Masa Başı Çalışan Hemoroid Hastalarına Öneriler

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ümit Sekmen, kişinin yaşam kalitesini bozan hemoroid hastalığı hakkında önemli bilgiler paylaştı..

Masa Başı Çalışan Hemoroid Hastalarına Öneriler
03 Temmuz 2021 - 10:07

2 Saatte Bir Mola Verin, Yürüyüşü İhmal Etmeyin

Türkiye’de yaygın olarak her 4 kişiden birinde görülen hemoroid hastalığı, özellikle masa başı çalışanlar için önemli bir sorun haline geliyor. Maşa başı çalışan hemoroid hastalarına önemli uyarılarda bulunan Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ümit Sekmen, çalışanların uzun süreli olarak sert yüzeylerde oturulmaması gerektiğinin altını çizdi. Hareketsiz kalınan günlerde özellikle kırmızı et ve hayvansal gıdaların tüketilmemesini tavsiye eden Sekmen, 2-3 saatte bir 10 dakika mola vererek,  yürüyüş ve esneme hareketlerinin yapılması hemoroid şikâyetlerini azaltacağını söyledi.

 Daha çok oturan ve hareketsiz kalan, sabit şekilde ayakta duran meslek gruplarında görülen başta hemoroid hastalığı olmak üzere bütün perianal bölge hastalıkları, başta ofis çalışanları olmak üzere taksiciler ve banka çalışanlarını tehdit ediyor.

Hareketsiz Yaşamda Çok Fazla Kırmızı Et Tüketmeyin

Kişinin yaşam kalitesini bozan hemoroid hastalığı hakkında önemli bilgiler veren Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ümit Sekmen, “Hem yaz mevsimi hem de hareketsiz yaşam ile birleşince hemoroid hastaları için tehlikeli bir durum haline dönüşüyor. Bu süreçte vücudumuzun daha çok suya ihtiyacı olduğu için özellikle normalde tüketilen 2 katı su içilmeli. Hareketsiz kalınan dönemde özellikle başta kırmızı et olmak üzere hayvansal gıdalar ve mayalı içecekler tüketilmemeli, sebze ağırlık beslenilmelidir. Çalışırken fark edilmeden çokça içilen kafeinli içecekler de rahatsızlığın artmasında önemli bir etken. Aynı zamanda oturduğumuz yerin yüzeyi sert olmamalı.  Her 2-3 saatte bir 10 dakikalık molalar vererek, yürüyüş ve esneme hareketlerinin yapılması gerekiyor. Yürüyüş, tüm kalça bölgesi ve perianal bölge kan akımını düzenlediği için en az 10 bin adımı hayatımıza dahil etmeliyiz” dedi.

Aynı zamanda hemoroid teşhisini uzman bir doktorun koyması gerektiğini belirten Sekmen, “Pandemi nedeniyle hemoroid ile karşılaşan hastalar, doktora görünmeden teşhis koyup, başkalarından duydukları bilgilerle tedavi uygulayabiliyorlar. Ancak rahatsızlığı olan hastalar, gerekli pandemi önlemlerini alarak doktora görünmeli, hastalığının daha da ilerlemesine engel olmalıdır” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bergama Ziraat Odası Başkanı: "2024 Tarım İçin Kara Bir Yıl Oldu"
Bergama Ziraat Odası Başkanı: "2024 Tarım İçin Kara Bir Yıl...
'Türkiye'nin Balığı Dünya Sofralarında, Biz Neden Tüketimde Gerideyiz?'
'Türkiye'nin Balığı Dünya Sofralarında, Biz Neden Tüketimde...