Rotary'den "Gıdamıza Sahip Çıkıyoruz" etkinliği

Bostanlı Rotary Kulübü Dünya Gıda Günü’nü Rotary’nin dönem teması olan “Gerçek Gıda” konusunda Çiğli Kaklıç Köyü’nde düzenlediği “Gıdamıza Sahip Çıkıyoruz” etkinliği ile kutladı.

Rotary'den "Gıdamıza Sahip Çıkıyoruz" etkinliği
17 Ekim 2021 - 14:36

ROTARY’DEN 16 EKİM DÜNYA GIDA GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu Kulüplerinin 16 Ekim Dünya Gıda Günü çerçevesinde gerçekleştirdikleri bir dizi etkinlikte Bostanlı Rotary Kulübü, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Çiğli Belediyesi iş birliğinde Çiğli Kaklıç Köyü’nde 16 Ekim Dünya Gıda Günü’nde “Gıdamıza Sahip Çıkıyoruz” etkinliği düzenledi. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, İzmir Köy-Koop Birliği Başkanı Neptün Soyer ve Rotary 2440. Bölge Federasyon Başkanı Nedim Atilla ile çok sayıda ziyaretçinin katıldığı etkinlikte meşhur Kaklıç Ekmeği de yapıldı.



Bostanlı Rotary Kulübü Dünya Gıda Günü’nü Rotary’nin dönem teması olan “Gerçek Gıda” konusunda Çiğli Kaklıç Köyü’nde düzenlediği “Gıdamıza Sahip Çıkıyoruz” etkinliği ile kutladı. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, İzmir Köy-Koop Birliği Başkanı Neptün Soyer ve Rotary 2440. Bölge Federasyon Başkanı Nedim Atilla’nın açılış konuşmalarının ardından, Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Burak Altınel’in ekmeğin tarihçesini ve ekmek yapımını, Yüksek Gıda Mühendisi Kübra Tuluk ise 16 Ekim Dünya Gıda Günü’nün önemini anlattı.

Kaklıç Ekmek Atölyesinde ekmek yapımıyla devam eden etkinlikte konuşan Bostanlı Rotary Kulübü Başkanı Zeynep Şengün,”Biz bu dönem Toplum Birliği olarak Kaklıç Köyü’nü seçtik. Yerelde üretimin önemi son dönemde çok anlaşıldı. Buradaki yerel ürünleri ön plana çıkarmak, hayvancılığı geliştirmek ve ön plana çıkarmak, buranın kalkınması ve gelişmesi hem de insanların gerçek gıdaya daha kolay ulaşmasını sağlamak temel amacımız. Bugün burada Çiğli Belediyesi İlçe Tarım Müdürlüğü ile birlikte Sasalı ve Filamingo Kadın Kooperatiflerinin de yer aldığı gün boyu sürecek olan bir etkinlik düzenliyoruz. Meşhur Kaklıç Ekmeği, aşure ve tarhana gibi yerel ürünlerin de tanıtımını sağlıyoruz. Sürdürülebilir olarak burada çalışmalarımız devam edecek. Destek olan tüm kurum ve kuruluşlara, üyelerimize herkese çok teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Rotar 2440. Bölge Federasyon Başkanı Nedim Atilla ise, “Dünyada ve ülkemizde yaşanan iklim değişikliği, su kaynaklarının kirlenmesi, ormanların, sulak alanların ve ekosistemin tahrip edilmesi, tarım alanları ve meraların amaç dışı kullanılması, yoğun girdi kullanımına dayalı endüstriyel tarım, nüfus artışı gibi sorunların yakın gelecekte başta su krizi, toprak kıtlığına ve gıda krizine yol açacağı gerçeğidir. Bu olumsuz gidişe dur demek zorundayız. Dünyanın ve ülkemizin geleceği için her koşulda üretmeye devam etmek, üretimi ve üretenleri desteklemek zorundayız. Çiftçilerimizin bitkisel ve hayvansal tarım ürünlerini üretebileceği olanaklarını güçlendirmek, yerli ve yeterli üretime geçmek, tüketicilerimizin de bu gıdalara uygun fiyatlar ile sürdürülebilir bir şekilde ulaşmasını sağlamak zorundayız.” diye konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bergama Ziraat Odası Başkanı: "2024 Tarım İçin Kara Bir Yıl Oldu"
Bergama Ziraat Odası Başkanı: "2024 Tarım İçin Kara Bir Yıl...
'Türkiye'nin Balığı Dünya Sofralarında, Biz Neden Tüketimde Gerideyiz?'
'Türkiye'nin Balığı Dünya Sofralarında, Biz Neden Tüketimde...