Türkiye'nin Gözü Yarı Finalde: Hollanda ile Berlin'de Kritik Randevu

Berlin, 6 Temmuz 2024 - Avrupa futbolunun zirvesine yükselmek için mücadele eden Türkiye A Millî Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) çeyrek finalinde Hollanda ile karşı karşıya geliyor.

Türkiye'nin Gözü Yarı Finalde: Hollanda ile Berlin'de Kritik Randevu
06 Temmuz 2024 - 12:16
Berlin, 6 Temmuz 2024 - Avrupa futbolunun kalbi bu gece Berlin'de atacak. 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) çeyrek finalinde Türkiye A Millî Futbol Takımı, Hollanda ile karşı karşıya geliyor. Almanya'nın tarihi başkenti, bu önemli maç için futbolseverlerin akınına uğrayacak. TSİ 22.00'de başlayacak olan mücadele, TRT 1'den canlı olarak futbolseverlere ulaşacak.

Maçın Hakemi ve VAR Detayları
Fransız hakem Clément Turpin'in yöneteceği maçta, yardımcı hakem olarak Nicolas Danos ve Benjamin Pages görev yapacak. Dördüncü hakem Felix Zwayer olurken, VAR odasının başında Jérôme Brisard bulunacak.

Yarı Final İçin Kritik Viraj: Türkiye'nin Hollanda Sınavı
Türkiye, F Grubu'nda gösterdiği performansla dikkat çekti ve son 16 turunda Avusturya'yı mağlup ederek çeyrek finale adını yazdırdı. Ay-Yıldızlılar, Hollanda'yı yenerek yarı finalde İngiltere - İsviçre eşleşmesinin galibiyle karşılaşmayı hedefliyor. Bu maç, 10 Temmuz 2024 Çarşamba günü TSİ 22.00'de Dortmund'da oynanacak.

Türkiye-Hollanda Rekabetinde 15. Randevu
İki takım arasında geçmişte oynanan 14 maçta Türkiye 4 galibiyet alırken, Hollanda 6 kez galip geldi ve 4 maç berabere sonuçlandı. 

Merih Demiral ve Diğer Eksikler
UEFA tarafından 2 maçlık ceza alan Merih Demiral, bu önemli maçta forma giyemeyecek. Ayrıca, İsmail Yüksek ve Orkun Kökçü kart cezaları nedeniyle takımdaki yerlerini alamayacaklar. Hollanda tarafında ise cezalı oyuncu bulunmuyor.

Montella'nın Açıklamaları
Türkiye'nin tecrübeli teknik direktörü Vincenzo Montella, maç öncesinde yaptığı basın toplantısında takımın moralinin yüksek olduğunu ve taktiksel olarak hazır olduklarını belirtti. Montella, "Oyuncularımın sahada her şeyini vereceğine inanıyorum. Hollanda güçlü bir takım ama biz de buraya gelmek için çok çalıştık. Taraftarımızın desteğiyle yarı finale yükselmek istiyoruz," dedi.

Muhtemel Hollanda 11'i: Verbruggen, Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Ake, Reijnders, Schouten, Simons, Malen, Gakpo, Depay

Muhtemel Türkiye 11'i:  Mert Günok, Mert Müldür, Samet, Abdülkerim, Ferdi, Salih, Kaan, Hakan, Barış Alper, Kerem, Arda

Tarihi Bir Mücadele
Türkiye A Millî Futbol Takımı, tarihinde 15. kez Hollanda ile mücadele etmeye hazırlanıyor. İki ulusal takım arasındaki rekabet, 1958 yılında Metin Oktay'ın attığı gollerle Türkiye'nin 2-1 galibiyetiyle başlayan özel bir maçla kök saldı. Bugüne dek yapılan 14 karşılaşmada, Türkiye'nin 4 galibiyetine karşın Hollanda 6 kez sahadan zaferle ayrıldı ve 4 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Bu mücadelelerde Türkiye toplam 14 gol kaydederken, Hollanda 21 golle karşılık verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lidya Krallığı'nın Başkentinde Para Kongresi
Lidya Krallığı’nın Başkentinde Para Kongresi
İzmir Spor Zirvesi: Fatih Terim, Mustafa Denizli ve Şenol Güneş Konuşmacı Olarak Katılıyor
İzmir Spor Zirvesi: Fatih Terim, Mustafa Denizli ve Şenol Güneş...