Özyaşar Tel Halka Arzda 2,2 Kat Talep Gördü!

50 yılı aşkın çelik tel üretim tecrübesine sahip Özyaşar Tel ve Galvanizleme Sanayi A.Ş., halka arzını başarıyla tamamladı. 23-24 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen talep toplama sürecinde yatırımcılardan 1,5 milyar TL tutarında 2,2 kat talep geldi.

Özyaşar Tel Halka Arzda 2,2 Kat Talep Gördü!
28 Mayıs 2024 - 10:02

ÖZYAŞAR TEL’İN HALKA ARZ BÜYÜKLÜĞÜ 873,6 MİLYON TL OLDU

Çelik tel üretiminde 50 yılı aşkın deneyimiyle çelik telin kullanıldığı birçok sektöre ve ülkeye çelik tel ve tel ürünleri tedariki sağlayan Özyaşar Tel ve Galvanizleme Sanayi A.Ş., 23-24 Mayıs 2024 tarihlerinde gerçekleşen talep toplama sürecini başarılı bir şekilde tamamladı. Halka arza yatırımcılardan 1,5 milyar TL tutarında 2,2 kat talep geldi.

Türkiye’nin önemli sanayi ve ihracatçıları arasında yer alan, bağlı ortaklıkları ile Silivri, Düzce ve Adana’daki üretim tesislerinde ve iştirakinin Arnavutluk’taki üretim tesisinde çelik tel üretimi gerçekleştiren Özyaşar Tel ve Galvanizleme Sanayi A.Ş. halka arzı başarıyla sonuçlandı. QNB Finans Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılığıyla, 23-24 Mayıs 2024 tarihlerinde pay başına 28 TL sabit fiyatla, borsada satış yöntemiyle gerçekleşen halka arzda halka arzın büyüklüğü 873,6 milyon TL oldu.

Yıllık 286 bin ton üretim kapasitesiyle 70 ülkeye ihracat gerçekleştiren Özyaşar Tel’in yatırımcılara eşit dağıtım yöntemi uygulanan halka arzında, yatırımcılardan 2,2 kat talep geldi. Halka arz sonucunda, toplam 1 milyon 564 bin 428 yatırımcıya dağıtım yapıldı. Satış sonuçlarına göre, Özyaşar Tel’in halka açıklık oranı % 30,23 olarak gerçekleşti.


“Gücümüze güç katan her bir yatırımcımıza teşekkürler”

Yatırımcılardan gelen yoğun talepten dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirten Özyaşar Tel Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Çokyaşar, “Çelik tel üretimindeki 50 yılı aşkın deneyimimizle sektörün kilit bir oyuncusu olan Özyaşar Tel’in büyüme yolculuğunda önemli bir kilometre taşını daha başarıyla tamamladık. Şirketimiz için önemli bir dönüm noktası olarak gördüğümüz halka arzımızı yatırımcılarımızın yoğun ilgisi ile tamamlamaktan ötürü gurur duyuyoruz. Değerli yatırımcılarımızın Özyaşar Tel’in geleceğine yaptıkları bu yatırım sayesinde sektör öncülüğümüzü pekiştirecek ve sürdürülebilir başarılarımıza yenilerini ekleyeceğiz. Tüm şeffaflığımızla kurumsal, halka açık bir marka olarak büyümemizi sürdürürken, yatırımcılarımızın desteğiyle daha güçlü adımlar atacağız. Gücümüze güç katan her bir yatırımcımıza teşekkür ederiz.” dedi.


Özyaşar Tel için Borsa İstanbul’da ilk gongun 29 Mayıs Çarşamba günü çalması planlanıyor.

Özyaşar Tel ve Galvanizleme Sanayi A.Ş. Hakkında: 1973 yılında kurulan Özyaşar Tel ve Galvanizleme Sanayi A.Ş.ve bağlı ortaklıkları olan Çokyaşar Tel Örme ve Dokuma Tel Galvanizleme Çivi Sanayi Ticaret A.Ş. ve Çokyaşar Halat Makina Tel Galvanizleme Sanayi Ticaret A.Ş. ile bir bütün olarak soğuk çekilmiş tel, yaylık tel, acsr teli, patentli tel, kaynaklı panel çit, galvanizli tel, halat, monotron, PVC kaplı tel, zırh teli, yassı tel, tavlı tel, yağlı balya teli, çubuk tel, helezon tel, galfan teli gibi malzemelerin imalatını ve alım satımını gerçekleştirmektedir. Silivri Düzce ve Adana’da bulunan ileri teknolojiye sahip üretim tesislerinde ve iştirakinin Arnavutluk’ta yer alan fabrikasında üretim faaliyetlerini gerçekleştiren Özyaşar Tel, yılda toplam yaklaşık 286 bin ton tel üretimi yapma kapasitesine sahiptir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Tugay Aliağa'da: "Siyasi ayrışmayı doğru bulmuyorum"
Başkan Tugay Aliağa'da: "Siyasi ayrışmayı doğru bulmuyorum"
Torbalı'daki Tüp Faciası: İş Kazası mı, Güvenlik İhmal mi?
Torbalı'daki Tüp Faciası: İş Kazası mı, Güvenlik İhmal mi?