İzmir Kurban Bayramı'na Hazır: Yetkililerden Önemli Açıklamalar

Gıda Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Sedat Ildız ve İl Müdürü Mustafa Şahin önderliğinde Karşıyaka, Buca ve Karabağlar'daki kurban pazarları ve kesim yerleri denetlendi. 

İzmir Kurban Bayramı'na Hazır: Yetkililerden Önemli Açıklamalar
11 Haziran 2024 - 15:27

Gıda Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Sedat Ildız ve İzmir Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin önderliğinde Karşıyaka, Buca ve Karabağlar'daki kurban pazarları ve kesim yerleri denetlendi. 

Vatandaşların sağlıklı ve güvenli kurbanlık hizmeti almasını sağlamak amacıyla yapılan denetimlerde; ilçe müdürlüklerinde görevli personellerin yanı sıra Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdür V. Bahar Yıldırım, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü B. Kürşad Sevim, Karşıyaka İlçe Tarım ve Orman Müdürü Bülent Üngür, Buca İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yasin Soylu ve Karabağlar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Özer Matur da yer aldı. 

Yapılan denetimler hakkında bilgi veren Gıda Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Sedat Ildız, “Kurban Bayramı süresince halkımızın sağlıklı ve güvenli kurbanlık et temin edebilmesi için denetimlerimizi titizlikle sürdürüyoruz. Üreticilerimizle bir araya gelerek onların sorunlarını dinliyor ve çözüm önerileri sunuyoruz. Denetimlerimizde, kurbanlık hayvanların sağlık durumlarından kesim koşullarına kadar birçok önemli noktayı gözden geçiriyoruz. Amacımız, bayram boyunca halkımızın gönül rahatlığıyla kurban ibadetini gerçekleştirebilmesi.” ifadelerini kullandı.

İzmir Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin de yaptığı açıklamada, “Bayram boyunca vatandaşlarımızın hijyenik koşullarda kurban ibadetini gerçekleştirmelerini sağlamak. Bu doğrultuda ekiplerimizle birlikte sahadayız ve tüm denetimleri hassasiyetle gerçekleştiriyoruz. Kurbanlık hayvanların uygun koşullarda satışı ve kesimi için gerekli tüm tedbirleri alıyoruz. Üreticilerimizle yaptığımız görüşmelerde, onların taleplerini ve önerilerini dikkate alarak, daha iyi hizmet sunmak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” diye konuştu. 

İncelemeler sırasında, Karşıyaka, Buca ve Karabağlar’daki kurbanlık satış ve kesim yerleri detaylı bir şekilde kontrol edildi. Pazarlardaki hayvanların kurbanlık için uygun olup olmadığı, pasaport/nakil belgeleri, pazarların hayvan refahı için uygun olup olmadığı, kesim yerlerinin hijyen koşulları ve genel düzenlemeler denetlendi. Üreticilere, hayvanların beslenmesi, sağlık kontrolleri ve kesim süreçleri hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Ayrıca, vatandaşlara kurbanlık hayvan seçerken dikkat etmeleri gereken hususlarda bilgi verildi.

İl Müdürlüğü personelleri tarafından Kurban Bayramı boyunca da denetimlerimiz aralıksız sürdürüleceğinin ve halk sağlığını korumak ve bayramın huzur içinde geçmesini sağlamak için tüm önlemler titizlikle uygulanacağının bilgisi paylaşıldı. 


YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Tugay Aliağa'da: "Siyasi ayrışmayı doğru bulmuyorum"
Başkan Tugay Aliağa'da: "Siyasi ayrışmayı doğru bulmuyorum"
Torbalı'daki Tüp Faciası: İş Kazası mı, Güvenlik İhmal mi?
Torbalı'daki Tüp Faciası: İş Kazası mı, Güvenlik İhmal mi?