Velioğlu'ndan "Enflasyon Döneminde Doğru Finans Yönetimi" Konulu Sunum

Finans danışmanı Naim Şeref Velioğlu, 2025'te finansmana erişimin zorlaşacağını ve kredi kısıtlamalarının artacağını belirtti. Enflasyon ve finans yönetimi üzerine önemli uyarılarda bulundu.

Velioğlu'ndan "Enflasyon Döneminde Doğru Finans Yönetimi" Konulu Sunum
29 Temmuz 2024 - 14:52

Velioğlu: “2025’te Finansa Erişim Daha Zor Olacak”

Ege Otomotiv Derneği’nin ‘Duayen Sohbetleri’ Etkinlikleri Başladı

Ege Otomotiv Derneği (EGOD), güncel ekonomik, sektörel ve finansal konulara dair bir perspektif sunmayı hedeflediği ‘Duayen Sohbetleri’ etkinliklerine başladı. Altındağ Sivil Toplum Yerleşkesi’nde yapılan EGOD Duayen Sohbetleri toplantısının ilkinde Finans Danışmanı Naim Şeref Velioğlu, “Enflasyon Döneminde Doğru Finans Yönetimi” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Velioğlu, faizlerin önümüzdeki yılda yüksek seyredeceğini ve bankaların kredi vermelerine daha fazla kısıt getirileceğine dikkat çekti. Ayrıca, 2025 yılında firmaların kaynak bulmakta daha da zorlanacağını savundu.

EGOD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torun’un Açılış Konuşması

Toplantının açılışında konuşan EGOD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torun, ‘Duayen Sohbetleri’ toplantı serisini başlatmanın heyecanı içinde olduklarını ifade ederek, “Bu toplantı serisinde alanında uzman konukları ağırlayarak üyelerimize sektörel, ekonomik ve finansal anlamda katkı sunmak istiyoruz” dedi. Torun, “Enflasyon Döneminde Finans Yönetimi” üzerine değerli fikirlerini paylaşacak olan Naim Şeref Velioğlu'nu ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti. “Kendisinin yılların verdiği tecrübe ve bilgi birikimiyle bizlere bu zor ekonomik koşullarda nasıl doğru finansal kararlar alabileceğimizi anlatacak. Amacımız, sadece EGOD üyeleri olarak değil, bu konuda bilgi sahibi olmak isteyen herkesi bir araya getirebilmek, bilgi paylaşımında bulunmak ve bizlere destek olmaktır. Bugün burada paylaşılan bilgilerin, ticaret hayatımızda karşılaştığımız zorluklarla başa çıkmamızda bizlere ışık tutacağına inanıyorum” dedi.

“Öngörülebilir Ekonomi Doğru Finans Yönetimi İçin Şart”

Açılış konuşmalarının ardından “Enflasyon Döneminde Doğru Finans Yönetimi” sunumuna başlayan Naim Şeref Velioğlu, yüksek enflasyon ortamında firmaların kusursuz bir finans yönetimine sahip olması gerektiğinin altını çizdi. Nakit akış tablosunun öneminden ve finansal okuryazarlığın öneminden bahseden Velioğlu, “İşletme sahiplerinin bilanço ve bütçelerin hesaplanmasında ve sonucunda nereye bakması gerektiğini iyi bilmesi gerekiyor. Bulunduğu sektörün dinamiklerine ve ekonominin genel yapısına hakim olmalı” dedi. Firmaların nakit akışına özellikle dikkat etmesi ve özellikle kısa vadeli borçların yönetimine özel bir önem vermesi gerektiğinin altını çizen Velioğlu, “Birçok firma karlı bir iş yapıyor olsa da doğru finansal yönetimini sağlayamadığı için böylesi dönemlerde batıyor. En az üretim kadar önemli bir alandır finans yönetimi” diye konuştu.

Velioğlu: “2025’te Kaynak Bulmak Zorlaşacak”

Naim Şeref Velioğlu, 2025 yılının finansal kaynak bulmak konusunda bugün olduğundan çok daha fazla zor olacağına vurgu yaptı. Bu anlamda firmaların şimdiden önlem alması gerektiğine dikkat çekti. Özellikle enflasyon muhasebesi ve enflasyon düzeltmesinin yapıldığı süreçte finans yönetiminin daha da önemli hale geldiğini ifade eden Velioğlu, “Ben önümüzdeki yılda kredi olanaklarının yetersiz olacağını, yani bankaların kredi vermelerine daha fazla kısıt getirileceğini düşünüyorum. Finansman erişim 2025 yılında da şimdi olduğundan çok daha zor olacak. Ülkeye girmiş olan sıcak paranın bir süre daha ülkemizde kalacağını öngörüyorum. Bu sebeple faiz oranları önümüzdeki iki yıldan önce kolay kolay aşağıya düşmeyecek gibi gözüküyor. Yüksek enflasyon ve kurun baskılandığı ortamda özellikle ithalat ihracat yapan firmaların fiyat politikaları, finans ve stok yönetimleri büyük önem taşıyor. Doğru öngörülerde bulunmak için sürdürülebilir ve öngörülebilir bir ekonomi politikası şart” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bitkisel Üretim ve Hayvancılık Destekleme Modeli Menderesli Üreticilere Tanıtıldı
Bitkisel Üretim ve Hayvancılık Destekleme Modeli Menderesli...
Dikili Belediye Meclis Üyesi Ata Uysal Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti
Dikili Belediye Meclis Üyesi Ata Uysal Trafik Kazasında Hayatını...