonomik İmajı Güçleniyor: Kredi Notu Artışı ve Gri Listeden Çıkışın Olumlu Etkileri
Türkiye'nin Ekonomik İmajı Güçleniyor: Kredi Notu Artışı ve...