İzmir'de Turuncu Çember sayısı artıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında hijyen standartlarını karşılayan yeme-içme ve konaklama tesislerine verdiği ...

İzmir'de Turuncu Çember sayısı artıyor
01 Temmuz 2020 - 23:37
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında hijyen standartlarını karşılayan yeme-içme ve konaklama tesislerine verdiği Turuncu Çember sertifikası güvenin sembolü oldu. Büyükşehir’e bağlı Grand Plaza A.Ş.’ye ait kafe ve restoranların tamamında artık Turuncu Çember var.

İzmirlilerin güven çemberinin içine alınması ve turizm faaliyetlerinin sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için hayata geçirilen Turuncu Çember uygulaması büyüyor. Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki Grand Plaza A.Ş’ye ait Tarihi Havagazı Fabrikası Gençlik Yerleşkesi’ndeki Sanat Kafe, İzmir Sanat, Tarihi Asansör Restoran, Yasemin Kafe, Teleferik tesisi, Sasalı Doğal Yaşam Parkı’nın içinde bulunan Kuğulu ve Develi Kafe ile Kemeraltı Balıkçılar Meydanı’ndaki Halkın Bakkalı artık Turuncu Çember’e sahip.

Nerelerde var?
Bugüne dek konaklama tesisleri kategorisinde Swissotel Büyük Efes, Gaziemir’de DoubleTree by Hilton İzmir Airport, Selçuk’ta Nikbin Konak ve Sihirbazın Evi, Seferihisar’da Teos Lodge, Ion Slow City, Ion Family Home, Bohem Bleue, Mandalina Apart Turuncu Çember aldı.Yeme-içme tesisleri kategorisinde ise Gaziemir’de Happy Moon’s, Karşıyaka’da Tersane Kafe, Park Kafe ve Denizkent Kafe, Çiğli’de Pelikan Kafe ve Akvaryum Kafe, Konak’ta Sardunya, Punta İzmir ve Teras 1885, Selçuk’ta Şirince Artemis Restoran, Nikbin Kafe ve Carpauze Kafe, Seferihisar’da ise Seferihisar Anı Evi ve Yazarlar Evi ile Çakoz Balıkçılık, La’dude Art Cafe, Dut Gibi sertifika almaya hak kazandı. Başvuru sayısı ise 200’ün üzerinde.

Turuncu Çember nasıl ortaya çıktı?
İzmir Büyükşehir Belediyesi Turizm Hijyen Kurulu dünyayı tehdit eden koronavirüs küresel salgını süresince turizm faaliyetlerinin sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için hijyen ve güvenlik standartlarını belirledi. Kurulun belirlediği kriterler doğrultusunda Turuncu Çember sertifikası dağıtılmaya başlandı. Turuncu Çember sertifikası, İzmir’deki işletmelerin normalleşme sürecine uyumunu kolaylaştırmayı ve Turuncu Çember’e sahip işletmelerin yurtiçi ve yurtdışı platformlarda tanıtımını yaparak İzmir’in turizm sektörüne katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Yeme içme tesislerinde asgari puan 100 üzerinden 75
Turuncu Çember hijyen kriterleri yeme içme tesisleri ve konaklama tesisleri olarak iki kategoride veriliyor. Yeme içme tesisleri kategorisinde 100 üzerinden asgari 75, konaklama tesisleri kategorisinde ise 200 üzerinden asgari 150 puan alan işletmeler Turuncu Çember almaya hak kazanıyor. Yeme içme tesisleri kategorisinde ekmeklerin ambalajlı olarak servis edilip edilmediği, suların ağzı kapalı şişelerde sunulup sunulmadığı, klima filtrelerinin yetkili şirket tarafından düzenli olarak temizlenip temizlenmediği gibi 52 kriter bulunuyor. Konaklama tesisleri kategorisinde ise otelde eldiven, maske, dezenfektan gibi koruyucu ekipman bulunup bulunmadığı, otele girişte misafirlerin vücut ısısının ölçülüp ölçülmediği gibi 101 kriter bulunuyor.
Turuncu Çember sertifikası almak isteyen işletmelerin İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerine elden ya da çevrimiçi başvurarak taleplerini iletmesi gerekiyor. Turuncu Çember sertifikasına başvurmak için lütfen tıklayınız.

Turizm Hijyen Kurulu nedir?
İzmir Turizm Hijyen Kurulu normalleşme sürecinde turizm faaliyetlerinin devam edebilmesi için belediyeye bağlı konaklama ve yeme-içme işletmelerinde uygulanacak hijyen ve güvenlik kriterlerini belirlemek amacıyla oluşturuldu. Kurul, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Vakfı eş güdümüyle faaliyetlerini sürdürüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir Milletvekili Ösen'den Ticaret Bakanlığı'nın Bütçesine Eleştiri
İzmir Milletvekili Ösen'den Ticaret Bakanlığı'nın Bütçesine...
Tarihi Kentler Birliği Toplantısı: 800 Katılımcı Marmaris'te Bir Araya Gelecek
Tarihi Kentler Birliği Toplantısı: 800 Katılımcı Marmaris'te...