Sami Mollaahmet, AK Parti Kınık İlçe Başkanlığı'na Yeniden Atandı

BAKIRÇAY BÖLGE GAZETESİ - İzmir'in Kınık ilçesinde 15 yıl boyunca AK Parti İlçe Başkanlığı görevinde bulunan Sami Mollaahmet, AK Parti Genel Merkezi tarafından yeniden ilçe başkanı olarak atandı.

Sami Mollaahmet, AK Parti Kınık İlçe Başkanlığı'na Yeniden Atandı
26 Temmuz 2024 - 23:48

AK Parti'nin Kınık'ta Tercihi Tekrar "Sami Mollaahmet" Oldu

BAKIRÇAY – AK Parti Genel Merkezi, İzmir'in Kınık ilçesinde 15 yıl boyunca AK Parti İlçe Başkanlığı görevini sürdüren Sami Mollaahmet'i yeniden ilçe başkanı olarak atadı. 2024 yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı'nın Belediye Başkan adayı olarak belirlenen ancak seçimi kazanamayan Mollaahmet, yeniden AK Parti'nin Kınık'taki lideri oldu.

AK Parti Genel Merkezi, Kınık İlçe Başkanlığı görevine Sami Mollaahmet'i tekrar atadı. Mollaahmet, bu yeni dönemde partinin yerel stratejilerini güçlendirmeyi ve 2024 seçimlerinin sonuçlarını dikkate alarak yenilikçi bir vizyon geliştirmeyi hedefliyor.

Mollaahmet'in yeniden atanması, partinin yerel yönetimlerde daha etkili olma çabasının bir parçası olarak değerlendiriliyor. Parti yetkilileri, Mollaahmet'in geçmişteki başarılı çalışmaları ve liderlik yeteniğyle, ilçe bazında stratejik bir yeniden yapılanmaya öncülük edeceğini söylüyor. 

Yeni dönemde, Mollaahmet'in, AK Parti'nin yerel halkla ilişkilerini güçlendirecek projeler üzerinde çalışması ve seçim sonuçlarını analiz ederek stratejilerini buna göre belirlemesi bekleniyor. Bu gelişme, AK Parti'nin yerel yönetimlerdeki etkinliğini artırmak ve seçimlere hazırlık sürecini daha da güçlendirmek için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Sami Mollaahmet'in ilçe başkanlığı görevine yeniden getirilmesi, partinin bölgesel hedeflerine ulaşma yolunda attığı stratejik adımların bir parçası olarak görülüyor.  Öte yandan AK Partinin Kınık'ta, Mollaahmet'in ilçe başkanlığında daha güçlü bir organizasyon yapısı oluşturmayı planladığı öğrenildi. 

Bakırçay Bölge Gazetesi'ne verdiği röportajdan edinilen bilgilere göre;  Sami Mollaahmet, siyasi kariyerine 1997 yılında Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ilçe yönetim kurulu üyesi olarak başlamış ve 2001 yılına kadar MHP ilçe yöneticiliği yapmıştır. 2001 yılında siyasete bir süre ara vermiş, ardından 2004 yerel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) cenahında resmi olarak görev almaya başlamıştır. 2008 yılında Sadık Doğruer’in ricası üzerine AK Parti’ye üye olmuş ve 2009 seçimlerinde AK Parti'den belediye meclis üyesi olarak seçilmiştir. Aynı yılın Temmuz ayında il başkanlığının takdiriyle AK Parti Kınık İlçe Başkanlığı görevine atanmıştır. Bu görevini, 2023 Kasım ayına kadar yaklaşık 14,5 yıl aralıksız sürdürmüştür. 15 yıl boyunca AK Parti Kınık İlçe Başkanlığı yapan Mollaahmet, bu süre zarfında Sadık Doğruer ile birlikte çeşitli projeleri hayata geçirmiş, Kınık'ın gelişimine önemli katkılarda bulunmuştur. 2024 yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı'nın Kınık Belediye Başkan adayı olarak belirlenen Sami Mollaahmet, oldukça iddialı olmasına rağmen seçimi kazanamamıştır. 


YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 İzmir Milletvekili Ösen'den Turizm İstatistiklerine Eleştiri: "Türkiye Hedeflerin Gerisinde"
İzmir Milletvekili Ösen'den Turizm İstatistiklerine Eleştiri:...
Menemen'de Çömlek Sanatının Global Yüzü: 3. Uluslararası Çömlek Festivali Başladı
Menemen’de Çömlek Sanatının Global Yüzü: 3. Uluslararası...