Anadolu Sigorta, Anadolu Buluşmaları’nın Dördüncü Etkinliğini Samsun’da Düzenledi
Anadolu Sigorta, Anadolu Buluşmaları’nın Dördüncüsünü Samsun’da Gerçekleştirdi
Anadolu Sigorta’nın KOBİ’ler, iş dünyası, acenteler ve üniversite öğrencilerinden oluşan geniş bir kitlenin katılımıyla gerçekleştirdiği, toplumda sigorta konusunda farkındalığı artırmayı amaçlayan Anadolu Buluşmaları’nın dördüncüsü, Samsun’da düzenlendi.
Anadolu Buluşmaları Samsun’da Yapıldı
Anadolu Sigorta, sigorta sektöründe yaşanan gelişmeleri ele aldığı ve sigorta konusundaki farkındalığı artırmayı amaçladığı Anadolu Buluşmaları etkinliğinin dördüncüsünü Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde düzenledi. 22 Kasım Cuma günü, Gazeteci Noyan Doğan’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde, KOBİ’ler, sigorta acenteleri ve üniversite öğrencileri bir araya geldi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın, Samsun Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Süleyman Ferşat Eldemir, Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mehmet Tuğtan ve Türkiye İş Bankası KOBİ ve İşletme Bankacılığı Satış Bölüm Müdürü Gaffar Öney konuşmacı olarak yer aldı. Panelin ikinci bölümünde ise Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcıları Fatih Gören, Taylan Matkap ve İdil Pamir, sigorta sektörünün geleceği ve KOBİ’lere yönelik özel çözümler üzerine konuştu.
Mehmet Tuğtan: “Samsun’un Güçlü Sanayi Altyapısına Uygun Sigorta Çözümlerine Yönelmesi Gerekiyor”
Samsun ve bölge üreticilerinin sigorta karnesini değerlendiren Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mehmet Tuğtan, branşlara göre sigortalılık oranlarını şu şekilde sıraladı:
- DASK verilerine göre, Samsun ilimizde bulunan konutların %38’i zorunlu deprem sigortasına sahip. Türkiye ortalamasına baktığımızda ise bu oran yaklaşık %56.
- TÜİK ve SBM verilerine göre, Samsun ilinde trafiğe kayıtlı araçların kasko sigortalılık oranı %22. Türkiye ortalamasında ise bu oran %26.
- Konut sigortalarında, DASK ile SBM verilerine göre, Türkiye genelinde %25 olan konut sigortalılık oranı Samsun ilinde yaklaşık %21.
- Trafik sigortası ürünlerinde ise sigortalılık oranlarının diğer sigorta ürünlerine kıyasla görece yüksek olduğunu görüyoruz. TÜİK ve SBM verilerine göre, Samsun ilinde trafiğe kayıtlı araçların trafik sigortalılık oranı yaklaşık %80. Türkiye ortalamasında da bu oran aynıdır.
Samsun’un tarım, gıda, tekstil, lojistik ve otomotiv gibi sektörlerde güçlü ve çeşitli bir sanayi altyapısına sahip olduğunu aktaran Tuğtan, bu sektörlerde faaliyet gösteren KOBİ’lerin kendi alanlarındaki riskleri doğru tespit edip belirli sigorta türlerine yönelmesi gerektiğinin altını çizdi.
KOBİ’ler İçin Sigorta Çözümleri
Anadolu Sigorta olarak İş Yeri Paket Sigortası ve KOBİ Paket Sigortası kapsamında çözümler sunduklarını belirten Tuğtan, bu çözümlerin sektörlere göre farklılaştırıldığını ve terzi usulü yaklaşımlar sergilendiğini vurguladı. Özellikle tarım ve gıda sektöründe faaliyet gösteren KOBİ’lere, doğal afetler, hastalıklar, hasar kayıpları gibi risklere karşı KOBİ Paket Sigortası gibi kapsamlı sigorta çözümlerini değerlendirmeleri gerektiğini belirtti.
Ayrıca, tekstil ve konfeksiyon sektöründeki KOBİ’lerin, üretim süreçlerinde yaşanabilecek makinelerdeki arızalar, yangın, hırsızlık ve iş yeri kazalarına karşı KOBİ Paket Sigortası yaptırmalarının sağlıklı olacağını belirten Tuğtan, bu sektörlerdeki işletmelerin, büyük siparişlerin zamanında teslimatını sağlamak adına lojistik risklerini kapsayan sigortalara ihtiyaç duyduğunu da ifade etti.
Lojistik ve taşımacılık sektörü, taşıma sırasında meydana gelebilecek zararlar, kaza riski ve araç bakımını kapsayan nakliyat sigortaları, tekne sigortaları, trafik sigortaları ve işletme sorumluluk sigortalarına ihtiyaç duyduğunu da ekledi.
YORUMLAR