Minik dedektifler yarıyıl tatilinde de Beykoz Kundura'da

Kundura Hafıza’nın tarih, bilim ve oyunun iç içe geçtiği, keşiflerle dolu çocuk atölyesi “Kundura Dedektifleri Fabrika’da”, sömestir tatilinde çocuklarıyla birlikte keyifli bir gün geçirmek isteyenler için...

Minik dedektifler yarıyıl tatilinde de Beykoz Kundura'da
12 Ocak 2022 - 08:35
Kundura Hafıza’nın tarih, bilim ve oyunun iç içe geçtiği, keşiflerle dolu çocuk atölyesi “Kundura Dedektifleri Fabrika’da”, sömestir tatilinde çocuklarıyla birlikte keyifli bir gün geçirmek isteyenler için 30 Ocak Pazar günü Beykoz Kundura’da! 9-11 yaş grubuna yönelik hazırlanan atölye, sergi ziyaretinden diaroma yapımına, deneylerden dijital oyunlara, eğlenceli olduğu kadar öğretici bir deneyim sunacak.

Çocuk kitabı yazarı ve eğitmen İdil Bilgin tarafından tasarlanan ve psikolog, sosyolog ve eğitmen Hatice Gamze Çevik uygulayıcılığında gerçekleşen “Kundura Dedektifleri Fabrika’da”, kültürel miras alanında çocuk katılımını sağlamayı amaçlarken, tarihi yapı ve alanları korumanın önemini erken yaşlarda yeşertmeyi hedefliyor. Tüm deney ve diorama malzemelerinin Kundura Hafıza tarafından sağlanacağı atölyenin sonunda ayrıca, çocukların öğrendiklerini pekiştirmelerine yönelik hazırlanmış “Kundura’dan Evime Atölye Kiti” ücretsiz hediye edilecek. 30 Ocak Pazar günü 13:00-16:00 saatleri arasında  Beykoz Kundura’da gerçekleşecek “Kundura Dedektifleri Fabrika’da” atölyesinin biletleri beykozkundura.com adresinden satın alınabilir.

Türkiye’nin önemli endüstri mirası yapılarından Beykoz Kundura’nın geçmişine bugünden bakan Kundura Hafıza’nın düzenlediği çocuk atölyesi “Kundura Dedektifleri Fabrika’da”, yarıyıl tatilinde çocukları ve ailelerini Beykoz Kundura’ya bekliyor. 30 Ocak Pazar günü 13:00-16:00 saatleri arasında gerçekleşecek atölye, çocukları tarih, bilim ve oyunun iç içe geçtiği keşiflerle dolu bir yolculuğa çıkarırken, aileleri için de Beykoz Kundura’da keyifli bir Pazar günü geçirme fırsatı sunacak.

Çocuklara kültürel miras bilinci
Çocuk kitabı yazarı ve eğitmen İdil Bilgin’in tasarladığı ve yürütücülüğünü psikolog, sosyolog ve eğitmen Hatice Gamze Çevik’in yaptığı Kundura Dedektifleri Fabrika’da; sergi ziyaretinden diaroma yapımına, deneylerden dijital oyunlara, çocuklar için öğretici olduğu kadar eğlenceli bir deneyim sunacak. 9-11 yaş grubuna yönelik hazırlanan atölye, kültürel miras alanında çocuk katılımını sağlamayı amaçlarken, tarihi yapı ve alanları korumanın önemini çocukların bilgi dağarcığında erkenden yeşertmeyi de hedefliyor.

Atölyeye özel kit de hediye
Tüm deney ve diorama malzemelerinin Kundura Hafıza tarafından sağlanacağı atölyenin sonunda ayrıca, çocukların öğrendiklerini pekiştirmelerine yönelik hazırlanan “Kundura’dan Evime Atölye Kiti” de ücretsiz hediye edilecek.

30 Ocak 2022 tarihinde gerçekleşecek atölyenin 110 TL olarak satışa sunulan biletleri beykozkundura.com adresinden alınabilir.

