Karabağlar Belediyesi'nin dijital dönüşümü devam ediyor
Karabağlar Belediyesi'nin web ve Mobil Kent Rehberi'yle çok sayıda hizmetten hızlı ve güvenilir bir şekilde yararlanılabiliyor.
02 Mayıs 2022 - 13:18
Karabağlar Belediyesi'nden CBS atağı: Coğrafi Bilgi Sistemleri'yle uyumlu hale getirilen uygulamalar yaşamı kolaylaştırıyor!
Karabağlar Belediyesi'nin dijital dönüşüm hamleleri hız kesmeden sürüyor. Yeni iletişim ve bilgisayar teknolojilerini kullanarak hızlı ve nitelikle hizmet vermeyi, bu sayede vatandaşların memnuniyetini artırmayı hedefleyen Karabağlar Belediyesi, Coğrafi Bilgi Sistemleri'ni de (CBS) devreye aldı. Böylece kurumda kullanılan tüm bilgi sistemleri tek bir havuzda birleştirilerek, web ve mobil tabanlı uygulamalarla uyumlu hale getirildi. Vatandaşlar imar durumu almadan Fen İşleri Müdürlüğü'nün çalışmalarına kadar birçok hizmete, mobil uygulamalar aracılığıyla kolayca ulaşabilecek.
Neler yapılabiliyor?
Karabağlar Belediyesi'nin web ve Mobil Kent Rehberi'yle çok sayıda hizmetten hızlı ve güvenilir bir şekilde yararlanılabiliyor. Bunların belli başlıları şöyle:• İmar Durumu: Bilgi amaçlı imar durumu belgesi alınabiliyor ve plana ait notlar görüntülenebiliyor.
• Numarataj: İdari adres (Mahalle, Yol, Kapı, Yapı) ve Mülki Adres (Tapu Mahalle, Ada, Parsel) sorgulamaları ve veri güncellemeleri yapılabiliyor.
. Fen İşleri : Gerçekleştirilecek projelerin (Yol yapım, bakım, onarım çalışmaları, su, doğalgaz, elektrik/aydınlatma...) harita üzerinden işaretlenip bilgilerin girilmesi, çalışma öncesi ve sonrası vatandaşa bilgilendirmelerin yapılabilmesi mümkün. Planlanan çalışma yerleri harita üzerinden belirlenip kent rehberi aracılığıyla sunulabiliyor.
. Park ve Bahçeler: Park alanları imalat durumlarına göre; park ekipman ve zemin durumları bilgileri dahilinde oluşturulabiliyor.
• Gelir Analiz: Vergi kalemleri dâhilinde mükellefler parsel ve yapı bazlı borç durumlarını takip edebiliyor; bağımsız birim ve kişi bazlı borç durumlarını sorgulayabiliyor ve görüntüleyebiliyor.
. Çevre ve Temizlik: Harita üzerinde tüm temizlik ekipmanları (konteyner, atık kutuları, kumbaralar...) ve temizlik bölgeleri işaretlenerek bilgi girişleri yapılabiliyor. Bir yolun çöp toplama günleri vatandaşlara kent rehberinden sunulabiliyor.
• Zabıta: Pazar bölgeleri, tezgâhlar sisteme girilebiliyor. Mükellef ilişkisi kurulmuş olan tezgâhlar için borç durumları takip edilebiliyor.
• Veterinerlik Hizmetleri: Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında sokak hayvanlarının konumsal olarak su ve yiyecek yerlerinin belirlenmesi ve takibi, barınakların harita üzerinden işaretlenmesi ve bilgilerinin girilmesi, ilaçlama durumlarının tematik olarak görüntülenmesi çalışmaları yapılabiliyor.