Menemen'de Çömlek Sanatının Global Yüzü: 3. Uluslararası Çömlek Festivali Başladı

Menemen’de 3. Uluslararası Çömlek Festivali, 39 ülkenin katılımıyla muazzam bir açılış töreniyle başladı. Festival, Menemen’in çömlekçilikteki küresel etkisini gözler önüne serdi.

Menemen'de Çömlek Sanatının Global Yüzü: 3. Uluslararası Çömlek Festivali Başladı
07 Eylül 2024 - 20:27

MENEMEN’İN ULUSLARARASI FESTİVALİNE GÖRKEMLİ AÇILIŞ

3. ULUSLARARASI MENEMEN ÇÖMLEK FESTİVALİ BAŞLADI

Menemen Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Menemen Çömlek Festivali, görkemli bir açılış töreniyle başladı. Bu yıl tam 39 ülkenin yer aldığı festivalin açılışında konuşan Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, “Buradan ilan ediyorum ki; Çömlek Festivalimiz ulusal ve uluslararası seviyede sektörün en önemli festivali olarak herkes tarafından kabul gördü ve tarihe not düşüldü.” ifadelerini kullandı.

6 Bin Yıllık Gelenek Yeniden Dünya ile Buluşuyor

6 bin yıllık çömlekçilik geçmişi bulunan Menemen, tarihten gelen birikimini bir kez daha Dünya ile buluşturuyor. 3. Uluslararası Menemen Çömlek Festivali, yoğun bir katılımla kapılarını açtı. Menemen Şehir Parkı’nda gündüz saatlerinde açılan stantlara, söyleşi ve sergilere erken saatlerden itibaren vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Açılış törenine Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan’ın yanı sıra, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Emel Dalkıran, Bakırçay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Berktaş, Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel ve Menemen protokolü ile birlikte çok sayıda isim katıldı.

Pehlivan: Festivalimiz, Sektörün En Önemli Festivalidir

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, Menemen Belediyesi Halk Oyunları Ekibi tarafından sergilenen dans gösterisiyle devam etti. Kürsüye çıkan ilk isim olan Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, şu sözleri kullandı:

“Bugün burada, 6 bin yıllık köklü geçmişiyle artık çömlekçiliğin başkenti sayılan Menemen’de bu kadim sanatı yeniden dünya sahnesine taşımanın gururunu yaşıyoruz. Menemen, Türkiye’nin çömlekçilikteki en önemli merkezlerinden biri olarak başköşedeki yerini almıştır. Bugün üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Menemen Çömlek Festivali ile insanlık tarihi kadar eski olan çömlekçiliği, uluslararası bir seviyeye ulaştırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz."

"2022 yılında başlattığımız festivalimiz, 18 ülkeyle çıktığı bu yolda, bugün 39 ülkeye ulaşmış durumda. Filistin’den Brezilya’ya, Hindistan’dan Hollanda’ya kadar çömleğin yapıldığı, konuşulduğu her yerde Menemen’in izleri artık belirgin hale geliyor. Bu başarının da en büyük kahramanları hiç şüphesiz ki Menemen’in sanatçıları, ustaları ve emekçileridir."

Şahin: Menemen’e Her Gelişimde Yeni Bir Hizmet Görüyorum

Başkan Pehlivan’dan sonra kürsüye çıkan MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin ise yaptığı konuşmasında Menemen’in son 3 yıldaki değişimine vurgu yaptı. Şahin, şu ifadeleri kullandı:

“Menemen’den ne zaman gelip geçsem, son üç yıldır her geçişimde yeni bir şey görüyorum. Yeni bir hizmet, yeni bir çalışma görüyorum. Bu nedenle Aydın Pehlivan başkanımızı kutluyorum.”

Saygılı: Fuarcılığın En Güzeli de AK Belediyecilik ile Yapılır

Açılış töreninde konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı da Menemen’in 39 ülkenin katılımıyla festival yapmasına dikkat çekti. Saygılı, “Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

İnan: Bu İlçeye Hizmette Engel Tanımayız!

Son konuşmacı olan AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Menemen’de festival düzenlenmesinin önemine vurgu yaptı. İnan, şunları belirtti:

“Menemen’de bu harika festivalde yer almaktan onur duyuyorum. Burada yaşayan her hane, her kadın, her çocuk ve her hemşehrimiz, hizmetlerin en iyisini hak ediyor. Aydın Pehlivan Başkanımız da Menemen’e hizmet için Ankara’ya giderken bizlere çok ödev veriyor."

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bitkisel Üretim ve Hayvancılık Destekleme Modeli Menderesli Üreticilere Tanıtıldı
Bitkisel Üretim ve Hayvancılık Destekleme Modeli Menderesli...
Dikili Belediye Meclis Üyesi Ata Uysal Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti
Dikili Belediye Meclis Üyesi Ata Uysal Trafik Kazasında Hayatını...