Öğrenmeyi öğrenmiş' bireyler mezun etmeyi hedefliyoruz!
İstinye Üniversitesi (İSÜ) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serkant Ali Çetin: “İstinye Üniversitesi’nde öğrenmeyi öğrenmiş bireyler mezun etmeyi hedefliyoruz”
04 Ağustos 2022 - 18:05
Üniversite adaylarının tercih heyecanı devam ediyor. 27 Temmuz’da başlayan tercih dönemi 5 Ağustos’ta sona erecek. Uzmanlar, sadece iyi bir eğitim değil, öğrencilerinin donanımlı bireyler olarak yetişmesine katkı sağlayacak bölümleri tercih etmeleri konusunda adayları uyarıyor.
İstinye Üniversitesi (İSÜ) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serkant Ali Çetin, “İstinye Üniversitesi’nde öğrenmeyi öğrenmiş bireyler mezun etmeyi hedefliyoruz” diyor.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının 18 Temmuz’da açıklanmasının ardından üniversite adayları için tercih heyecanı başladı. Adaylar tercihlerini 5 Ağustos’a kadar yapabilecekler. Üniversite adayları tercih etmek istedikleri bölümleri araştırarak, tercih listelerini oluşturmaya devam ediyor. Uzmanlar, sadece iyi bir eğitim değil, öğrencilerinin ders dışında da donanımlı bireyler olarak yetişmesine katkı sağlayacak bölümleri tercih etmeleri konusunda adayları uyarıyor. Bölümün imkanları, ders dışı öğrencilere sağladığı faydalara dikkat edilmesi gerektiğine değiniyorlar. İstinye Üniversitesi (İSÜ) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı & Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Serkant Ali Çetin, yapay zekâ veya veri madenciliği gibi teknolojilerin sadece yazılım ve bilgisayar alanında değil, mühendislikten tıbba hatta psikolojiye kadar her alanda kullanıldığına dikkat çekiyor. Bu teknolojiler sayesinde çok daha ileri araştırmalar yapılabildiğini belirten Çetin, hayata dokunan uygulama ve sonuçların bu uygulamalar sayesinde ortaya çıkabildiğini de ifade ediyor. Adayların tercih yaparlarken gelecekte onlara fayda sağlayacak donanımları da kazandıran alanlara yönelmeleri gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Çetin, İstinye Üniversitesi’nde ‘öğrenmeyi öğrenmiş’ bireyler mezun etmeyi hedeflediklerini belirtiyor.Güncel problemlere yenilikçi çözümler
Dünya değişiyor; geleceği yakalamak için eğitim öğretim de bu yeni düzene ayak uydurmak durumunda kalıyor. Günümüzde bir öğrencinin ihtiyacının sadece kitap bilgisini almak olmadığını belirten Prof. Dr. Çetin, öğrencilerin ihtiyacının bilgiyi kullanarak olayları ilişkilendirebileceği ve hayal ederek bunu gerçekleştirebileceğine inandığı yetkinlik ve özgüveni edinmek olduğunu belirterek şunları söylüyor:“Yapay zekâ veya veri madenciliği gibi teknolojileri düşündüğümüzde akla ilk gelen alanlar klasik anlamda yazılım ve bilgisayar mühendisliği olabilir. Oysa, makine mühendisliğinden endüstri mühendisliğine, tıptan psikolojiye kadar akla gelebilecek her alanda bu teknolojiler sayesinde çok daha ileri araştırmalar yapılarak hayata dokunan uygulama ve sonuçlar elde ediliyor. Örneğin, üniversitemizdeki Tıpta Yapay Zekâ Uygulamaları Araştırma Merkezi, gerek Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, gerekse Tıp Fakültesi öğrencilerinin güncel problemlere yenilikçi çözümler üretebildikleri fırsatlar sunmaktadır. Bir diğer etkileşim örneğinde ise, CERN gibi dünyanın önde gelen temel araştırma ve teknoloji merkezlerinde görev alan akademisyenlerimiz mühendislik öğrencileriyle yaptıkları çalışmalarla onları 21. yüzyılın doğurgan teknolojileriyle tanıştırmaktadır.”
İstinye Üniversitesi’nde ‘etkileşme’ ve ‘erişim’ öncelikli
Öğrencilerine geleceğin koşullarına uygun yetkinlikler kazandırdıklarını belirten Prof. Dr. Çetin, “İstinye Üniversitesinin vizyonunda ‘etkileşme’ ve ‘erişim’ önceliklidir. Bu öncelikleri güvence altına alan kurumsal kültürün temelinde ise Ar-Ge ve sürekli iyileştirme yatmaktadır. Araştırma yönü kuvvetli akademisyenlerin rol-modelliğinde, sürekli güncellenen ve çeşitliliğe imkân veren eğitim-öğretim programlarıyla öğrencilerimize geleceğin koşullarına adapte olabilecekleri yetkinliği kazandırırken onları ‘öğrenmeyi öğrenmiş’ bireyler olarak mezun etmeyi hedefliyoruz” dedi.İstinye Üniversitesi hakkında: İstinye Üniversitesi, "Liv Hospital" ve "Medical Park" olmak üzere iki ayrı hastane markasını tek çatı altında buluşturan ve sağlık sektöründe 25 yılı aşan bilgi, birikim ve yatırımları olan MLP CARE Grubu'nun desteğiyle 21. Yüzyıl Anadolu Vakfı tarafından 2015 yılında kuruldu. Odak noktasında her alanda gerçekleştirilen ARGE çalışmaları ve dijitalleşmenin yer aldığı üniversite, güçlü akademik kadrosu ve araştırma performansıyla çağımızın bilgisinin üretilmesine katkıda bulunuyor. Bilimin gücüne güvenen, eleştirel düşünebilen, insani ve etik değerlere sahip bireyler yetiştiren İstinye Üniversitesi, sadece teorik bilgiyi odağına almıyor ve öğrencilerini bilgilerini pratikte de kullanabilecekleri uygulama alanlarına yönlendiriyor.