Anne ve babalar için zaman
Beykoz Kundura, atölye saatlerinde zamanı kendilerine ayırmak isteyen anne ve babalar için de alternatifler sunuyor. Ziyaretçiler Beykoz Kundura'nın etkileyici tarihi atmosferinde ve yeme-içme alanlarında zaman geçirebilecekleri gibi, Sümerbank Deri ve Kundura Fabrikası’nın üretim tarihine başka bir perspektiften bakmaya davet eden Kundura’nın Hafızası: Bir Fabrikaya Sığan Dünya sergisini de ücretsiz ziyaret edebilecekler.

 beykozkundura.com/kundura-hafiza

Beykoz Kundura
Yalıköy, Süreyya İlmen Cd. No:1, 34820 Beykoz/İstanbul
Biletler: beykozkundura.com

BEYKOZ KUNDURA
WEB | FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER | YOUTUBE

KUNDURA SİNEMA & SAHNE
FACEBOOK | INSTAGRAM

KUNDURA HAFIZA
WEB | E-POSTA | INSTAGRAM

KUNDURA DEDEKTİFLERİ FABRİKA'DA
Kundura Hafıza Çocuk Atölyesi

Yaş Grubu: 9-11 yaş
Katılımcı Sayısı: 10-12 kişi

Tarih: 30 Ocak 2022, Pazar
Saat: 13:00 - 16:00
Yer: Beykoz Kundura
Yalıköy, Süreyya İlmen Cd. No:1, 34820 Beykoz/İstanbul
Biletler: beykozkundura.com

Atölye Tasarımı: İdil Bilgin Eğitim ve Kültür Danışmanlığı*
Uygulayıcı Eğitmen: Hatice Gamze Çevik


Beykoz Kundura’da her ayın ikinci Pazar günü gerçekleşen Kundura Dedektifleri Fabrika’da atölyesiyle Kundura’nın Hafızası’na çocuklarla birlikte çocukların gözünden bakıyoruz! Amaçlarından biri kültürel mirasın korunmasında farkındalık yaratmak olan Kundura Hafıza kapsamında kültürel miras alanında çocuk katılımını sağlamak ve çocukların bilgi dağarcığına tarihi yapı ve alanları korumanın önemini erkenden yerleştirebilmek için kurgulanan Kundura Dedektifleri Fabrika’da atölyesiyle 9-11 yaş aralığındaki tüm çocukları Beykoz Kundura’ya davet ediyoruz.

*Çocuk kitabı yazarı ve eğitmen İdil Bilgin tarafından hazırlanan atölyeler Bilgin’in tasarlamış olduğu Duygu Odaklı Kültürel Mirası Koruma Eğitimi metodolojisi üzerinden kurgulandı. Bu yöntem disiplinlerarası ve nesne odaklı oyunlaştırma uygulamalarından oluşuyor. 4D öğrenme modeli olarak adlandırılan yöntem Duygu Odaklı-Deneyimsel-Duyusal-Disiplinlerarası başlıklarını kapsıyor.

İDİL BİLGİN 1978’te İstanbul’da doğdu. Lise öğrenimini Özel Üsküdar Amerikan Lisesi’nde tamamladıktan sonra Boğaziçi Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler alanında lisansını ve U.C. Berkeley’de Uluslararası Ticaret alanında bir diploma programını bitirdi. Okuduğu bölümlerle bağlantılı 5 yıllık bir iş hayatı tecrübesi yaşadıktan sonra bu hayatta gerçekten ne istediğini sorgulamaya başladı. İçsel konuşmalarında gelen cevap hep aynıydı: “kültür-sanat alanında çalışmak”. İngiltere’deki Leicester Üniversitesi’nin Müze Çalışmaları lisansüstü programını tamamladığında artık “kültür-sanatla uğraşı” nasıl bir misyon üzerine kurgulayacağını biliyordu. Kültürel mirasla yakın bağlar kuran toplumların ve bireylerin refaha daha yakın olacaklarına duyduğu inançla ülkemizde kültürel mirasa yönelik algının olumlu yönde değişmesine katkı koymaya karar verdi. Bir konuda algının değişmesi için mümkün oldukça küçük yaştan o konuda bireylerde duygu yaratılması gerektiğine kanaat getirerek “Duygu Odaklı Kültürel Miras Eğitimi” adı altında bir metodoloji kurguladı. Aynı zamanda bir STEAM (bilim, teknoloji, mühendislik, sanat, matematik) uygulaması olan bu metodolojiyi kısaca disiplinler arası ve nesne odaklı oyunlaştırma uygulamaları olarak tanımlamak mümkün. Kültürel miras alanında oyunlu ve ödüllü (Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi; VEKAM 2015 Araştırma Ödülü) bir çocuk kitabı da bulunan Bilgin, bugün tüm çalışmalarını yarattığı bu “duygu odaklı” metodoloji çerçevesinde gerçekleştiriyor. Bir yandan yazar etkinlikleri, öğretmen eğitimleri, atölyeler düzenliyor ve Hisar Okulları’nda kitabıyla kulüp dersi veriyor. Diğer yandan müze eğitim kitleri hazırlıyor ve kitabı “Konya’da İz Peşinde”yi kaynak kitap olarak okutan okullarda eğitimler düzenliyor.

