Kınık İlçe Emniyet Müdürlüğü Vatandaşları Dolandırıcılara Karşı Uyarıyor!

Kınık İlçe Emniyet Müdürlüğü, dolandırıcılığı önlemek ve vatandaşları bilgilendirmek amacıyla geniş çaplı bir bilinçlendirme kampanyası başlattı.

Kınık İlçe Emniyet Müdürlüğü Vatandaşları Dolandırıcılara Karşı Uyarıyor!
20 Eylül 2024 - 22:17

Kınık İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden Dolandırıcılıkla Mücadele Çalışmaları 

BAKIRÇAY- Kınık İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dolandırıcılık suçlarını önlemek ve vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla önemli bir çalışma başlattı. İlçe genelinde düzenlenen faaliyet kapsamında, pazaryerinde broşür dağıtımı yapılarak dolandırıcılık yöntemleri hakkında bilgi verildi.

Ekipler, kendilerini polis, asker veya savcı olarak tanıtarak maddi menfaat elde etmeye çalışan kişilere itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı. Kamu görevlilerinin asla para, altın veya hesap numarası talep etmeyeceği belirtildi.

Ayrıca, internet üzerinden yapılan alışverişlerde “kapora” adı altında talep edilen para gönderimlerine dikkat edilmesi gerektiği ve cep telefonlarına gelen “hediye kazandınız” veya “adınıza icra takibi başlatıldı” şeklindeki mesajlara karşı tedbirli olunması gerektiği ifade edildi.

Dolandırıcılıkla mücadelede kararlılıkla çalışmalara devam edileceğini bildiren Kınık İlçe Emniyet Müdürlüğü, “İlgili ekiplerimizce dolandırıcılık suçlarıyla mücadelemiz, siz değerli vatandaşlarımızın da desteğiyle kararlılıkla sürecektir.” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bakırçay'ın Ticaret Odaları Ortak Hedefler ve Güç Birliği İçin Bir Araya Geldi
Bakırçay'ın Ticaret Odaları Ortak Hedefler ve Güç Birliği...
İzmir'in En İyi Cankurtaranı Dikili'den Seçildi
İzmir’in En İyi Cankurtaranı Dikili’den Seçildi