Uşak 6. Tarım ve Hayvancılık Fuarı kapılarını açtı!

Uşak 6. Tarım ve Hayvancılık Fuarı, törenle kapılarını açtı. Sektörün güç birliğine sahne olan açılışta üreticiler ayakta alkışlandı.

Uşak 6. Tarım ve Hayvancılık Fuarı kapılarını açtı!
17 Eylül 2021 - 22:39

Üreticiden söz: "Ülkemizi kimseye muhtaç etmeyiz"

Uşak Tarım ve Hayvancılık Fuarı törenle kapılarını ziyaretçilere açtı. Sektör temsilcilerinin güç birliğine sahne olan fuarın ilk gününde katılımcı firmalar, üreticinin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Bir çok tarım aleti ilk günden satıldı. Açılışa, Uşak Ziraat Odası Başkanı Nafiz Mıdık "Pandemiye rağmen yılmadan çalıştık, yılmayız. Ülkemizi başka ülkelere muhtaç etmeyiz" sözleri damga vurdu. 
 
GL Platform Fuarcılık tarafından Kemal Öz Çok Amaçlı Kapalı Fuar Alanında düzenlenen Uşak 6. Ege Tarım Hayvancılık, Süt Ürünleri, Çiftlik Ekipmanları, Tarım Makinaları ve Sera Teknolojileri Fuarı, üreticiyi alıcılarla buluşturdu. Dört gün boyunca pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleştirilecek fuarda, tarımdaki son yenilikler ve teknolojik gelişmeler, çiftlik ekipmanları, genetik alanındaki son yenilikler görücüye çıktı. 134 markanın katıldığı fuarın teması ise “Tıbbi Aromatik Bitkiler” oldu.
 
Fuarın açılış törenine Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Tarım ve Orman Bakanlığı Uşak İl Müdürü Ertan Keleş, Cumhuriyet Halk Partisi Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Adalet ve Kalkınma Partisi Uşak Milletvekili İsmail Güneş ile Mehmet Altay, Uşak Ziraat Odası Başkanı Nafiz Mıdık başta olmak üzere sektör temsilcileriyle ziyaretçiler katıldı. 

"Teknolojiyi takip edin"

Uşak Valisi Funda Kocabıyık, 217 bin hektar tarım arazisi ve 32 binin üzerinde çiftçisiyle Türkiye'nin önemli üretim merkezlerinden olduklarını söyledi. Vali Kocabıyık "Yılda 164 bin ton beyaz et, 15 bin ton kırmızı et, 220 bin ton süt üretimi gerçekleştiriyoruz. Çiftçimiz bu üretimle, 4.2 milyar lira tarımsal hasılata ve 32.1 milyon dolar tarımsal ihracata imza  atıyor" dedi. Tarımsal desteklemeler kapsamında yılın ilk 8 ayında 85 milyon lira ödeme yapıldığını, kırsal kalkınma yatırımları kapsamında 35 projeye 6 milyon TL destek verildiğini hatırlatan Vali Kocabıyık "Tarımsal ve hayvansal üretimin önemli bir bölümünü karşılayacak kapasitemiz var. Ancak her alanda olduğu gibi tarım ve hayvancılık alanında da teknolojinin takip edilmesi temel koşuldur” dedi.

“Sağlıklı pazar alanları kazandıracağız”

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın ise sağlıklı bir yaşam için tarım ve hayvancılığın sürdürülebilir olması gerektiğini belirterek “Bunun için üzerimize düşeni yapmaya hazırız” dedi. Belediye olarak üreticilerin ev sahibi olduklarını ifade eden Çakın "Her hafta ziyaret ettiğimiz pazarlarda halkımızla üreticimizi buluşturuyoruz. Hedefimiz şehrimizin çeşitli yerlerindeki açık pazar yerlerini de kapatarak daha sağlıklı pazar alanları oluşturmak. Ayrıca tarımsal alanların korunması ve olumsuz etkilenmemesi için imar faliyetlerine de aralıksız devam ediyoruz" diye konuştu.  
 
Üretici sözü "Türkiye'yi kimseye muhtaç etmeyiz"
Uşak Ziraat Odası Başkanı Nafiz Mıdık, tarım ve hayvancılık sektörünün insanlığın temel ihtiyaçlarının üretildiği önemli bir sektör olduğunu söyledi. Mıdık “Biz üreticiler, bunun bilinciyle yaşanan afetler ve pandemiye rağmen yılmadan çalıştık, yılmayız. Ülkemizi başka ülkelere muhtaç etmeyiz. Yine çalışacak, yine üreteceğiz. Bugün hepimiz toksak çiftçilerimiz, üreticilerimiz sayesinde tokuz ve yarınlardan bu sayede umutluyuz. Üreticilerimizi ayakta alkışlıyorum. Bilinsin ki tarıma yapılan yatırım, üretime, ekonomiye, ülkeye, milliliğe, yerliliğe, çocuğa ve geleceğe yapılan yatırımdır” dedi. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir'de 3126 Asansöre Kırmızı Etiket
İzmir'de 3126 Asansöre Kırmızı Etiket
Kartalkaya'daki yangında acil durum önlemleri eksik mi kaldı?
Kartalkaya'daki yangında acil durum önlemleri eksik mi kaldı?