Sabancı Üniversitesinin "Geleceğe Söz Ver" temalı burs programı tanıtıldı

Sabancı Üniversitesi, yeni hayata geçirilen “Geleceğe Söz Ver” burs programını tanıtmak amacıyla, Tuzla Kampüsü’nde mezunlarının ve iş dünyasından temsilcilerin katıldığı bir etkinlik gerçekleştirdi.

Sabancı Üniversitesinin "Geleceğe Söz Ver" temalı burs programı tanıtıldı
03 Ekim 2022 - 23:22

SABANCI ÜNİVERSİTESİ KURUCU MÜTEVELLİ HEYETİ BAŞKANI GÜLER SABANCI: “‘GELECEĞE SÖZ VER’ DİYEREK GENÇLERİMİZİN YOLUNU BİRLİKTE AÇIYORUZ” 

Sabancı Üniversitesi, yeni hayata geçirilen “Geleceğe Söz Ver” burs programını tanıtmak amacıyla, Tuzla Kampüsü’nde mezunlarının ve iş dünyasından temsilcilerin katıldığı bir etkinlik gerçekleştirdi.

Etkinlik kapsamında; gençlerin geleceğe verdikleri sözlerin yarattığı ses dalgaları, 3 boyutlu yazıcılarda modellenerek, küçük heykellere dönüştürüldü. “Geleceğe Söz Ver”en, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Endüstri Mühendisliği Programı lisans öğrencisi Malhun Tosun, “Tarım ekonomisi alanında uzmanlaşarak gelecekte yaşanma ihtimali olan gıda krizini önleyeceğim.’’ sözünü içeren ses dalgalarının heykelini, Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı’ya takdim etti.
 
Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı etkinlikteki konuşmasında; Sabancı Üniversitesi’nin, öğrencilerin ve mezunlarının başarılarına vurgu yaptı. Güler Sabancı, “Biz bir dünya üniversitesi kurmak için yola çıktık. Sizler hepiniz dünya şirketlerinde çalışıyorsunuz. Rahmetli Sakıp Bey’in en büyük arzusu ‘dünyanın neresine giderlerse gitsinler orada başarılı olsunlar’ idi. Bugün dünyanın geldiği noktada bunun ne kadar önemli olduğunu hep beraber görüyoruz” dedi.
 
Sabancı Üniversitesi, “Geleceğe Söz Ver” temasıyla hayata geçirdiği yeni burs programının tanıtımı amacıyla, Tuzla Kampüsü’nde anlamlı bir etkinliğe imza attı. Moderatörlüğünü Sabancı Üniversitesi Mezunu Emre Başkan’ın yaptığı geceye,  Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Leblebici’nin yanı sıra Sabancı Holding Grup şirketlerinin yöneticileri, iş dünyasının önde gelen temsilcileri, Sabancı Üniversitesi mezunları, bursiyer ve bağışcılar katıldı.
 
“Geleceğe Söz Ver” temasıyla gerçekleşen gecenin en büyük sürprizi ise temaya uygun olarak üniversite öğrencilerinin, geleceğe verdikleri sözlerin ses dalgalarından oluşan küçük heykeller oldu. Gece boyunca sergilenen heykellerin ilkini, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Endüstri Mühendisliği Programı lisans öğrencisi Malhun Tosun, Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı’ya takdim etti. Heykelde, öğrenci Malhun’un geleceğe verdiği “Tarım ekonomisi alanında uzmanlaşarak gelecekte yaşanma ihtimali olan gıda krizini önleyeceğim” sözünün ses dalgaları yer aldı. 
 
Etkinlikte konuşma yapan Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, şunları söyledi: 
 
“Bugün burada aramızda üniversitemizden mezun olup çok önemli şirketlerde önemli görevlerde bulunanlar var. Bu yolculuk, iyi giden bir yolculuk. Bu başarı, sizlerin başarısıyla taçlanıyor.  Ama bizler beraber yürürsek; siz burayı unutmaz, takip eder ve gençlere bir söz ve destek verirseniz daha güçlü oluruz. Hayatta en çok sorulan soru, hangi okuldan mezun olduğunuzdur. O marka sizinle büyür. 23 sene içinde okulumuzun geldiği yer sizlerin sayesindedir.”
 

