Türk amatör denizciliğine katkı sağlayan çalıştay...

KOÇ ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK FORUMU (KÜDENFOR) SADUN BORO ROTASINDA TÜRK AMATÖR DENİZCİSİNİN EĞİTİMİ KONULU ÇALIŞTAY DÜZENLEDİ

Türk amatör denizciliğine katkı sağlayan çalıştay...
04 Kasım 2017 - 10:23

Koç Üniversitesi Denizcilik Forumu (KÜDENFOR), denizcilik alanında yaptığı çalıştaylara bir yenisini daha ekledi. Türk amatör denizciliğine katkı sağlayan tüm paydaşları bir araya getirerek, 1 Kasım 2017 tarihinde Rahmi M. Koç Müzesi Konferans Salonu’nda “Sadun Boro Rotasında Türk Amatör Denizcisinin Eğitimi’’ konulu bir çalıştaya ev sahipliği yaptı.

Koç Üniversitesi Denizcilik Forumu (KÜDENFOR), denizcilik alanında akademik/bilimsel yaklaşımlar geliştirerek, “halkımız ve devletimizle denizcileşmek’’ idealine hizmet etmek prensibiyle yapılan seri çalıştayların 10.’suna ev sahipliği yaptı. KÜDENFOR, Rahmi M. Koç Müzesi Konferans Salonu’nda 1 Kasım 2017 günü “Sadun Boro Rotasında Türk Amatör Denizcisinin Eğitimi’’ konulu bir çalıştay düzenledi. Çalıştayda, Türk amatör denizciliğine katkı sağlayan tüm paydaşlar bir araya gelerek, Türk amatör denizcisinin eğitimi konusunu sorun alanlarıyla birlikte 12 bildiriyle tartıştı.

5 Haziran 2015 günü, sonsuzluk seyrine yolcu edilen, Türk amatör denizciliğinin duayeni, mavi uygarlık rotasının kaptanı Sadun Boro’nun doğum gününde 110 katılımcıyla icra edilen çalıştaya, başta Sadun Boro’nun eşi Oda Boro ve kızı Deniz Kısmet Polat olmak üzere Türk Amatör denizciliğinin öncü dünya gezginleri, Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak, Türkiye’nin ilk okyanus yelkencilerinden Tolga Pamir, Türk medyasında amatör denizciliğin öncülüğünü yapan Hürriyet Gazetesi eski genel yayın yönetmenlerinden ve Sadun Boro dünya seyahatinin medya sponsoru Necati Zincirkıran, 8. Cumhurbaşkanı Merhum Turgut Özal’ın Baş Danışmanı ve çevreci Can Pulak katıldı.

Çalıştayın birinci oturumunda “Amatör Denizci Eğitiminin Bugünü”, ikinci oturumunda “Nasıl bir Amatör Denizci Eğitimi” son oturumda ise “Amatör Denizcinin Çevre Bilinci Eğitimi” ele alındı. Çalıştayda, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Deniz Ticaret Odaları, marinalar, su sporları kulüpleri ve sivil toplum örgütleriyle üniversitelerden katılan temsilciler tüm sorun alanlarının kamu temsilcileriyle derinlemesine ve karşılıklı tartışılmasına olanak sağlandı. Geleceğe yönelik kısa, orta ve uzun vadede alınması gereken pratik, uygulanabilir, denetlenebilir, basit, etkin ve ekonomik çözüm önerileri geliştirildi.

KÜDENFOR direktörü Emekli Amiral Cem Gürdeniz “Coğrafyası, nüfusu ve potansiyeline rağmen halkının denizcileşme idealine kavuşamadığı ülkemizde, amatör denizciliğin ve amatör denizci eğitiminin ekonomik yeteneklerimizin, çevre ve doğayla uyumlu şekilde geliştirilmesine ışık tutacak çalıştay sonuçlarının başta kamu olmak üzere, amatör denizcilik sektörünü ilgilendiren tüm ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşılacak” dedi. Gürdeniz, bu çerçevede Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yönetiminde, ilgili bakanlıkların desteği, Deniz Ticaret Odaları eşgüdümü ve tüm amatör denizcilik/su sporları kurum kuruluş ve sivil toplum örgütleri katılımıyla kısa süre içinde Amatör Denizcilik Şurası toplanmasının, halen pek çok alanda önemli başarıların kaydedildiği amatör denizciliğimizin hedef ve strateji belirlemesine katkı sağlayacağını vurguladı.

Koç Üniversitesi Denizcilik Forumu, denizcilik gücünün değişik alt alanlarını bu tip akademik faaliyetlerle incelemeye ve Türkiye’nin denizcileşmesine yeni fikirler üreterek katkı sağlamaya devam edecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir Milletvekili Ösen'den Ticaret Bakanlığı'nın Bütçesine Eleştiri
İzmir Milletvekili Ösen'den Ticaret Bakanlığı'nın Bütçesine...
Tarihi Kentler Birliği Toplantısı: 800 Katılımcı Marmaris'te Bir Araya Gelecek
Tarihi Kentler Birliği Toplantısı: 800 Katılımcı Marmaris'te...