Starbucks "Cup Design" projesinin kazananları açıklandı

Starbucks Türkiye'nin Cup Design yarışmasının kazananları açıklandı. Mavisu Demirağ birinci olurken, Melis Ece Hacıbeyoğlu ve Aslı Arıburnu ödül aldı.

Starbucks "Cup Design" projesinin kazananları açıklandı
21 Ağustos 2024 - 09:49

Starbucks Türkiye’nin Cup Design Yarışmasının Kazananları Belli Oldu 

Kahve kültürünün dünyadaki en önemli temsilcilerinden Starbucks Türkiye’nin ilk kez düzenlediği ve Türkiye’nin dört bir yanından yüzlerce tasarımcının yoğun ilgi gösterdiği Cup Design projesinin kazananları açıklandı.

Starbucks’ın ikonik beyaz bardaklarının, sanatın ve hikâyenin insanları bir araya getirdiği anlayışıyla Türkiye’den 3 yerel sanatçı tarafından yeniden tasarlanmasının ardından projenin devamı niteliği taşıyan yarışma kapsamında yetenekli tasarımcılar, ‘Burası Senin Yerin’ teması altında üretimlerini tamamladı. Studio Mercado iş birliği ile hayallerini gerçeğe dönüştürmek isteyen 1500’ün üzerinde tasarımcı ve sanatçının yarıştığı Cup Design projesinin birincisi ise tasarımcı Mavisu Demirağ oldu.

Kahve kültürünün dünyadaki en önemli temsilcilerinden Starbucks’ın kahvenin topraktan fincana olan yolcuğunu keşfetmek için hayata geçirdiği “Cup Design” projesinin kazananları açıklandı. Starbucks Türkiye, Studio Mercado ve Özyeğin Üniversitesi iş birliği ile ‘Burası Senin Yerin’ teması altında bu yıl ilki gerçekleştirilen yarışma kapsamında, 1500’ün üzerinde tasarım jüri üyeleri tarafından titizlikle değerlendirildi. 

Değerlendirme sonucunda özgün ve yenilikçi tasarımlarıyla dikkat çeken beş finalist arasından Mavisu Demirağ’ın tasarımı birinci seçildi.  Kahvenin, farklı zaman dilimlerinde ve mekanlarda hayat bulmasından ilham alan Mavisu Demirağ’ın tasarımı Starbucks’ın ikonik bardakları arasındaki yerini alarak, seçili mağazalarda sergilenecek. 

Starbucks bardaklarına yepyeni bir soluk getiren yarışmanın ikincisi ise Starbucks’ın Blonde Roast kahvesinden ilham alarak yumuşak ve akıcı çizgilerle huzurlu bir estetik yaratmayı amaçlayan Melis Ece Hacıbeyoğlu oldu. Melis Ece Hacıbeyoğlu tasarımında, pastel tonlardaki yeşil ve sarı renklerle, kahvenin zarif ve keyifli tadını görsele taşıyor. 
Yarışmanın üçüncülüğünü ise tasarımıyla her anın mutluluk Siren'ini ifade etmeyi amaçlayan Aslı Arıburnu kazandı.

Yarışmanın jüri üyeleri arasında, sanatçılar Beril Ateş ve Sercan Tunalı, Karikatürist & Yazar Cem Güventürk, Studio Mercado Kurucu Ortağı Tuna Mert Topuz ve Özyeğin Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alpay Er yer aldı. Yarışmada Dereceye giren ilk 3 tasarımdan 1’incisi iPad Pro & Tasarımın bardaklara basımı ve seçili mağazalarda sunumu, 2’ncisi iPad Air & Starbucks Rewards 300 Yıldız, 3’üncüsü ise iPad & Starbucks ürünlerinden oluşan hediye paketi ile ödüllendirildi.  

Kazanan Tasarımcılar Hakkında: 

Mavisu Demirağ: 2015 yılında Dokuz Eylül Güzel Sanatlar Fakültesi’nden mezun oldu. Mezun olduktan sonra illüstrasyon, 2d animasyon ve çocuk kitaplarına yöneldi. 2023 yılında ortak yaratıcısı olduğu kitap, Aydın Doğan Vakfı Çocuk Kitabı İllüstrasyonu Başarı ödülü aldı ve aynı kitapla The White Ravens’ 23 kataloğuna seçildi. Yakın zamanda İstanbul Modern ile ortak çalışmaları olan illüstrasyon ve tasarımını üstlendiği “Müzede Ne Var?” kitabı yayımlandı. Bugüne kadar yurt içinde ve dışında birçok sergide yer aldı, illüstrasyon atölyeleri düzenledi. Mezun olduğu okulda Sanat ve Tasarım Bölümündeki yüksek lisansına devam eden sanatçı, çalışmalarına İzmir’deki atölyesinde devam ediyor. 

Melis Ece Hacıbeyoğlu: İstanbul doğumlu bir sanatçı ve grafik tasarımcı olan sanatçı, Yeditepe Üniversitesi'ni Plastik Sanatlar bölümünü derece ile tamamladı. Polonya yapımı olan "The Peasants" adlı animasyon filminde digital painter olarak görev aldı. İlhamını insanlardan ve çevresinde gördüğü rastgele objelerden alan sanatçı; grafik tasarım ve illüstrasyon alanında çalışmalarına devam ediyor.  

Aslı Arıburnu: Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ‘’Tekstil’’ bölümünden birincilikle mezun oldu. ‘’Grafik Tasarım’’ bölümünde yaptığı yandalı ikincilikle bitiren Aslı Arıburnu, renk ve desen üzerine odaklanarak baskı tasarımı alanında uzmanlaştı. Dijital ve geleneksel yöntemleri bir arada kullanarak özgün tasarımlar üretmeye odaklanan tasarımcı bu alandaki çalışmalarını sürdürüyor. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bitkisel Üretim ve Hayvancılık Destekleme Modeli Menderesli Üreticilere Tanıtıldı
Bitkisel Üretim ve Hayvancılık Destekleme Modeli Menderesli...
Dikili Belediye Meclis Üyesi Ata Uysal Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti
Dikili Belediye Meclis Üyesi Ata Uysal Trafik Kazasında Hayatını...