Türk'e Durmak Yaraşmaz, Çeyrek Finaldeyiz!

Son 16 turunda Avusturya ile kozlarını paylaşan Türkiye A Millî Takımımız, rakibini 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükselmenin sevincini yaşadı.

Türk'e Durmak Yaraşmaz, Çeyrek Finaldeyiz!
02 Temmuz 2024 - 23:54

Leipzig, Almanya - Türkiye A Millî Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) Son 16 Turu'nda Avusturya ile karşı karşıya geldiği mücadeleden 2-1 galip ayrılarak çeyrek finale yükseldi. Leipzig Stadyumu'nda gerçekleşen karşılaşmada, Ay-Yıldızlılarımıza galibiyeti getiren goller, Merih Demiral'ın performansıyla 1. ve 59. dakikalarda kaydedildi. Avusturya'nın tek golü ise 66. dakikada Michael Gregoritsch'ten geldi. 

Çeyrek Finaldeki Rakip: Hollanda
Türkiye'nin çeyrek finaldeki rakibi, Münih Futbol Arena'da Romanya'yı 3-0 ile geçen Hollanda oldu. Hollanda, Avusturya'yı saf dışı bırakan A Milli Takımımızın çeyrek finaldeki rakibi olarak belirlendi. İki takım arasındaki çeyrek final mücadelesi, 6 Temmuz 2024 Cumartesi günü TSİ 22.00'de Berlin Olimpiyat Stadyumu'nda gerçekleşecek.

Rekor Kıran Gol
Merih Demiral, maçın 57. saniyesinde attığı golle, Avrupa Futbol Şampiyonaları tarihinde Türkiye adına kaydedilen en erken golü atmış oldu. Bu gol, takımın motivasyonunu ve kararlılığını pekiştirdi.

Tribünlerde Büyük Coşku
Leipzig Stadyumu'nda oynanan karşılaşma, 40 bin kapasiteli stadyumu tamamen dolduran taraftarlarla büyük bir coşku içinde geçti. Özellikle Türk taraftarlar, ay-yıldızlı formaları ve bayraklarıyla takımlarına desteklerini gösterdiler ve muhteşem bir atmosfer oluşturdular.

Karşılaşmayı, T.C. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ve eşi Zehra Büyükekşi ile Federasyon Yönetim Kurulu Üyeleri de tribünden takip etti. 


YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı'daki Tüp Faciası: İş Kazası mı, Güvenlik İhmal mi?
Torbalı'daki Tüp Faciası: İş Kazası mı, Güvenlik İhmal mi?
İzmir'de Sağlık Turizmi Zirvesi: Etik İlkeler ve Gelecek Vizyonu Masaya Yatırıldı
İzmir'de Sağlık Turizmi Zirvesi: Etik İlkeler ve Gelecek Vizyonu...