“Şampiyonları yakalamışsınız!”

Gecede Güler Sabancı, 1999 yılında Sabancı Üniversitesi kurulurken yaşadığı bir anıyı da anlattı: 
 
“1999 yılında eğitime başladığımızda Uluslararası Danışma Kurulu Üyemiz Chad Holliday ile üniversiteyi geziyorduk. Kampüs tam bitmemişti, 250 öğrencimiz vardı. Onlarla sohbet etti. Şampiyonları yakaladığımızı söyleyerek, bu öğrencileri ve bundan sonra gelecekleri iyi takip etmemizi, bu çocukların her gittikleri yerde değişimi sağlayacak güce sahip olduklarını söyledi. Şimdi ise mezunlarımız için üniversitelerini takip etme zamanı.”
 
Sabancı konuşmasını şöyle sürdürdü: 
 
“Biz bir dünya üniversitesi kurmak için yola çıktık. Sizler hepiniz dünya şirketlerinde çalışıyorsunuz. Rahmetli Sakıp Bey’in en büyük arzusu ‘dünyanın neresine giderlerse gitsinler orada başarılı olsunlar’ idi. Bugün dünyanın geldiği noktada bunun ne kadar önemli olduğunu hep beraber görüyoruz. Şimdi “Geleceğe Söz Ver” diyerek gençlerimizin yolunu birlikte açıyoruz.”
 

“Üniversitemizde öğrencilerimizin yüzde 55’inden fazlası burslu”

 
Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Leblebici ise konuşmasında şunları söyledi: 
 
“Şu anda üniversitemizde 5300’ün üzerinde öğrenci var. Öğrencilerimizin yüzde 80’i lisans, yüzde 20’si de yüksek lisans ve doktora öğrencilerinden oluşuyor. Bu sene 
Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarına göre aralarında Türkiye 1.’sinin de bulunduğu çok parlak 790 gencimizi de bu öğrencilerin arasına kattık. İlk 1000’den  aldığımız öğrenci sayısı ise 140 oldu. Fakültelere giriş taban puanları açısından Türkiye’nin en yüksek puanlı öğrenci alan üniversitesi olduk. Lisans eğitimi gören öğrencilerimizin yüzde 36’sı girişte burslu olarak kabul ediliyor. Devamında ihtiyaç ve başarı bursları katkısıyla bu oran yüzde 55’e çıkıyor. Yani üniversitemizde öğrencilerimizin yüzde 55’inden fazlası burslu öğrenciler olarak okuyorlar.” 
 
Araştırma alanında Türkiye’nin en yüksek sayıda proje yapan ve en yüksek proje bütçesine sahip üniversiteleri arasında olduklarını ifade eden Leblebici, “Artık sadece Türkiye’nin en iyi üniversitesi olmakla yetinmiyoruz, dünyanın önde gelen araştırma üniversitelerinden biri olmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlhamını gençlerimizin daha güçlü bir gelecek ve daha iyi bir dünya için sorunların çözümüne verdiği sözlerden alan ‘Geleceğe Söz Ver’ burs programımızda daha fazla sayıda başarılı ve ihtiyaç sahibi gencimize ulaşmayı amaçlıyoruz” dedi.
 
Etkinlik, öğrenciler için bağışta bulunan kişilerin ve kurum temsilcilerinin konuşmalarıyla son buldu. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bergama Ziraat Odası Başkanı: "2024 Tarım İçin Kara Bir Yıl Oldu"
Bergama Ziraat Odası Başkanı: "2024 Tarım İçin Kara Bir Yıl...
'Türkiye'nin Balığı Dünya Sofralarında, Biz Neden Tüketimde Gerideyiz?'
'Türkiye'nin Balığı Dünya Sofralarında, Biz Neden Tüketimde...