TAİDER Aile İşletmeleri Derneği Üyelerinden Tiyatro Gösterisi

TAİDER Aile İşletmeleri Derneği, İzmir Yaşar Üniversitesi Rektörlük Binası Büyük Salonu'nda "Hal'den ne Hale?" adlı Forum Tiyatro oyunuyla sahnedeydi. Derneğin toplumsal meselelere ve işletmelerde yaşanan zorluklara dikkat çekmek için düzenlediği bu etkinlik, büyük ilgi gördü.

TAİDER Aile İşletmeleri Derneği Üyelerinden Tiyatro Gösterisi
29 Mayıs 2024 - 14:25

TAİDER Aile İşletmeleri Derneği "Hal'den ne Hale?" Oyunuyla Sahnedeydi

TAİDER Aile İşletmeleri Derneği, İzmir Yaşar Üniversitesi Rektörlük Binası Büyük Salonu'nda "Hal'den ne Hale?" adlı Forum Tiyatro oyunu ile izleyicileri buluşturdu. Dernek üyelerinin sahnede doğaçlama olarak sunduğu oyun, aile işletmelerinde yaşanan sorunlara ve çözümlere dair dikkat çekici bir bakış açısı sundu.

Etkinliğe katılan TAİDER Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Olten, yaptığı açıklamada sanatın gücünü kullanarak aile işletmelerinin yaşadığı sorunları ele aldıklarını ve bu sorunlara çözüm bulmaya çalıştıklarını belirterek şunları söyledi: "Sanatın gücünü keşfettiğimiz projelerimizden biri de Forum Tiyatro. Aile işletmelerinin yaşadığı sorunları sahnede izliyoruz ve gönüllü üyelerimizden oluşan oyuncuları yönlendirerek bu sorunları çözmeye çalışıyoruz. Dünyada ilk ve tek olan projemizi bu yıl Japonya'da Family Business Network Global Zirvesi'nde anlatmak üzere davet aldık ve diğer ülkelere örnek uygulama olarak tanıtmaktan mutluluk duyacağız."

Oyunun yönetmeni Erdem Eren de "Amacımız, aile işletmelerinin yaşadığı sorunları sahneye taşıyarak farkındalık yaratmak ve çözüm önerileri sunmak. Seyircilerin de oyuna dahil olmasıyla birlikte, bu sorunlara farklı bakış açıları kazanmalarını ve çözüm üretmelerine katkıda bulunmalarını sağlamayı hedefliyoruz." dedi. 

Oyunda, aile içi ilişkilerden jenerasyon farklılıklarına, devir teslim süreçlerinden iletişim zorluklarına, sürdürülebilirlikten yaşam mücadelesine kadar geniş bir yelpazede işletmelerdeki çeşitli problemler ele alındı. Seyircilerin de oyuna dahil olduğu interaktif format, izleyicilerin sorunlara karşı empati kurmasına ve çözüm yolları üretmesine katkıda bulundu.

"Hal'den ne Hale?" oyunu 5 Haziran 2024 Çarşamba günü Yaşar Üniversitesi Büyük Etkinlik Salonu'nda tekrar sahnelenecek. Oyun İzmir'den sonra farklı illerde de TAİDER üyeleriyle ve aile işletmeleriyle buluşacak.

TAİDER Hakkında: TAİDER Aile İşletmeleri Derneği, Türkiye'deki aile işletmelerini desteklemek ve geliştirmek için çalışan bir sivil toplum kuruluşudur. Dernek, eğitim, danışmanlık, savunuculuk ve network oluşturma gibi alanlarda faaliyet göstermektedir.


YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Tugay Aliağa'da: "Siyasi ayrışmayı doğru bulmuyorum"
Başkan Tugay Aliağa'da: "Siyasi ayrışmayı doğru bulmuyorum"
Torbalı'daki Tüp Faciası: İş Kazası mı, Güvenlik İhmal mi?
Torbalı'daki Tüp Faciası: İş Kazası mı, Güvenlik İhmal mi?