Trafikte insanları tahammülsüzlüğe sürükleyen etkenler

Trafikte öfkeyi dindirmek için neler yapılmalı? Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Uzman Klinik Psikolog Aziz Görkem Çetin, trafikte insanları tahammülsüzlüğe sürükleyen etkenleri ve öfkeyi azaltacak tavsiyelerini paylaştı.

Trafikte insanları tahammülsüzlüğe sürükleyen etkenler
23 Şubat 2022 - 19:31

Öfkeli bireyler aracı riskli kullanma eğilimi gösteriyor…

Sürekli öfke duymanın bir kişilik özelliği olarak belirdiği kişilerin daha riskli araç kullanma eğiliminde olduklarını belirten uzmanlar, bu durumun yaşam stresi ile başa çıkamamaya dair bir yansıma olabileceğini ifade ediyor. Uzmanlar, trafikte öfke yaşanması durumunda mümkünse sürüşe ara verilmesini ya da müzik dinlenmesini tavsiye ediyor. 


Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Uzman Klinik Psikolog Aziz Görkem Çetin, trafikte insanları tahammülsüzlüğe sürükleyen etkenleri ve öfkeyi azaltacak tavsiyelerini paylaştı.

Yaşam stresi önemli bir etken
Öfkenin ifade edilmesine sıklıkla trafikte de rastlanıldığını belirten Uzman Klinik Psikolog Aziz Görkem Çetin, “Sürekli öfke duymanın bir kişilik özelliği olarak belirdiği bireyler, araç kullanırken daha öfkeli olmaya eğilim gösterebilirler. Bu durum yaşamın yarattığı stres ile başa çıkamamaya dair bir yansıma da olabilir. Kişiler ana ihtiyaçlarını anladıklarında kendilerini daha iyi kontrol edebilirler.” dedi.
 

Dolmuşluk hissi tahammülsüzlük yaratıyor

Uzman Klinik Psikolog Aziz Görkem Çetin, günlük hayatta yaşanan sorunlarla başa çıkılması gereken başka bir durum olduğunda dolmuşluk hissi ile tahammül edilemediğini ve o nedenle stresle başa çıkmak için öncelikle durumların birbirinden ayrıştırılması gerektiğini söyledi.
 

Öfkeyi dindirmek için müzik dinlenebilir

Öfke düzeyi yüksek kişilerin trafikte daha çabuk öfkelendiğini belirten Uzman Klinik Psikolog Aziz Görkem Çetin, “Yapılan araştırmalar da bunu gösteriyor. Öfke düzeyi yüksek kişiler diğer sürücülere kıyasla daha riskli araç kullanma eğilimleri olabiliyorlar. Öfke durumunda risk alma ihtimali daha fazla olacağı için dikkat odağını değiştirecek eylemlerde bulunmak daha iyi sonuç verecektir. Trafikte öfke yaşandığında sürüşe ara verilebilir ya da bir müzik açılabilir. Eğer bu küçük ipuçları fayda sağlamıyorsa uzmandan destek almak en doğru hamle olacaktır.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bergama'dan "Biz de Varız" Mesajı: Zeytin ve Zeytinyağı Sezonu Açıldı
Bergama’dan “Biz de Varız” Mesajı: Zeytin ve Zeytinyağı...
Bergama AK Parti İlçe Başkanı Hasan Şahin: "Millet Bahçesi Şubat Ayında Bitiyor"
Bergama AK Parti İlçe Başkanı Hasan Şahin: “Millet Bahçesi...