Mustafa Kemal Sahil Bulvarı ve Altındağ'da Üst Geçit Çalışmaları Sürüyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak ve Bornova’da yaya güvenliğini artıracak iki yeni üst geçidin yapımını sürdürüyor. Projelerin kasım ayında tamamlanması planlanıyor.

Mustafa Kemal Sahil Bulvarı ve Altındağ'da Üst Geçit Çalışmaları Sürüyor
16 Eylül 2024 - 21:29

İzmir Büyükşehir’den Konak ve Bornova’ya İki Üst Geçit

Karataş ve Altındağ Üst Geçidinde Çalışmalar Sürüyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ana arterlerde ulaşım konforunu artıracak iki üst geçidin yapımını sürdürüyor. Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda hem yaya ulaşımını güvenli hale getirecek hem de trafikteki bekleme süresini azaltacak Karataş Üst Geçidi ile Altındağ Mezarlığı Yaya Üst Geçidi’nde çelik konstrüksiyon montajı devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, her iki projeyi de kasım ayında tamamlamayı planlıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, konforlu ve güvenli ulaşım için çalışmalarını sürdürüyor. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinde yer alan Konak Karataş Yaya Üst Geçidi ile yeni otogar bağlantı yolu üzerinde bulunan Bornova Altındağ Mezarlığı Yaya Üst Geçidi’nin yapımını hızlandırdı.

Karataş Yaya Üst Geçidi Çalışmaları

Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinde inşası süren Karataş Yaya Üst Geçidi çalışmalarında, deniz seviyesinin altında ve tramvay hattına yakın zorlu temel çalışmaları tamamlandı. Üst geçidin çelik bölümleri üretildi. Gece ve gündüz süren çalışmalar kapsamında, Karataş Lisesi önü ve orta refüjde üst geçit ayaklarının çelik montajı devam ediyor. Montajların tamamlanmasının ardından, 4 yürüyen merdiven ve 2 asansör kurulacak. 81 metre uzunluğundaki köprü, 3.6 metre genişliğinde olacak. Proje kapsamında ayrıca bin 300 metrekarelik çevre düzenlemesi yapılacak.

Yayalara Güvenli, Araçlara Hızlı Ulaşım

Çalışmaların yaklaşık bir ay içerisinde tamamlanması hedefleniyor. Bu proje ile İzmir’in önemli ana arterlerinden biri olan Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerindeki yaya ve araç trafiği büyük ölçüde rahatlayacak. Yaya ve araç yoğunluğunun yüksek olduğu bu bölgede, özellikle okul ve tramvay ulaşımını kullanan yayalara konforlu ve güvenli bir ulaşım sağlanacak. Cadde üzerindeki sinyalizasyona bağlı trafik sıkışıklıkları da hafifleyecek.

Altındağ Mezarlığı Üst Geçidi

Karataş projesinin yanı sıra, Fen İşleri Dairesi ekipleri, Buca Onat Tünelleri ile otogar arasında kalan ekspres yol üzerinde inşası devam eden Altındağ Mezarlığı Üst Geçidi projesinde de çelik montaj çalışmalarına başladı. Bornova Altındağ Mezarlığı bölgesinde yer alan 4416 sokak, 4495 sokak ve çevredeki diğer sokakları birbirine bağlayacak bu yaya köprüsü, bölgeye güvenli yaya ulaşımı sağlayacak. 47 metre uzunluğundaki köprü, 5.5 metre yüksekliğinde ve 3 metre genişliğinde olacak. Betonarme çalışmaları tamamlanan köprünün asansör kulesi, merdiven çelik imalatları ve yaya platformunun montajı da tamamlandı. Her iki üst geçidin de kasım ayında hizmete açılması planlanıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yeni Nesil Mali Müşavirlik: İzmir'de Dijital Dönüşüm Projesi Lansmanı
Yeni Nesil Mali Müşavirlik: İzmir'de Dijital Dönüşüm Projesi...
BERTO'da Vergi Kanunlarındaki Değişiklikler Konuşuldu
BERTO'da Vergi Kanunlarındaki Değişiklikler Konuşuldu