Kahve Dünyası, Bitter Çikolata Günü'nü Çeşit Çeşit Lezzetiyle Kutluyor

“Hepimizin Ortak Noktası” Kahve Dünyası, 10 Ocak Bitter Çikolata Günü’nü sunduğu birbirinden enfes bitter çikolatalarıyla kutluyor.

Kahve Dünyası, Bitter Çikolata Günü'nü Çeşit Çeşit Lezzetiyle Kutluyor
09 Ocak 2022 - 19:20
“Hepimizin Ortak Noktası” Kahve Dünyası, 10 Ocak Bitter Çikolata Günü’nü sunduğu birbirinden enfes bitter çikolatalarıyla kutluyor. Mutluluk kaynağı çikolatanın bitter hali, çikolata tutkunlarının damaklarında unutulmaz bir lezzet bırakıyor. 
 
Tüm dünyada 10 Ocak Bitter Çikolata Günü olarak kutlanıyor. “Hepimizin Ortak Noktası” söylemiyle misafirlerine birinci kalite Gana ve Fildişi Sahili menşeli kakao tanelerinden ustalıkla hazırlanan çikolatalar sunan Kahve Dünyası, bu özel güne birbirinden lezzetli bitter çikolatalarıyla mutluluk katıyor. Kahve Dünyası Ekvador, Madagaskar, Tanzanya, Venezuela, Gana - Fildişi Sahili ve Kolombiya’nın en kaliteli kakao taneleriyle hazırlanan bitter “El Yapımı Orijin Tablet Çikolata”, Gaziantep’in boz fıstığı ve bitter çikolatayla üretilen el yapımı Roche, Lavi dolgulu bitter çikolata, Bonte bitter, bitter Gofrik, bitter çikolatalı portakal draje gibi farklı damak zevklerine hitap eden onlarca lezzet sunuyor.
 
Çikolata kelimesi Aztek dilinden geliyor
Çikolatanın tarihi Maya ve Aztek medeniyetlerine kadar dayanıyor. Çikolata kelimesi ise Aztek dilindeki “xocolatl” kelimesinden geliyor. “Xocol” kakao çekirdeklerinin gürültülü bir şekilde havanda dövülmesinden dolayı “gürültü”, “atl” ise “su” veya  “içecek” anlamına geliyor. Bu iki medeniyet, kakao çekirdeklerini kavurup öğütüp su ile karıştırmış, mısır ve baharat ekledikleri bu karışıma da “Tanrıların Yiyeceği” ismini vermişlerdi. Kakaoyu ticarette para yerine de kullandılar. Avrupa ise bu vazgeçilmez lezzeti 16. yüzyılda keşfetti. Kristof Kolomb bu muhteşem lezzeti İspanya’ya taşıdı, ardından da önce Avrupa’ya sonra tüm dünyaya yayıldı. İlk çikolata ise 1876 yılında İngiltere’de üretildi.
 
Bitter çikolata antioksidanlar içeriyor
İçinde yüksek oranda kakao bulunan, süt ve süt türevlerini içermeyen bitter çikolata, çikolata tutkunlarına keyif veren bir deneyim yaşatıyor. Tıpkı besin gibi dengeli tüketilmesi gereken bitter çikolata, sebze ve meyvelerden sonra güçlü bir antioksidan olan flavonoidleri en fazla içeren lezzetlerin başında geliyor. Yüzde 70–85 kakao oranına sahip 100 gramlık bitter çikolatada, ortalama 11 gram lif, günlük demir ihtiyacının yüzde 67’si, magnezyumun yüzde 58’i, bakır’ın yüzde 89’u, manganezin yüzde 98'i ve ayrıca bol miktarda potasyum, fosfor, çinko ve selenyum bulunuyor. Ayrıca bitter çikolata, sağlığa faydalı doymamış yağ asitleri de içeriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bakırçaylı Süt Üreticileri Endişeli: ATP Peynircilik, Süt Alımını Durduruyor!
Bakırçaylı Süt Üreticileri Endişeli: ATP Peynircilik, Süt...
İzmir'de 3126 Asansöre Kırmızı Etiket
İzmir'de 3126 Asansöre Kırmızı Etiket