KidZania İstanbul'da 5. Geleneksel Satranç Turnuvası Heyecanı Başladı

Çocuklar ülkesi KidZania İstanbul, Türkiye İş Bankası ve Türkiye Satranç Federasyonu’nun katkılarıyla 5. Geleneksel Satranç Turnuvası’na ev sahipliği yapıyor. Bugün (18 Temmuz) başlayan turnuva, 20 Temmuz’a dek sürecek. Turnuva boyunca satranç meraklısı ziyaretçiler de KidZania İstanbul’da “Satrançla Tanışma Atölyesi”ne katılabilecek.

KidZania İstanbul'da 5. Geleneksel Satranç Turnuvası Heyecanı Başladı
18 Temmuz 2024 - 16:23

Çocuklar ülkesi KidZania İstanbul, Türkiye İş Bankası ve Türkiye Satranç Federasyonu’nun katkılarıyla 5. Geleneksel Satranç Turnuvası’na ev sahipliği yapıyor.

Bugün (18 Temmuz) başlayan turnuva, 20 Temmuz’a dek sürecek. Turnuva boyunca satranç meraklısı ziyaretçiler de KidZania İstanbul’da “Satrançla Tanışma Atölyesi”ne katılabilecek.
 

120’den fazla mesleği deneyimleme imkânı sunan KidZania İstanbul, çocukların eğlenirken öğreneceği etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

KidZania İstanbul’un 5’inci Geleneksel Satranç Turnuvası, Türkiye İş Bankası’nın sponsorluğunda ve Türkiye Satranç Federasyonu’nun değerli katkılarıyla bugün (18 Temmuz), yarın (19 Temmuz) ve 20 Temmuz’da gerçekleştirilecek.


Başvurular, Türkiye Satranç Federasyonu’nun web sitesi üzerinden yapılacak

5. Geleneksel Satranç Turnuvası, Türkiye Satranç Federasyonu’nun lisanslı sporcuları ve eğitmenleri tarafından yönetilecek.

Turnuva;
18 Temmuz’da 2015 doğumlu çocuklar, 19 Temmuz’da 2016 doğumlu çocuklar ve 20 Temmuz’da 2017-2018 doğumlu çocuklar için düzenlenecek.

Turnuvaya katılmak isteyen yarışmacılar, Türkiye Satranç Federasyonu’nun web sitesi üzerinden kayıt ücretlerini ödeyerek başvuru yapabilecek.


KidZania Stadyumu’nda her gün ödül töreni

Turnuvanın her günü KidZania Stadyumu’nda saat 11.30’da başlayacak ve günlük 50 sporcunun katılımıyla, farklı yaş gruplarında toplam 150 satrançseverin mücadelesine sahne olacak. Her katılımcıya özel olarak hazırlanan madalyalar, her gün turnuva bitiminde gerçekleştirilecek ödül töreninde teslim edilecek.


Federasyon onaylı lisans fırsatı

Turnuvaya katılmayan satranç meraklısı ziyaretçiler için Bache’nin Atölye Kulübü’nde Türkiye Satranç Federasyonu eğitmenleri eşliğinde “Satrançla Tanışma Atölyesi” düzenlenecek; atölye katılımcılarına lisans da takdim edilecek.


Çocukların geleceğine önemli katkı

Mantıklı düşünme, sabır ve konsantrasyon gibi önemli becerilerini geliştiren satranç, çocuklara bir yandan eğlenirken bir yandan da stratejik düşünme yeteneklerini pekiştirme fırsatı sunuyor. KidZania İstanbul da geleneksel hale getirdiği satranç turnuvalarıyla çocukların analitik düşünme, problem çözme ve strateji geliştirme becerilerini güçlendirmelerine önemli bir katkı sağlıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 İzmir Milletvekili Ösen'den Turizm İstatistiklerine Eleştiri: "Türkiye Hedeflerin Gerisinde"
İzmir Milletvekili Ösen'den Turizm İstatistiklerine Eleştiri:...
Menemen'de Çömlek Sanatının Global Yüzü: 3. Uluslararası Çömlek Festivali Başladı
Menemen’de Çömlek Sanatının Global Yüzü: 3. Uluslararası...