Mitsubishi Electric Türkiye'den "Depreme Karşı Alınacak Önlemler" Semineri

Mitsubishi Electric Türkiye, çalışanlarına yüksek inşaat mühendisi, yüksek mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki ile "Depreme Karşı Alınacak Önlemler" konulu seminer düzenledi.

Mitsubishi Electric Türkiye'den "Depreme Karşı Alınacak Önlemler" Semineri
26 Eylül 2024 - 12:33

Mitsubishi Electric Türkiye, çalışanlarına "Depreme Karşı Alınacak Önlemler" semineri düzenledi

Mitsubishi Electric Türkiye, çalışanlarına yüksek inşaat mühendisi, yüksek mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki ile "Depreme Karşı Alınacak Önlemler" konulu seminer düzenledi.  Deprem ile ilgili farkındalığın artırılması ve olası deprem durumlarına karşı hazırlıklı olunması için gerekli tüm detayların anlatıldığı seminerde, teorik ve pratik bilgiler katılımcılarla paylaşıldı. Depreme hazırlık eğitimlerinin hayati önem taşıdığını vurgulayan Moriwaki, “Olası bir depremde, basit ama etkili adımları içeren bilgiler çok daha kolay uygulanabilir” dedi. 
 
Mitsubishi Electric Türkiye, çalışanlarının eğitim ve gelişim ihtiyaçlarını karşılamak için hayata geçirdiği Mitsubishi Electric Türkiye Akademi (METR Akademi) çatısı altında akademik ve teknik içeriklerin yanı sıra, iş sağlığı ve güvenliği çalışmaları kapsamında da yaşanması olası afetlerle ilgili eğitimlerini sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde, uzun yıllardır Türkiye’deki depremler üzerinde de çalışan yüksek inşaat mühendisi ve yüksek mimar olan Yoshinori Moriwaki "Depreme Karşı Alınacak Önlemler" konulu seminerde çalışanlarla bir araya geldi. Deprem uzmanı Moriwaki, Türkiye’de yaşanmış depremlerin çok yıkıcı sonuçlarının olduğuna ve en büyük eksikliklerden birinin de deprem eğitimlerine gereken önemin verilmediğine dikkat çekti. 
 
Moriwaki: “Özellikle şirketlerin çalışanlarına verilen bu eğitim ve seminerler, kendileri için olduğu kadar aileleri için de büyük önem taşıyor. Japonya’da bu tür eğitimler çok sık tekrarlanıyor. Deprem kuşağında yer alan Türkiye’deki şirketlerin de bu eğitimlere gereken özeni göstermesi gerekiyor. Mitsubishi Electric Türkiye’nin düzenlediği semineri bu anlamda çok değerli buluyor ve örnek olması gerektiğine inanıyorum” dedi. 

Mitsubishi Electric Türkiye Başkanı Şevket Saraçoğlu da seminer ile ilgili yaptığı açıklamada; “Türkiye depremlerle büyük sınavlar verdi, büyük acılar yaşadı. Biz öncelikle hem ülkemizin bu acıları tekrar yaşamaması hem de çalışanlarımızın tüm olumsuz durumlarda hazırlıklı olması için gereken tüm önlemleri almaya devam ediyoruz. Bu eğitimler de bizim için vazgeçilmez önlemlerden biri. Çalışanlarımızın, tüm olumsuz senaryolarda soğukkanlılıklarını koruyarak ailelerinin hayatlarını kurtaracak pratik bilgileri öğrendikleri eğitimlerimizi kararlılıkla sürdüreceğiz” şeklinde konuştu. 
METR Akademi bünyesinde, Mitsubishi Electric Türkiye çalışanları şimdiye kadar birbirinden farklı 2 bin 372 adet online eğitimden faydalandılar ve 5 binden fazla online eğitim içeriğinden yararlanabiliyor. Bunun yanı sıra çalışanlar, yapılandırılmış ve özel tasarlanmış yüz yüze eğitimlerle de her zaman destekleniyor. Mitsubishi Electric Türkiye, METR Akademi’de verilen teknik ve kişisel gelişim eğitimlerin yanı sıra iş sağlığı ve güvenliği çalışmaları kapsamında da çeşitli eğitimlerle, çalışanlarının gelişimlerini sürekli artırmaya devam ediyor. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ev Sahibi-Kiracı Sorunu: Çözüm Yolu Aranıyor! Hem Kiracı Hem Ev Sahibi Mağdur
Ev Sahibi-Kiracı Sorunu: Çözüm Yolu Aranıyor! Hem Kiracı Hem Ev...
Sebahattin Karaca'dan Foça'nın turizm tarihine ışık tutan bir yazı
Sebahattin Karaca'dan Foça'nın turizm tarihine ışık tutan bir...