Üniversitelerde ilginin en çok arttığı bölüm: "Beslenme ve Diyetetik Bölümü''

İstanbul Rumeli Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Dr.Zeynep Güler Yenipınar, beslenme ve diyetetik bölümünden mezun olan öğrencilerin iş alanları hakkında da bilgi verdi...

Üniversitelerde ilginin en çok arttığı bölüm: "Beslenme ve Diyetetik Bölümü''
10 Eylül 2021 - 13:50

Diyetisyenliğe ilgi arttı

Son zamanlarda Kovid-19’la önemi daha da ortaya çıkan, çalışma alanları oldukça fazla olan, ilginin en çok arttığı bölüm ise “Beslenme ve Diyetetik Bölümü’’ oldu.

İstanbul Rumeli Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Dr.Zeynep Güler Yenipınar öğrencilerin neden bu bölümü seçmeleri ile ilgili detaylı bilgi verdi.

Son yıllarda tüm dünya ve ülkemizde sağlık konusunda bir bilinçlenme oldu. Bu doğrultuda insanlar hastalanıp ilaç kullanmak yerine doğru beslenerek ve hareketli olarak daha sağlıklı, kaliteli bir yaşam sürmeyi tercih ediyorlar. Bu süreçte sağlık profesyonellerine ihtiyaç duyuluyor diyen Dr.Zeynep Güler Yenipınar özellikle diyetisyenler bu grubun en önemli kısmını oluşturmaktadır diye belirtti.

Yenipınar, beslenme ve diyetetik bölümünden mezun olan öğrencilerin iş alanları hakkında da bilgi verdi. ‘’Diyetisyenler, beslenmenin ve gıdanın olduğu her alanda iş bulabilmektedir. Bu sebeple devlete bağlı kuruluşlar ve özel kuruluşlar, spor salonları, huzur evleri vb. yerler dikkate alındığında ayrıca kendi işlerini de kurma imkânı düşünüldüğünde iş imkânının birçok mesleğe göre çok daha fazla olduğu görülmektedir. Bu konuda diyetisyenlik mesleğini seçen öğrenciler üzerinde yapılan araştırmada; diyetisyenlik mesleğinin toplumda saygınlığı olan, kişiliklerine uygun, popüler, çalışma alanlarının yaygın, iş imkânı olan bir meslek olduğu vurgulanmıştır.’’

Dr.Zeynep Güler Yenipınar sözlerine şöyle devam etti:’’Günümüz dünyasında sağlık alanındaki bakım ve tedaviler sürekli değişim göstermektedir. Bu nedenle diyetisyenlik mesleği iyi bir beslenme bilgisi yanında güncel bilgi ve teknolojiyi izlemek, iyi düzeyde iletişim becerisini de gerektirmektedir. Güncel olarak araştırmalar ve bilgileri takip etmeyi, etik kurallar çerçevesinde, bilimin ışığında ve kanıtlara dayalı bilgilerle kendisini yenilemeyi seven ve insanların sağlıklı, kaliteli bir yaşam sürmesini sağlayarak yaptığınız her işte bir iz bırakmak istiyorsanız bu meslek size göredir. Çünkü Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nü tercih ederek, sektörde Diyetisyen olarak çalışmak isteyenler; İletişimi güçlü, üretken, yaratıcı, sorumluluk sahibi, araştırmacı, sorgulayıcı, öğrenmeye meraklı, fen bilimleri, özellikle kimya ve biyoloji ile ilgili, sabırlı ve hoşgörülü, etik ilkeler ve evrensel değerlere bağlı, işbirliği ile çalışabilen, insanlara yardım etmekten, katkıda bulunmaktan hoşlanan bireyler olmalıdır’’ ifadelerini kullandı.

Dr.Zeynep Güler Yenipınar ‘’Gelişime açık biriyseniz İstanbul Rumeli Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümünü okurken Psikoloji, Fizyoterapi, Spor bilimleri, Hemşirelik, Çocuk Gelişimi, Sağlık Hizmetleri gibi başka bilim dallarında da lisans diploması alma hakkına sahip olabilirsiniz. Ayrıca mezun olduktan sonra kendi dalında veya biyokimya, anatomi vb. konularda lisansüstü eğitimleri alabilir, akademisyen olarak kariyerinize de devam edebilirsiniz. Dört yıl boyunca, seçtiğiniz mesleğin eğitimini alacağınız, hayallerinizi gerçekleştireceğiniz, sizi mutlu edecek, ayaklarınızın geri gitmeyeceği, sosyal bir ortamda, çeşitli kulüp etkinliklerinin ve projelerin  içinde yer alarak öğrencinin de takımın bir parçası olarak kabul edildiği, uluslararası güncel bilgilerin takip edilerek eğitim ve öğretimin yapıldığı, öğrencinin diğer dallarda da paralel eğitim alabildiği ve vizyon sahibi olduğu ,yabancı dile önem veren, öğrencilerine yurt içi ve yurt dışı fırsatlar tanıyan, sürekli iyileştirmeyi hedefleyen bir üniversitede eğitim almak sizleri her zaman bir adım öne taşıyacaktır’’ diyerek sözlerini tamamladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir'de 3126 Asansöre Kırmızı Etiket
İzmir'de 3126 Asansöre Kırmızı Etiket
Kartalkaya'daki yangında acil durum önlemleri eksik mi kaldı?
Kartalkaya'daki yangında acil durum önlemleri eksik mi kaldı?