HATİCE GAMZE ÇEVİK Psikolog, sosyolog ve eğitmendir. Klinik yüksek lisansının tez yazma döneminde olan Gamze ağırlıklı olarak toplumsal cinsiyet, travma, şiddet, göç ve edebiyatta kadın temsilleri alanlarında çalışmaktadır. Aynı zamanda The School Of Human Rights (İnsan Hakları Okulu) öğrencisidir ve 2013 yılından beri kadın ve çocuk hakları perspektifinden çalışmalarına devam etmektedir.2014 yılında hikaye anlatıcılığıyla tanışmış ve bu alanı sanat terapi teknikleriyle buluşturarak çeşitli başlıklarda atölyeler düzenlemiştir. Bu atölyeler ağırlıklı olarak çocukların ve kadınların duygusal dışa vurumu ve iyi olma hallerinin desteklenmesini hedeflemiştir. 2014 yılında İsviçre’de gerçekleşen ve uluslararası bir hikaye anlatıcılığı projesi olan Kulak Ver Bana” (Leih Mir Dein Ohr) projesine dahil olmuş, 2018 yılında Almanya’nın Bielefeld şehrinde Mehr Generation Haus (MGH) çocuk sanat atölyelerinde gönüllü olarak çalışmıştır. Türkiye’de ise birçok sivil toplum derneğinde çalışmalarını sürdürmüştür. Yetişkin ve çocuk psikoterapisi, kadın ve çocuk hakları, çocuk istismarında koruyucu önleyici yaklaşımlar gibi birçok eğitimi başarıyla tamamlayarak hak odaklı çalışmalarını sürdürmüştür. Hala çocuk ve kadın hakları odağıyla atölye ve bireysel terapilerine devam etmektedir.

KUNDURA HAFIZA DERNEĞİ: 2015’te başlayan ve sözlü tarih anlatılarının yanı sıra yaptığı araştırmalarla genişleyen Kundura Hafıza Arşivi’nin yaratıcıları tarafından Şubat ayında kurulan Kundura Hafıza Derneği; Osmanlı İmparatorluğu ve Cumhuriyet’i kapsayan zengin bir geçmişe sahip bu kültür mirasının korunmasına yönelik, farklı disiplin ve yöntemleri kullanarak yaratıcı alanlar açmayı amaçlıyor. Sergi, atölye ve yayın çalışmaları için zengin bir kaynak oluşturan dernek, araştırmacılara ve sanatçılara yönelik destek programları da sunacak. Beykoz Kundura’nın tarihiyle daha dinamik bir ilişki kurabilmeyi ve bu miras alanının kültürel ve sosyal hayatını yeniden zenginleştirmeye yönelik çalışmalar yapmayı hedefleyen Kundura Hafıza, 200’e yakın söyleşi, 1000’e yakın fotoğraf ve yüzlerce belge, ambalaj kâğıdı, gazete kupüründen oluşan arşivini de güncelleyerek geliştirmeye devam edecek. beykozkundura.com/kundura-hafiza

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir'de 3126 Asansöre Kırmızı Etiket
İzmir'de 3126 Asansöre Kırmızı Etiket
Kartalkaya'daki yangında acil durum önlemleri eksik mi kaldı?
Kartalkaya'daki yangında acil durum önlemleri eksik mi kaldı?