TÜBİTAK Patent Tabanlı Teknoloji Transferi Destekleme Çağrısı sonuçları açıklandı

Teknoloji sağlayıcılığını Ege Üniversitesi Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (EBİLTEM) Teknoloji Transfer Ofisi ve Ege Teknopark’ın yaptığı iki proje, TÜBİTAK Patent Tabanlı Teknoloji Transferi Destekleme Çağrısı kapsamında destek almaya hak kazandı.

TÜBİTAK Patent Tabanlı Teknoloji Transferi Destekleme Çağrısı sonuçları açıklandı
19 Temmuz 2021 - 11:03

Desteklenen 18 projeden ikisi Ege’nin oldu 

İZMİR(Ege Ajans)- Teknoloji sağlayıcılığını Ege Üniversitesi Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (EBİLTEM) Teknoloji Transfer Ofisi ve Ege Teknopark’ın yaptığı iki proje, TÜBİTAK Patent Tabanlı Teknoloji Transferi Destekleme Çağrısı kapsamında destek almaya hak kazandı.  

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 1702 Patent Lisans 2021-1 Çağrısı sonuçları açıklandı. Üniversitelerde, araştırma kurumlarında ve teknoloji geliştirme bölgelerinde geliştirilen patentli teknolojilerin sanayiye aktarılmasının amaçlandığı 1702 - Patent Tabanlı Teknoloji Transferi Destekleme Çağrısı (1702 – 2021 - 1) değerlendirme süreci tamamlandı. Çağrı kapsamında 18 projenin desteklenmesine karar verilirken Ege Üniversitesinin teknoloji sağlayıcılığını yaptığı iki proje de desteklenmeye uygun görüldü. 

Teknoloji sağlayıcılığını Ege Üniversitesinin yaptığı OHMİK Enerji Sist. Müh. Gıda Mak. Araş. Pro. Gel. ve Tek. San. Tic. A.Ş.’ye devredilecek olan “Vakumlu OHMIK Evaporatör Geliştirilmesi” projesi ile Ege Teknoparkta faaliyet gösteren Soranus ArGe ve Danışmanlık Hizmetleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi ile   Bıçakçılar Tıbbi Cihazlar Sanayi ve Ticaret A.Ş. iş birliğinde hazırlanan “Ayarlanabilir Midüretral Askı Seti Geliştirme ve Üretme Projesi”  çağrı kapsamında destek aldı.  

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemiz EBİLTEM-Teknoloji Transfer Ofisi ile Ege Teknopark öncülüğünde üniversite sanayi iş birliğine yönelik önemli projeler hazırlanıyor. Her iki birimimiz ekosistemin gereksinimlerine uygun olarak oluşturduğu dinamik yapıları ile hem kurum içine hem dış paydaşlara yönelik hizmet veriyor. Temel ve uygulamalı alanlarda yapılan çalışmalar sonucunda ortaya konan yeni bilgilere dayalı teknolojilerin sanayiye aktarılması ve ticarileştirilmesi sürecine öncülük ediyorlar. TÜBİTAK- Patent Tabanlı Teknoloji Transferi Destekleme Çağrısı kapsamında ulusal düzeyde destek alan 18 projeden ikisinin teknoloji sağlayıcılığı üniversitemiz tarafından gerçekleştirildi. Üniversite olarak, yüksek katma değerli ürünlerin üretilmesini sağlayacak akademik ve sanayi girişimlerini desteklemeye devam edeceğiz. Emeği geçenleri tebrik ediyorum” dedi. 

Desteklenen projeler kapsamında yaklaşık 13 milyon TL değerinde 20 teknolojinin sanayiye aktarılması hedefleniyor. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Av. Olgu Altuğ'dan Bergama Esnaf Çarşısı İçin Yargı Kararı Değerlendirmesi
Av. Olgu Altuğ'dan Bergama Esnaf Çarşısı İçin Yargı Kararı...
Bergama Ziraat Odası Başkanı: "2024 Tarım İçin Kara Bir Yıl Oldu"
Bergama Ziraat Odası Başkanı: "2024 Tarım İçin Kara Bir Yıl...