Özgür Ozan Yılmaz, Büyükşehir'in ulaşımı rahatlatma çalışmalarını anlattı

Radyo Trafik İzmir, İzmir ulaşımını yöneten isimleri ağırlamaya devam ediyor. “İZUM’la İzmir’de Ulaşım” programına konuk olan İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Özgür Ozan Yılmaz, İzmir ulaşımını rahatlatacak projelerle alakalı açıklamalar yaptı.

Özgür Ozan Yılmaz, Büyükşehir'in ulaşımı rahatlatma çalışmalarını anlattı
29 Eylül 2022 - 13:24

İZMİR ULAŞIMINI RAHATLATACAK PROJELERDEKİ SON DURUM RADYO TRAFİK İZMİR’DE KONUŞULDU

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Özgür Ozan Yılmaz, İzmir’de ulaşımı rahatlatacak projeler ile ilgili Radyo Trafik İzmir’e önemli açıklamalarda bulundu.

Radyo Trafik İzmir, İzmir ulaşımını yöneten isimleri ağırlamaya devam ediyor. “İZUM’la İzmir’de Ulaşım” programına konuk olan İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Özgür Ozan Yılmaz, İzmir ulaşımını rahatlatacak projelerle alakalı açıklamalar yaptı. Radyo Trafik İzmir Yayın Sorumlusu Esra Balkanlı’nın sorularını yanıtlayan Yılmaz, yapımı süren ve proje aşamasında olan çalışmaları anlattı.

MAVİŞEHİR-ANADOLU CADDESİ BAĞLANTI YOLU

Mavişehir’i Anadolu Caddesi’ne bağlayacak projeyle ilgili konuşan Özgür Ozan Yılmaz, Ordu Bulvarı ve çevresiyle alakalı kamulaştırmaların devam ettiğini söyledi. Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından kararın da alındığını bildiren Yılmaz, “Ekim ayı içinde Ordu Bulvarı’ndan gelen yolu açıyoruz. Anadolu Caddesi Ayyıldız bölgesinde orta refüje yırtık açarak bir kavşak oluşturacağız. Projenin devamında Ordu Bulvarı’nın İZBAN hattı üstünden Mavişehir’e bağlanması gerekiyor. İZBAN Hattı bir engel oluşturuyor. Köprü projesini hazırladık, kamulaştırma işlemleri devam ediyor. Mayıs ayında kamulaştırmanın bitmesinin ardından Karşıyaka’nın Mavişehir’e bağlantı işine başlayacağız.” açıklamasını yaptı.


KÜÇÜKYALI KAVŞAĞI’NDA DÜZENLEME YAPILACAK

Genel Sekreter Yardımcısı Özgür Ozan Yılmaz, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda Karataş ve Marina Kavşaklarında yaptıkları dokunuşlardan olumlu etkiler aldıklarını hatırlatarak, “Sahil hattında Küçükyalı dönüşünde bir sıkışıklık yaşanıyor. Burayı bazı düzenlemeler yaparak rahatlatmayı amaçlıyoruz. Köprü Durağı’nda sinyalizeye ek olarak 128 Sokak çıkışında orta refüje yırtık açıp Balçova yönüne dönüşü sağlayacağız. Böylece Hakimiyet-i Milliye İlkokulu önündeki yığılmayı engellemeyi hedefliyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.


YAŞAYANLAR KAVŞAĞI PROJESİ

Yaşayanlar Kavşağı’nda katlı kavşak projesiyle alakalı gelinen son durumu anlatan Yılmaz, “Yeşillik Caddesi üzerinde trafiği yukarıya alacağız. 700 metrelik bir köprü projemiz var. Altında döner kavşak olacak. Ana isale hattı projeye engel olduğu için İZSU’nun deplase işlemini yapması gerekiyor. Deplase işleminin maliyeti köprü maliyetinden daha fazla. Konuyla ilgili Tunç Soyer başkanımızla önümüzdeki hafta bir toplantı yapacağız. Orcaner’de de yaya üst geçidi projemiz var.” ifadelerini kullandı.

SARNIÇ ÇIKIŞI KÖPRÜ PROJESİ
Özgür Ozan Yılmaz, pik saatlerde Sarnıç’ta yaşanan yoğunluğu azaltmak için Hava Eğitim Komutanlığı bölgesinde yapacakları taşıt üst geçidi projesinin devam ettiğini, ihaleyi yaptıklarını bildirdi. Yılmaz, proje İZBAN hattı üzerinden geçtiği için Devlet Demiryolları ile görüşmelerin sürdüğünü, doğalgaz hattı deplasesi için de çalışmaların devam ettiğini söyledi.

