Uluslararası İletişim Günleri "Dijital Eşitsizlik ve Veri Sömürgeciliği" ana temasıyla yapılacak
Üsküdar Üniversitesi 11. Uluslararası İletişim Günleri, alanında uzman isimleri ağırlamaya hazırlanıyor. Bu yılın ana temasının “Dijital Eşitsizlik ve Veri Sömürgeciliği” olarak belirlendiği sempozyumun ulusal ve uluslararası üniversitelerden alanında uzman konuşmacıları olacak.
13 Mayıs 2024 - 16:08
11. Uluslararası İletişim Günleri başlıyor…
Bu yıl 11. kez düzenlenecek Uluslararası İletişim Günleri “Dijital Eşitsizlik ve Veri Sömürgeciliği” ana temasıyla yapılacak. 15-17 Mayıs 2024 tarihleri arasında 3 gün sürecek 11. Uluslararası İletişim Günleri Dijital Eşitsizlik ve Veri Sömürgeciliği Sempozyumu’nda 50 oturum gerçekleştirilecek ve 250 bildiri sunulacak.Üsküdar Üniversitesi 11. Uluslararası İletişim Günleri, alanında uzman isimleri ağırlamaya hazırlanıyor. Bu yılın ana temasının “Dijital Eşitsizlik ve Veri Sömürgeciliği” olarak belirlendiği sempozyumun ulusal ve uluslararası üniversitelerden alanında uzman konuşmacıları olacak.
Sempozyum 15 Mayıs 2024 Çarşamba günü Üsküdar Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Süleyman İrvan, Rektör Prof. Dr. Nazife Güngör ve Kurucu Rektör ve Yönetim Üst Kurulu Başkanı Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın konuşmalarıyla açılacak.
11. İletişim Günlerinin açılış konferansı davetli konuşmacıları ise İstanbul Bilgi Üniversitesi Prof. Dr. Halil Nalçaoğlu’nun yönettiği oturumda Goldsmiths, Londra Üniversitesi Prof. Dr. Natalie Fenton, Ankara Üniversitesi Prof. Haluk Geray, Emekli Profesör Prof. Dr. Ümit Atabek olacak. Sempozyumun 16 Mayıs Perşembe günkü sabah oturumunda davetli konuşmacılar Üsküdar Üniversitesi Doç. Dr. Bahar Muratoğlu Pehlivan’ın yönettiği oturumda Londra Ekonomi Okulu Prof. Dr. Nick Couldry, New York Eyalet Üniversitesi Prof. Dr. Ulises A. Mejias, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Prof. Dr. Tuğba Asrak Hasdemir ve Moskova Devlet Üniversitesi Prof. Dr. Elena Vartanova birer konuşma yapacak.
İngilizce olarak gerçekleştirilecek oturumların simultane çevirisi yapılacak ve oturumlar aynı anda Üsküdar Üniversitesi Televizyonu (ÜÜTV) ve Youtube kanallarından da canlı olarak yayınlanacak.Üç gün boyunca sürecek olan sempozyum 50 oturum halinde gerçekleşecek.
Sempozyumda dijital eşitsizlik ve veri sömürgeciliği çeşitli yönleriyle ele alınacak. İçerisinde yer aldığımız ve yaşamın tüm dokularına sirayet eden dijitalleşmenin kazanımları ve yitimlerinin ayrıntılı olarak tartışılacağı, sorunlar ve çözüm önerilerinin ortaya konulmaya çalışılacağı sempozyumun kapanıştan önceki son oturumu ise iletişim ve medya sektöründen uzmanların ve akademisyenlerin katılımıyla Prof. Dr. Süleyman İrvan yönetiminde Yuvarlak Masa Oturumu olarak gerçekleştirilecek.
17 Mayıs Cuma günü Prof. Dr. Süleyman İrvan’ın moderatörlüğündeki Yuvarlak Masa oturumunda:
- Gazeteci Emre Kızılkaya
- Gazeteci Füsun Nebil,
- Yazar Ümit Alan
- Koç Üniversitesi Doç. Dr. Suncem Koçer
- Bahçeşehir Üniversitesi Doç. Dr. Can Ertuna
- Üsküdar Üniversitesi Doç. Dr. Gül Esra Atalay
- Gazeteci Dr. Sarphan Uzunoğlu
- ve Üsküdar Üniversitesi Doç. Dr. Bahar Muratoğlu Pehlivan yer alacak.
Sempozyumda sunulacak tüm bildirilerin özet metinleri ve ardından da tam metinler kitap olarak yayımlanarak kamuoyuyla paylaşılacak. Ayrıca sempozyumun tüm oturumları video kayıt olarak sempozyum web sitesinde arşivlenerek ilgili tüm çevrelerin erişimine açık olacak.
Dijital Eşitsizlik ve Veri Sömürgeciliği Sempozyumunun ayrıntılı programına https://ifig.uskudar.edu.tr/2024/sempozyum-programi bağlantısından erişim sağlanabiliyor.
YORUMLAR