Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul İçin Geri Sayım Başladı

Türk yapı sektörünün en uzun süredir düzenlenen fuarı olan Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, 17 Nisan’da TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde başlıyor.

Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul İçin Geri Sayım Başladı
15 Nisan 2024 - 13:42
Yapı ve İnşaat Sektörünün merakla beklediği, dünyadaki beş büyük yapı fuarından biri olan Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul, 17-20 Nisan 2024   tarihlerinde TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenleniyor. 

Güçlü küresel ağını inşaat sektörüne aktararak yeni iş olanakları, ortaklık ve satın alım fırsatları yaratmayı hedefleyen, ihracat kaleminde önemli paya sahip Yapı Fuarı- Turkeybuild İstanbul için geri sayım başladı.

Türk yapı sektörünün en uzun süredir düzenlenen fuarı olan Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, 17 Nisan’da TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde başlıyor. 17-20 Nisan tarihleri arasında açık olacak Fuar, her yıl olduğu gibi bu yıl da inşaat malzemeleri ve teknolojileri alanında binlerce yabancı yatırımcıyla yerli iş ortaklarını bir araya getirmek için gün sayıyor.

Bu yıl İtalya, Almanya, Rusya, Litvanya, Slovenya, Birleşik Arap Emirlikleri, Güney Kore, Polonya, Avusturya ve Çin’den katılımcıları ağırlayacak, 10.000’den fazla yabancı profesyonel alıcının beklendiği Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul’da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Rusya ve Polonya pavilyon olarak yer alıyor.  Her yıl düzenlenen “VIP Alım Heyeti Programı” ile bu yıl 70’den fazla ülkeden 400’ün üzerinde yabancı satın almacıya ev sahipliği yapacak Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul’a  55 bin ziyaretçi bekleniyor.
46. yılı deviren Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul’a yabancı katılımcı, alıcı ve ziyaretçi ilgisinin katlanarak devam ettiğini belirten Yapı Fuarı Direktörü Banu Keskin, “Ekonominin canlılığını koruması, işbirliklerin sürdürülebilirliği için fuarlar kritik başarı faktörü. Bölgedeki en etkili iş platformu olan Yapı Fuarı olarak, katılımcılarımıza benzersiz ihracat olanakları sunuyoruz; yeni iş olanakları, ortaklık ve satın alım fırsatları yaratarak inşaat ve yapı sektörünün büyümesine katkı sağlıyoruz.  45 yıldır olduğu gibi güçlü küresel ağımızı inşaat sektörüne aktarmayı sürdüreceğiz. Bu yıl 70’den fazla ülkeden 400’ün üzerinde VIP satın almacı, 10 binden fazla uluslararası profesyonel alıcı ve  55 bin ziyaretçi bekliyoruz, 700 milyon Euro’luk iş hacmi hedefimiz bulunuyor” şeklinde açıklamada bulundu. 
Sektörü her yıl yeniliklerle tanıştırdıklarını da vurgulayan Keskin, “Bu yıl da oldukça verimli ve yol gösterici bir etkinlik programı hazırladık. Sektörün önderleri tecrübeleriyle yeni fırsatları, sektörün gittiği yönü anlatırken, girişimcilerimiz ise yapı sektörünün geleceğine dair yeni iş modellerini, ürünlerini ve fikirlerini bizlere sunacak. Bu açıdan Yapı Tech Garage alanının önemine dikkat çekmek isterim. Sektörün girişimcilerle biraraya gelerek daha yenilikçi, çözüm odaklı ve verimli sonuçlar elde edebilmesi, Türkiye’nin yapı alanındaki güçlü kaslarının daha da güçlenmesi adına oldukça önemli” dedi.


