Prof. Dr. Ergür: Erkek beyni sistematik, kadın beyni empatik
İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD), Swiss Otel Büyük Efes’de düzenlediği toplantıda Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr İpek Ergür’ü konuk konuşmacı olarak ağırladı.
Prof. Ergür, “Orkestra şefimiz beynimiz”
İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD), Swiss Otel Büyük Efes’de düzenlediği toplantıda Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr
“Evrendeki en karmaşık yapı olan beyin adeta orkestra şefi gibi bir organdır” diyerek beynin önemine ve işlevine dikkat çeken Prof Ergür,erkek beyninin daha çok analiz yapan “sistematik” bir örgüsü bulunurken, kadın beyninin karşısındakinin ruh halinden daha kolay anlayan “empatik” bir örgüsü bulunduğunun altını çizdi. Ergür, “Kadınlar isteklerini doğrudan aktarma yoluna gitmezler, uzlaşma noktası bulana dek tartışmayı tercih ederler. Erkek beyni kabul edildiğini kadın beyni ise duygularının, düşüncelerinin paylaşıldığını hissettiğinde sevildiğini anlar” diye konuştu.
“Şirketler kadın dostu olmak zorunda”
İZİKAD üyelerinin ilgi gösterdiği toplantıdan sonra bir konuşma yapan İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter, “Kadınlar; güçlü önsezileri, gelişmiş empati güçleri, kolay iletişim kurma becerileri, uzlaşmaya daha yatkın olmaları ve sabırlarıyla pek çok toplumsal ve kurumsal soruna son derece yaratıcı çözümler getirme becerilerine sahiptirler. İş dünyasının kadın beynine has bu özelliklerden yararlanabilmesi için, kadının iş gücüne katılmasını destekleyen politikalar geliştirmesi gerekiyor, ekonomik büyüme için şirketlerin kadın dostu olmaları şart”diye konuştu.
Prof. Dr. İpek Ergür’ün verdiği bilgilerin çok değerli olduğunu söyleyen Serter, önümüzdeki dönemde de farklı konuşmacılar ve farklı konularla bu tarz toplantılara devam edeceklerini vurguladı.