Bu sabah haftalık alışverişimizi yapmak üzere Karşıyaka/Alaybey semt pazarına gittim. Evimizim sebze-meyve ihtiyacını genelde pazardan karşılarım-ki pazardan alışveriş yapmanın keyfini hiçbir yerde bulamayan insanlardan biriyimdir- Ayrıca halk/semt pazarları, özellikle de ekonomi konusunda, toplumun nabzını yoklayabileceğiniz ender yerlerden biridir. Bunun için de biraz etrafı gözlemek ve insanlara hafiften kulak kabartmak yeterlidir.
Bilindiği üzere, Tarkan'ın YouTube üzerinden yayımladığı ve kısa sürede viral olan "Geççek" isimli şarkısı, tartışmaları da beraberinde getirdi. Tarkan'ın ülkenin gündemine oturan “Geççek” isimli şarkısının “siyasi” mesajlar verdiği öne sürüldü.
Siyasileden peş peşe açıklamalar geldi: “Halkın duygularına tercüman olmuş…” diyerek “Geççek” şarkısına sahip çıkan siyasiler de oldu; “Umudu Tarkan olan bir muhalefet…” kabilinden eleştirenler de oldu.
“Geççek” polemiği siyasilerle de sınırlı kalmadı. Ünlü isimler de “Geççek” polemiğine dahil oldu.
Daimî konuğu olduğu TV programında, Tarkan’ın “Geççek” şarkısına mehter marşı çaldırarak tepki gösteren Hakan Ural’dan tutun da "Kimisi politik anlar, kimisi pandemi anlar, kimisi dünyadaki kötülükler anlar ve kimileri de başka şeyler. Anladığındır, hissettiğindir o şarkı senin için. Sanatçının hislerini ve sebeplerini sorgulamayın, kendi hissettiklerinize odaklanın, keyif alın. Sanat böyle bir şey” şeklinde bir tweet atarak konuya adeta son noktayı koyan Şahan Gökbakar’a varıncaya kadar. Hemen herkes kendi zaviyesinden olumlu ya da olumsuz bir yorum getirdi Tarkan’ın şarkısına.
Dahası, ülke gündemine oturan konuları köpürtme konusunda son derece etkili olan sosyal medya alemi de yıkıldı adeta.
Şahan Gökbakar’ın yukarıda alıntıladığım tweetini tenzih ederek söylüyorum: Siyasilerin, ünlülerin ve/veya sosyal medya müdavimlerinin konuya olan yaklaşımlarından somut bir çıkarım yapamadım.
Bunun içindir ki her zaman yaptığımı yaptım. Karşıyaka/Alabey semt pazarına alışverişe gittim ve yine etrafı gözledim.
Pazardaki tezgahlardan birinde, kilogram fiyatı 12 TL olan salatalıklardan seçiyordum, bu esnada yaşlı bir teyze geldi tezgâhın önüne. Tezgahtaki salkım domateslere şöyle bir göz gezdirdi ve fiyat etiketinde 18 TL yazdığını fark ettiği anda feryat figan etti: “18 liraya domates mi olur, ne günlere kaldık yahu…”
Pazarcı ne cevap verse beğenirsiniz?
Önce ellerini iki yana açtı ve megastar Tarkan’ı aratmayacak şekilde başladı dans edip şarkı söylemeye:
“…Geççek geççek elbet bu da geççek
Gör bak umudun gününü gün etçek
Oh oh zilleri takıp oynıycaz o zaman
O çiçekten günler çok yakın inan…”
Sevgili okur, başka söze gerek var mı?
Zehra Çamdeviren / Mahalli Gündem.com
YORUMLAR