Torbalı Karakuyu Köyü'nde Masal Gibi Bir Hafta Sonu: Masal Fabrikada Festivali'ne Yoğun İlgi

İzmir Torbalı'da 4. Masal Fabrikada Festivali, "Koku ve Bellek" temasıyla gerçekleşti. Festival, masal anlatımları, atölyeler ve söyleşilerle katılımcılara dolu dolu bir deneyim sundu.

Torbalı Karakuyu Köyü'nde Masal Gibi Bir Hafta Sonu: Masal Fabrikada Festivali'ne Yoğun İlgi
01 Ekim 2024 - 14:39

4. Masal Fabrikada Festivali İzmir Torbalı’da Gerçekleşti

Laber Kimya'nın bu yıl dördüncüsünü düzenlediği Masal Fabrikada Festivali, 27-29 Eylül 2024 tarihlerinde İzmir Torbalı Karakuyu Köyü’nde gerçekleşti. Açılış konuşmalarının Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir ve Laber Kimya YKB Levent Kahrıman’ın yaptığı festival büyük ilgi gördü.

Geleneksel Festival

2021 yılından bu yana geleneksel hale gelen festival, bu yıl da zengin bir programla katılımcılarını ağırladı. Festivalin bu yılki teması “Koku ve Bellek” olarak belirlendi. İzmir Torbalı Karakuyu Köyü’nde gerçekleşen festivalde düzenlenen etkinlikler, masal anlatımları, kozmetik, sağlık ve sürdürülebilirlik atölyeleri, sokak oyunları ve sohbetler ile katılımcılara dolu dolu iki gün yaşattı. Katılımcıların kendi krem ve parfümlerini de yapabildiği festivalde masallar, mitler, koku ve bellek ile ilgili birçok söyleşi ve panel gerçekleşti.

Sanat ve Bilim Buluşması

Laber Kimya’nın ilk kez 2021 yılında, sanayi ve tarım kenti olan Torbalı’dan tüm Türkiye’ye, «Fabrikada Masal Olur mu?» mesajını ileterek gerçekleştirdiği festival, gelecek ile geçmiş arasında köprü kurarken sanat ile bilimi bir araya getiriyor. Her yıl gelişen içeriği ve büyüyen katılımcı desteği ile geleneksel hale gelen festivalde bağımsız satıcıların, yerel üreticilerin ve etkinliğe sponsor olan firmaların ürünlerini tanıtıp satabilecekleri stantlar da yer aldı.

Sürdürülebilir Bir Festival

Masal Fabrikada Festivali, sürdürülebilirlik ilkesini ön planda tutarak Birleşmiş Milletler'in Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri (SKH) çerçevesinde çeşitli uygulamalar gerçekleştirildi. Temiz Su ve Sanitasyon, Sorumlu Tüketim ve Üretim, İklim Eylemi, Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar gibi hedeflere yönelik çalışmalar da festivalin önemli bir parçası oldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yasadışı Balıkçılık ve Deniz Kirliliği: Uzmanlardan Uyarılar
Yasadışı Balıkçılık ve Deniz Kirliliği: Uzmanlardan Uyarılar
İzmir'in Sorunları TBMM'ye Taşındı: Ceyda Bölünmez Çankırı'dan 500 Sayfalık Rapor
İzmir'in Sorunları TBMM'ye Taşındı: Ceyda Bölünmez...