Kınık'ta Çiftçilere Destek Projesi: Tarlada Kalan Ürünler Ücretsiz Dağıtıldı

Kınık Belediyesi, tarlada kalan karpuz ve kavunları alıp vatandaşlara ücretsiz dağıttı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ortak projede ürünler halka ulaştırıldı.

Kınık'ta Çiftçilere Destek Projesi: Tarlada Kalan Ürünler Ücretsiz Dağıtıldı
20 Ağustos 2024 - 12:44

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Kınık Belediyesi'nden Çiftçilere Destek

Tarlada Kalan Ürünler Vatandaşlara Dağıtıldı

Kınık Belediyesi, Yayakent ve Dündarlı mahallelerindeki karpuzlar ile Sucahlı Mahallesi’nin meşhur kavunlarının bu yıl tarlada kalması üzerine harekete geçti. Ürünlerinden beklenen geliri elde edemeyen çiftçilere destek olmak amacıyla Kınık Belediye Başkanı Sema Bodur, tarlada kalan mahsulleri satın alarak vatandaşlara ücretsiz dağıttı.

Çiftçilere Destek Projesi

Bölgedeki çiftçiler, bu yıl pazar ve talep dengesizliği nedeniyle ürünlerini değerinde satmakta zorlandı. Bu durumun farkına varan Başkan Bodur, çiftçilerin emeklerinin karşılığını alabilmesi için önemli bir adım attı. Başkan Bodur, tarlada kalan karpuz ve kavunları satın alarak, bu ürünleri halka dağıttı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İşbirliği

Ayrıca, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği içinde yürütülen bir proje kapsamında, günlük bir tır dolusu kavun ve karpuz alımı gerçekleştiriliyor. Bu proje, hem üreticilere ekonomik destek sağlıyor hem de vatandaşların sofralarına taze ve yerli ürünler ulaştırıyor.

Başkan Bodur'dan Teşekkür

Kınık Belediye Başkanı Sema Bodur; "Çiftçilerimizin emeğini boşa çıkarmamak için bu projeyi hayata geçirdik. Hem çiftçimize can suyu olduk hem de vatandaşlarımızın taze ürünlere ulaşmasını sağladık. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’a üreticilerimize verdiği desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Projenin Önemi

Bu adım, bölgedeki tarımsal üretimin devamlılığı açısından büyük önem taşırken, yerel ekonomiye de katkı sağlıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bitkisel Üretim ve Hayvancılık Destekleme Modeli Menderesli Üreticilere Tanıtıldı
Bitkisel Üretim ve Hayvancılık Destekleme Modeli Menderesli...
Dikili Belediye Meclis Üyesi Ata Uysal Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti
Dikili Belediye Meclis Üyesi Ata Uysal Trafik Kazasında Hayatını...