Dört gün boyunca bilgi ve ilham dolu etkinlikler

Yapı Fuarı 2024 Etkinlik Programı kapsamında dört gün boyunca bilgi ve ilham dolu etkinliklerde; mimarlık, tasarımda inovatif yaklaşımlar, yapay zeka, sürdürülebilirlik ve yapı malzemeleri konulu buluşmalar düzenlenecek. 17 Nisan’da “Kutunun Dışında” teması ile inşaat sektörüne dair sıra dışı fikirler ve yenilikçi malzemeler gündeme taşınacak. 18 Nisan’da “Tasarla Türet, Yapay Zeka ile Üret!” teması ile tasarımın evrimi, teknoloji ve yapay zeka ile ilgili yenilikler ele alınacak. 3D modelleme, akıllı malzemeler ve tasarım süreçlerindeki dönüşüm, malzeme teknolojilerindeki devrim ve akıllı binaların yaratıcı potansiyeli gibi konular, sektördeki ileri düzey çözümler ve yapay zeka destekli sürdürülebilir mimarlık tartışılacak. 19 Nisan Cuma- “Yeşilin Ötesinde” oturumu ile inşaat sektöründe sürdürülebilirliğin önemine vurgu yapılacak. Bu özel gün, sektörde sürdürülebilir kalkınma hedeflerini ve çevresel etki odaklı tasarımı ele alacak; yeşilin ötesindeki konular arasında çevre dostu uygulamalar, topluma duyarlı projeler, karbon nötr yapılar, net sıfır hedefli uygulamalar, karbon ayak izini azaltan malzemeler ve sürdürülebilir mimari çözümler gündeme gelecek. 20 Nisan’da “Mimari İletişimin DNA’sı” söyleşilerinde yapı sektöründe iletişim ve pazarlama alanlarına odaklanılacak.


Yapı Master Class, Yapı Tech Garage ve Altın Mıknatıs "Stant Tasarımı Ödülleri"

Hem yerel hem de yabancı katılımcıları biraraya getiren önemli bir uluslararası platform görevi görerek ziyaretçilerini cezbeden Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul 2024’te,   Yapı Master Class ile mimarlar eşliğinde etkileşimli bir fuar deneyimi sunulacak. Yapı Master Class’a kayıt yaptıran ziyaretçiler, moderatörler ile fuar alanı içinde farklı ürün gruplarından katılımcı stantlarına ziyaret ederek günün teması ile ilgili sohbetlere katılabilecek. Ziyaretçiler, etkinlik konukları olacak usta mimar ve mühendisler ile doğrudan bağlantı kurma imkânına sahip olarak, deneyimlerinden faydalanabilecekler. Yapı Tech Garage'da ise yeni girişimciler inovatif ürünlerini sergileme fırsatı bulacaklar. Fuar kapsamında Altın Mıknatıs "Stant Tasarımı Ödülleri" ile markalar ve ürünlerini sürdürülebilir ve yenilikçi bir şekilde tanıtan katılımcılar da ödüllendirilecek.


Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul 2024'e Özel İskele-Kalıp Salonu!

Fuarda bu yıl, katılımcı firmaların etkileşimini artırmak için  İKSD ve ICA Build Fuarcılık A.Ş. işbirliğiyle, İskele Kalıp firmalarına özel bir salon oluşturuluyor. İskele-Kalıp Sanayicileri Derneği üye firmalarının da yer alacağı bu özel salonda, katılımcılar ürünlerini sergileme ve yeni iş bağlantıları kurma fırsatı bulacak. Formun Üstü Formun Üstü
Fuar deneyiminizi zenginleştirmek, sektöre yön veren mimar ve uzmanlar ile tanışmak, bilgi ve ilham almak için davetlisiniz! Fuar programını takviminize şimdiden kaydedin. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir'de 3126 Asansöre Kırmızı Etiket
İzmir'de 3126 Asansöre Kırmızı Etiket
Kartalkaya'daki yangında acil durum önlemleri eksik mi kaldı?
Kartalkaya'daki yangında acil durum önlemleri eksik mi kaldı?