Tugay'dan Tariş Ziyareti: İzmir'in Tarım Geleceği İçin Önemli Adım

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği’ni ziyaret ederek tarım ve iş birliği konularında görüşmelerde bulundu.

Tugay'dan Tariş Ziyareti: İzmir'in Tarım Geleceği İçin Önemli Adım
01 Ağustos 2024 - 23:13

Başkan Dr. Cemil Tugay Tariş'i Ziyaret Etti: Gıda Krizine Karşı Üretime Destek

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği'ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında, Tariş'in tecrübelerinden faydalanmak istediklerini belirten Başkan Tugay, iş birliği yapabilecekleri alanları masaya yatıracaklarını ifade etti. Başkan Tugay, İzmir'in tarım, ticaret ve turizm kenti olduğunu vurgulayarak, bu niteliğin korunmasının gelecekteki gıda krizlerinden korunmak, istihdam ve şehrin kalkınması için önemli olduğunu belirtti.

Başkanı Tugay’dan Tariş Ziyareti: Tarım ve Zeytinyağı Alanında İş Birliği Vurgusu 

Başkan Dr. Cemil Tugay, Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Fikret Akova ve birlik yönetimini ziyaret etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tariş arasında yapılabilecek iş birliklerinin görüşüldüğü buluşmanın ardından Başkan Tugay, tesisi gezerek laboratuvarlarda bilgi aldı ve zeytinyağı tadımı yaptı.

"Çok Kıymetli Bir Kurum Olduğunuzu Biliyoruz"

Başkan Dr. Cemil Tugay, ziyaret sırasında şunları söyledi: “Çok kıymetli bir kurum olduğunuzu, deneyimlerinizi ve tarım konusunda birikiminiz olduğunu biliyorum. Sizin tarımla, zeytinle ilgili birikiminizi nasıl değerlendirebiliriz, çiftçilerimiz ve kooperatiflerimiz ortak şekilde nasıl çalışabiliriz konuşmak için geldim. Tarım İzmir'in ticaretle beraber en önemli gelir kaynağı. İzmir, tarım, ticaret ve turizm kentidir. Bitkisel tarımda da Türkiye'de en fazla üretim yapan üçüncü şehir olduğunu biliyoruz. Bu niteliğimizi korumamız, gelecekteki gıda krizlerinden korunmak, istihdam ve şehrin kalkınması için önemli.”

"Kararlılığım Var"

Başkan Tugay, birlikte yapılabilecek çalışmalara dair şunları ifade etti: “Mutlaka deneyim, birikim, bilim ve akıl olmalı. Bir tarafımızda da yönünü belirlemiş, ne yapacağını bilen bir kamu yönetimi olmalı. Ben kendi belediye başkanlığım döneminde üzerime ne düşüyorsa yapacağım. Kararlılığım var. Sizlerle yakın olalım, ortak yapabileceğimiz çok şey söz konusu. Zeytin ve zeytinyağı çok önemli ürünler. Sadece ülkemizden değil, Çin'den heyetler geliyor. Çok talip var. Bunlarla ilgili çalışmalar yapılmasına katkı koymak istiyoruz. Çiftçilerin eğitimi, kooperatifler gibi konularda sizin yardımınızı da almak isteriz.”

Akova: "Projelerde Yer Almaya Hazırız"

Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Fikret Akova, İzmir'de 6 ilçede 30 kooperatifle var olduklarını belirtti. Akova, “Tariş, özellikle Ege Bölgesi'nde en önemli zeytin üreticisi ve en önemli tarım kuruluşlarından biridir. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kooperatifçilik ile ilgili her türlü projesine destek vermeye varız. Proje geliştirmeye varız. Aynı zamanda Tariş çok iyi yetiştirici bir okuldur. O anlamda da üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Sosyal demokrat anlayışın kooperatifçilikle örtüştüğünü çok iyi biliyoruz. Üzerimize düşen neyse yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bitkisel Üretim ve Hayvancılık Destekleme Modeli Menderesli Üreticilere Tanıtıldı
Bitkisel Üretim ve Hayvancılık Destekleme Modeli Menderesli...
Dikili Belediye Meclis Üyesi Ata Uysal Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti
Dikili Belediye Meclis Üyesi Ata Uysal Trafik Kazasında Hayatını...