Turuncu Çember'de ilk değerlendirmeler yapıldı

Kentteki turizm faaliyetlerinin sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için hayata geçirilen Turuncu Çember sertifikasında değerlendirmeler ...

Turuncu Çember'de ilk değerlendirmeler yapıldı
17 Haziran 2020 - 21:39

Kentteki turizm faaliyetlerinin sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için hayata geçirilen Turuncu Çember sertifikasında değerlendirmeler İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki Grand Plaza’ya ait yeme içme tesisleriyle başladı. İlk değerlendirmeleri hijyen kriterlerini de hazırlayan Turizm Hijyen İcra Kurulu üyeleri yaptı.

Küresel salgının ardından kentteki turizm faaliyetlerinin sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için hayata geçirilen Turuncu Çember uygulamasında değerlendirmeler başladı. Değerlendirme Kurulu, diğer işletmeleri teşvik etmek amacıyla öncelikle Büyükşehir’in iştiraki Grand Plaza’ya ait Yasemin Kafe ve Asansör Restoran’ı inceledi.

İlk değerlendirmeler hijyen kriterlerini de hazırlayan Turizm Hijyen İcra Kurulu üyeleri tarafından yapıldı. Değerlendirme kurulunda İzmir İl Kültür Müdür Yardımcısı Kaan Erge, İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplum Sağlığı Dairesi Başkanı Orhan Sertaç Dölek, Yaşar Üniversitesi’nden Doç. Dr. Seda Genç, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Gıda Birim Müdürü Yusuf Vangöl’ün yanı sıra Karşıyaka Belediyesi’nden RuhsatDenetim Şube Müdürü Semra Aktürk ve Gıda Teknikeri Gülay Şahin de yer aldı. Değerlendirme sürecinin sonunda kriterleri karşılayan işletmeler sağlıklı, güvenilir ve mutlu alanları ifade eden Turuncu Çember Sertifikası ile ödüllendirilecek. Rutin değerlendirmeler ise ilçe belediyelerinin bünyesinde oluşturulan kurullar aracılığıyla yapılacak.

Yeme içme tesislerinde asgari puan 100 üzerinden 75
Turuncu Çember hijyen kriterleri yeme içme tesisleri ve konaklama tesisleri olarak iki kategoride veriliyor. Yeme içme tesisleri kategorisinde 100 üzerinden asgari 75, konaklama tesisleri kategorisinde ise 200üzerinden asgari 150 puan alan işletmeler Turuncu Çember almaya hak kazanıyor. Yeme içme tesisleri kategorisinde ekmeklerin ambalajlı olarak servis edilip edilmediği, suların ağzı kapalı şişelerde sunulup sunulmadığı, klima filtrelerinin yetkili şirket tarafından düzenli olarak temizlenip temizlenmediği gibi 52 kriter bulunuyor. Konaklama tesisleri kategorisinde ise otelde eldiven, maske, dezenfektan gibi koruyucu ekipman bulunup bulunmadığı, otele girişte misafirlerin vücut ısısının ölçülüp ölçülmediği gibi 101 kriter bulunuyor.

Turuncu Çember sertifikası almak isteyen işletmelerin İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerine elden ya da çevrimiçi başvurarak taleplerini iletmesi gerekiyor. 

Turizm Hijyen Kurulu Nedir?
İzmir Turizm Hijyen Kurulu normalleşme sürecinde turizm faaliyetlerinin devam edebilmesi için belediyeye bağlı konaklama ve yeme-içme işletmelerinde uygulanacak hijyen ve güvenlik kriterlerini belirlemek amacıyla oluşturuldu. Kurul, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Vakfı eş güdümüyle faaliyetlerini sürdürüyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Av. Olgu Altuğ'dan Bergama Esnaf Çarşısı İçin Yargı Kararı Değerlendirmesi
Av. Olgu Altuğ'dan Bergama Esnaf Çarşısı İçin Yargı Kararı...
Bergama Ziraat Odası Başkanı: "2024 Tarım İçin Kara Bir Yıl Oldu"
Bergama Ziraat Odası Başkanı: "2024 Tarım İçin Kara Bir Yıl...