Polyak Eynez, Kınık Çocuk Köyü ile Eğitim ve Spor Alanında Desteklerini Sürdürüyor

Kınık, İzmir - Polyak Eynez, Kınık Belediyesi ile yaptığı iş birliği kapsamında Kınık-Bergama Karayolu Dündarlı Yol Kavşağı'nda 20 bin 450 metrekare alan üzerine kurulan "Kınık Belediyesi Çocuk Köyü, Çocuk Akademisi, Trafik Eğitim Akademisi ve Rekreasyon Alanı" projesine büyük katkıda bulundu.

28 Haziran 2024 - 10:58

Kınık Belediyesi ile yaptığı iş birliği ile Kınık Çocuk Köyü’nün en büyük paydaşı olan Polyak Eynez, çocukların gönlüne girdi.

Açıldığı günden bu yana her gün yüzlerce çocuğun yüzünü güldüren Kınık Çocuk Köyü, bölgenin en büyük çocuk rekreasyon alanı olma özelliğini taşıyor.  Alan çocuklara ebeveynleri ile kaliteli ve faydalı zaman geçirme imkânı sağlıyor.

2014 yılında, Fiba Grup ve Polat Madencilik ortaklığı ile 2014 yılında İzmir’in Kınık İlçesinde kurulan Polyak Eynez yeraltı linyit işletmesi, sürdürülebilir enerji üretimi anlayışıyla, sahip olduğu bilgi ve tecrübeyle birlikte teknolojinin etkin kullanımını da sağlayarak Türk madenciliğini geliştirmek, dünya standartlarında madencilik anlayışını yerleştirmek ve ülkemizin doğal kaynaklarını etkin şekilde kullanabilmek için çalışmalarını 10 yıldır sürdürüyor.

“Potansiyelini Çıkar, Geleceğini Yarat!” sloganı ile yola çıkan Şirket, yerinde kırsal kalkınmanın öneminin bilinci ile kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarını yürütürken, yerel halk, yerel yönetimler, eğitim-spor kurumları ve sivil toplum kuruluşları ile ortak projeler geliştiriyor.

Bu kapsamda, Polyak Eynez, Kınık Belediye Başkanlığıyla 2023 yılında yaptığı iş birliği protokolü ile Kınık-Bergama Karayolu Dündarlı Yol Kavşağı bölgesinde 20 bin 450 metrekare alan üzerine kurulan olan “Kınık Belediyesi Çocuk Köyü, Çocuk Akademisi, Trafik Eğitim Akademisi ve Rekreasyon Alanı” projesinde, masal park, macera park, engelsiz çocuk parkı, Anıtkabir MinyaTürk donatılarının yapımını üstlendi.

Şirket, masal diyarı, gençlik alanı, trafik eğitim alanı, oyun alanları, kafeterya alanları ve hava bisikleti, ters ev, survivor parkuru, atlı karınca, engelsiz park, deprem simülasyon odası, engelli farkındalığı için empati odası, meslek guruplarının tanıtımı için eğitim sınıflarının yer aldığı Çocuk Köyü’nde, 20 kişilik bir eğitim sınıfının da tüm donanımını temin etti.

2023 Aralık ayı itibari ile kapılarını açan Kınık Çocuk Köyü, bulunduğu konum itibari ile Kınık ve çevre ilçelerden yüzlerce çocuğa ve ebeveyne faydalı zaman geçirme imkânı sunarken; öğrenirken eğlenme, eğlenirken öğrenme fırsatı da sağlıyor.

Sorumlu madencilik anlayışı faaliyetlerini sürdüren Polyak Eynez, çocukların okul dışı eğitim ve öğrenime büyük katkı sağlayacak olan bu projede paydaş olmanın gururunu yaşarken, Kınık, Soma ve Bergama’da sosyal sorumluluk projeleriyle eğitim ve spor alanında desteklerini sürdürüyor. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yusuf Öztürk: 'Denizcilik Sektörü Türkiye'nin İlerlemesinin Anahtarıdır'
Yusuf Öztürk: 'Denizcilik Sektörü Türkiye'nin İlerlemesinin...
Türkiye'nin Ekonomik İmajı Güçleniyor: Kredi Notu Artışı ve Gri Listeden Çıkışın Olumlu Etkileri
Türkiye'nin Ekonomik İmajı Güçleniyor: Kredi Notu Artışı ve...