KESİAD Yönetimi gazetecilerle buluştu
Kemalpaşa Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KESİAD) Yönetim Kurulu, İzmirli gazetecilerle buluştu. Mövenpick Otel’de gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıda KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mutlu Can Günel, yönetim kurulu üyelerini tanıttı ve Dernek çalışmaları hakkında bilgilendirme yaptı. Toplantıda gazetecilerin sorularını da yanıtlayan KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mutlu Can Günel, ekonomide yaşanan zorlukların bedelini tüm vatandaşlar ve çalışanlar gibi sanayicilerin de ödediğini söyledi.
“Yapısal reformlar bekliyoruz”
Türkiye’de her şeyin güllük gülistanlık olduğunu kimsenin söyleyemeyeceğini dile getiren Günel, “Türkiye büyük ve güçlü bir ülke ama ne yazık ki son dönemde ekonomide sıkıntılar yaşıyoruz. Bunların aşılması için hepimizin elinden geleni yapması gerekiyor. Biz STK olarak yapılan güzel işler kadar hataları da söylemek durumundayız. Son dönemde enflasyon oldukça yükseldi. Alım gücü azaldı. Orta sınf daha da yoksullaştı. Ekonominin dinamikleri sarsılıyor. Ekonomik zorlukların faturasını hep birlikte ödüyoruz ne yazık ki. Daha çok aspirin tedavisi uygulanıyor. Bundan sonrasında yapısal tedbirlerin alınması gerekiyor. Hastalığın iyileştirilmesi gerekiyor” dedi.
“Katma değeri artıracak destekler”
Ülkeye yabancı yatırımcının gelmesi, mevcut sanayicilerin işlerini büyütmesi için güven ve istikrar ortamına ihtiyaç olduğunu bunun içinde evrensel olarak kabul edilen hukuk, adalet, eğitim başta olmak üzere her alanda yapısal reformların hayata geçirilmesi gerektiğinin altını çizen Günel, bunların yapılmaması halinde sorunlarla boğuşmaya devam edileceğini kaydetti. İnşaat sektörünün lokomotif bir sektör olduğu için destek aldığını ancak sanayicilere verilen desteklerin de artırılması gerektiğini vurgulayan Günel, “İnşaat projeleri belirli bir dönem ekonomiye katkı sağlıyor ama sürekliliği yok. Oysa üretime ve ihracata verilecek destekler sürekli istihdam ve katma değer kazandırıyor. Üretimin büyümesine, istihdamın artmasına, vergi gelirlerinin yükselmesine katkı sağlıyor. O nedenle üretimde katma değeri artıracak destekler verilmeli. Bu tip projeler öncelikli olmalı” diye konuştu.
“Kemalpaşa’nın da hikayesi olmalı”
Kemalpaşa’nın da İzmir’de sanayi ve tarım alanında ön planda olduğunu, turizmdeki potansiyelinin de ortaya çıkarılması gerektiğine işaret eden Günel, Kemalpaşa’nın tescilli kirazının da tüm dünyaya tanıtılması gerektiğine işaret etti. Kruvaziyer gemilerin yeniden İzmir’e geldiğini, turistlerin yeni destinasyonlarla Kemalpaşa’ya çekilmesi gerektiğini belirten Günel, şöyle konuştu: “Kemalpaşa’da Kiraz hasat şenlikleri yapılabilir. Kiraz birçok coğrafyada bilinen ve değer verilen bir ürün. Kemalpaşa’da cam işçiliği de çok önemli bir değer. Nazarköy çok önemli bir yer. Sağlık ve doğa turizmi açısından Kemalpaşa’da bir hikaye oluşturabilirsek, Kemalpaşa bu alanda da önemli bir katma değer yaratacaktır. Ayrıca Kemalpaşa’yı bir üs haline getirecek lojistik köyünde 6 ay içinde etap etap çalışılır hale gelmesi bölgemize büyük bir katkı sağlayacaktır.”