Seda Kaya Ösen: Sürdürülebilir Turizm İçin Harekete Geçmeliyiz

DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, Dünya Turizm Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, sürdürülebilir turizm politikalarının önemine dikkat çekti. Doğal güzelliklerin korunması gerektiğini vurgulayan Ösen, sektörün geleceği için hemen harekete geçilmesi gerektiğini ifade etti.

Seda Kaya Ösen: Sürdürülebilir Turizm İçin Harekete Geçmeliyiz
27 Eylül 2024 - 14:06

DEVA Partisi Milletvekili Ösen, Dünya Turizm Günü’nü Kutladı

”Yeşili betonlaştırarak kazanmamız mümkün değil”

DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, 27 Eylül Dünya Turizm Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, sektöre can veren emekçileri kutlayarak, “Geleceğin sürdürülebilir turizm politikalarını hemen şimdi üretmek zorundayız.” dedi. Ösen, mesajında, yeşili betonlaştırarak kazanmanın mümkün olmadığını belirterek, “Doğal güzelliklerimizi koruyarak sezonsuz turizmi tüm ülkeye yaymak en büyük hedefimiz olmalı.” çağrısını yaptı.

Turizmin Ekonomik Önemi

DEVA Partisi Kültür, Sanat ve Turizm Politikaları Koordinatörü ve İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, Dünya Turizm Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Sektör temsilcilerini ve turizm emekçilerini kutlayan Ösen, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Önemli bir döviz kaynağı ve istihdam alanı olan turizm, ülkemizde de uzun yıllar ekonomiyi toparlayacak bir itici güç ve umut kaynağı olmuştur. Fakat bugün turizmde elimizde kalan ise deniz, kum ve güneş üçgenine sıkışmış bir turizm vizyonu ile maliyetler, vergi ve borçlar içinde boğulan turizmciler! Başarıyı istatistiklerde arayan hükümetin uyguladığı kısa vadeli faydalara odaklanan politikaları; ne yazık ki sektör temsilcilerini ve emekçilerimizi ağır bir ekonomik bunalıma sürüklüyor. Sezonun en hareketli olmasını beklediğimiz aylarda bile turizmci, esnaf kan ağlıyor. Ülkemizin dört bir köşesi cennet; ama ne yazık ki sürdürülebilir turizm politikalarından mahrum!”

Sürdürülebilir Turizm Vurgusu

Turizm politikalarının üretiminde uluslararası gündemin yakalanması gerektiğine vurgu yapan Ösen “Turizmde uluslararası gündemi takip etmek oldukça önemli. Hızla değişen dünyamızda elbette turizm alanında da talepler, beklentiler ve eğilimler değişiyor. Özellikle ülkemizi etkisi altına alabilecek küresel iklim krizi, her sektör gibi turizm için de endişe verici sonuçlara gebe. Yeşili betonlaştırarak kazanmamız mümkün değil. Doğal güzelliklerimizi koruyarak sezonsuz turizmi tüm ülkeye yaymak en büyük hedefimiz olmalı. Turizmin yükünü İzmir, Antalya, Muğla göğüsleyemez. Geleceğin sürdürülebilir turizm politikalarını hemen şimdi üretmek zorundayız.” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir'deki Enerji Kesintileri ve Abonelik Sorunları Masaya Yatırıldı
İzmir'deki Enerji Kesintileri ve Abonelik Sorunları Masaya...
Ev Sahibi-Kiracı Sorunu: Çözüm Yolu Aranıyor! Hem Kiracı Hem Ev Sahibi Mağdur
Ev Sahibi-Kiracı Sorunu: Çözüm Yolu Aranıyor! Hem Kiracı Hem Ev...