“ZAFER PAYZIN KAVŞAĞI – MÜRSELPAŞA HATTI PROJESİ 5 MİLYAR LİRALIK BİR PROJE”
Trafiğe en çok çözüm getireceğini düşündükleri projelerden bahseden Ulaşımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz, “Kavşak ve katılımlarında sanat yapılarından kaynaklı 3 şeritten 2 şeride düşen noktalara da dokunacağız. Anadolu Caddesi, Zafer Payzın Kavşağı, Halkapınar Kavşağı ve Yeşildere hattında 14 kilometrelik bölgede çalışma yapacağız. Ek olarak 12 kilometre yol yapacağız. Alanda 5.3 kilometre viyadük yapısı var. Bu köprülere dokunmadan 5 kilometrelik ek köprü yapacağız. Amacımız bu noktalarda oluşan sıkışıklığı gidermek. Bu uzun soluklu bir proje, 5 milyar TL’lik bir bütçe gerektiriyor. Kendi bütçe olanaklarımızla bir etabına başladık. Ege Mahallesi ile Mürselpaşa Bulvarı’nı bağlayacak yolun ihalesine çıkacağız. Gıda Çarşısı çıkışını Mürselpaşa Bulvarı’na bağladığımızda da burayı rahatlatacağız.” şeklinde konuştu.

YENİ UÇANYOL 2025 YILINDA BİTECEK

Buca ile Otogar arasındaki “Yeni Uçanyol” olarak adlandırılan projedeki çalışmalara yeniden başladıklarını anımsatan Özgür Ozan Yılmaz, “Çalışmalar 3 yıl kadar daha sürecek. 2025 yılı Mart ayında bitirmeyi planlıyoruz. 2 ay içinde de biten viyadükleri, Altındağ’a geçici bir kavşak açarak ulaşıma kazandıracağız. Tünel bitmeden, viyadüklerle Otogar geçişlerini sağlayacağız.” dedi. 

“EDS SİSTEMİ BİR YIL İÇİNDE AKTİF HALE GELECEK”

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Özgür Ozan Yılmaz, Radyo Trafik İzmir dinleyicilerinden gelen soruları da yanıtladı. Yılmaz, Bayraklı’da yapımı devam eden Şehir Hastanesi’ne ulaşımı kolaylaştıracak teleferik projesinin devam ettiğini, son istasyon hastane bölgesinde olduğu için Sağlık Bakanlığı’ndan onay beklediklerini söyledi. İZSU’nun Buca bölgesinde yağmur suyu ayrıştırma projelerinin de sürdüğünü aktaran Özgür Ozan Yılmaz, en çok gelen Elektronik Denetim Sistemi (EDS)  ile alakalı sorulara, “EDS ile ilgili olumlu gelişmeler var. Protokolümüz emniyet komisyonuna intikal oldu. Sistemi daha da büyütmek için görüşmelerimiz sürüyor. Her şey yolunda gidiyor, bir yıl içinde aktif hale getireceğiz.” yanıtını verdi.

UKOME KARARI MAHKEMEYE TAŞINIYOR

Yılmaz, artan maliyetlerin artından toplu taşımada bilet gelirlerinin maliyetin 6’da birini karşılamadığına dikkat çekti. 6 lira 50 kuruş olan biniş ücretinin üstüne 11 lira sübvanse edildiğini söyleyen Özgür Ozan Yılmaz, “Gereğinden fazla üstlendiğimiz bedel, yatırıma ayırdığımız payın düşmesine neden oluyor. Oy çokluğuyla reddedilen zam teklifimize ilişkin UKOME kararı hakkında Hukuk Müşavirliği hukuki yollara başvuracak.” hatırlatmasını yaptı.

TOPLU TAŞIMA KULLANIMI ARTIYOR

Akaryakıt fiyatlarındaki artışla birlikte araç kullanımında azalma olduğunu ancak son dönemde normale döndüğünü de hatırlatan Yılmaz, “Okulların açılmasıyla birlikte servis araçlarının da yollara çıkmasıyla trafik yoğunluğu arttı. Buna ek olarak toplu ulaşım kullanım sayısı da artıyor. Yıl sonuna kadar İzmir’de toplu taşıma araçlarının kullanımı 554 milyona ulaşacak. Böylece 2020 sonunda ulaştığımız 510 milyon sayısını geçecek. Aktarma sistemiyle ilgili aldığımız şikayetler de var. Bunları değerlendirip, gerekli düzenlemeleri yapmak için gayret gösteriyoruz.” diye konuştu.

İZMİR BASIN GRUBU 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir'de 3126 Asansöre Kırmızı Etiket
İzmir'de 3126 Asansöre Kırmızı Etiket
Kartalkaya'daki yangında acil durum önlemleri eksik mi kaldı?
Kartalkaya'daki yangında acil durum önlemleri eksik mi kaldı?