AKTÜEL GÜNDEM

AKTÜEL GÜNDEM

https://www.mahalligundem.com/

CRR'nin Çevrimiçi Konserleri Nisan Ayında da Devam Ediyor

30 Mart 2021 - 14:38

Cemal Reşit Rey(CRR) Konser Salonu Nisan ayında da CRR YouTube kanalından dopdolu bir programla dinleyicilerine müzik ziyafeti yaşatacak. 

2 Nisan Cuma, saat 20.00
ÇİZGİDEKİ SESLER/ Hezarfen San’at Topluluğu
Hezarfen San’at Topluluğu, “Çizgideki Sesler” konserindebir vücuttan meydana gelmiş görsel ve işitsel sanatları buluşturuyor. Genel Sanat Yönetmenliğini Salih Bilgin’in gerçekleştirdiği projede, müzisyenler eserleri icra ederken Hattat Efdaluddin Kılıç tarafından da aynı anda yazılacak ve bu görüntü barkovizyon ile dinleyicilere aktarılacak.
Genel Sanat Yönetmeni ve Ney: Salih Bilgin
Tanbur: Birol Yayla
Kanun: Taner Sayacıoğlu
Klasik Kemençe: Kadir Serhat Sural
Perküsyon: Turgut Yiğit Dalar
Kudüm: Hüseyin Özkılıç
 Solistler: Taner Yalçın, Muhammed Taha Aras, Sait Berker Seymenoğlu, Murat Avşar

Hattat: Efdaluddin Kılıç
 
6 Nisan Salı, saat 20.00
İPEK YOLU ''Masal''
Buhara’dan Hotan’a, Merv’den Bakü’ye, Şian’dan İstanbul’a bu kadim yolun mistik şehirlerinden derlenen hikâyelerin ve ezgilerin terennüm edildiği bir İpek yolu masalı…
Sanat Yönetmenliğini kanun sanatçısı Seda Tüfekçiğolu, metin kurgu ve sunumunu Mehmed Emin Avanaş’ın gerçekleştirdiği İpek Yolu “Masal”  projesinin müzik düzenlemeleri basgitarda yer alan Erkan Adlin’e ait.

Seda TÜFEKÇİOĞLU sanat yönetmeni / kanun
Mehmed Emin AVANAŞ metin kurgu / sunum
Erkan ADLİN müzik düzenlemeleri / bas gitar
Melis TÜFEKÇİOĞLU proje koordinatörü / vokal
Aziz HARDAL gazelhan
Mehmet Metin ÖZDEN cümbüş / ud / vokal
Merve UTANDI KALKAN vokal
Merve Kıvılcımer vokal
Hüseyin SERT vokal
Baran AŞIK- Mey balaban
Alper ASUTAY keman
Emrah AKAR gitar
Ozan SARIBOĞA tuşlu çalgılar
Adnan GÜLLÜ ritim / perküsyon
Buğra Murat KARA davul


8 Nisan Perşembe, saat:20.00
 DÖRT TELDE DÜNYA TURU
Dört Telde Dünya Turu, Türkiye'de ve yurt dışındaki çellistleri bir araya getiriyor. Çellist Melih Kara, Murat Berk, Köklü Yiğit Tan, İbrahim Aydoğdu, Yaz Irmak, Doğuş Ergin, Yusuf Çelik ve Hakan Hürkan Şahin bu zorlu günlerde çellonun hem naif hem duygusal hem de enerjik sesleri ile müzikseverleri dünya turuna çıkarıyor...
 
 9 Nisan Cuma-10 Nisan Cumartesi, saat:20.00
"50. ÖLÜM YIL DÖNÜMÜNDE IGOR STRAVINSKI: ASKERİN ÖYKÜSÜ" ANLATICI: ERKAN KOLÇAK KÖSTENDİL/ Avrasya Oda Orkestrası
 
Ünlü oyuncu Erkan Kolçak Köstendil, tüm zamanların en fenomen bestecilerinden Stravinski'nin müziklendirdiği oyun "Askerin Öyküsü" ile sizleri baştan sona diri tutacak bu zamansız Faust hikayesine hayat verirken, ressam Pınar Birim eşzamanlı gerçekleştireceği canlı performansla hikayeyi tuvale aktarıyor.
 
İsviçreli yazar Ferdinand Ramuz tarafından, 1.Dünya Savaşı sonrasında Fransızca olarak kaleme alınan hikaye, bir Rus halk masalına dayanır.
 
Sanat tarihinin en sansasyonel fenomenlerinden biri olan Igor Stravinski'nin, okunması, oynanması ve dans edilmesi amacıyla bestelediği bu başyapıt, kasvetli bir Faustian fabl olup, bir prenses, firari bir asker ve önünde sonunda onun ruhuna sahip olacak Şeytan'ın anlatıldığı bir hikâyedir.
 
Ferdinand Ramuz yazan
Selin Tekman çeviri
Erkan Kolçak Köstendil anlatıcı
Pınar Birim ressam
İlkim Temur & Elif Gürlük dansçılar

Orçun Orçunsel şef
Oleksandr Samoylenko keman
Deniz Yurdakul kontrabas
Evrim Güvemli klarnet
Berke Hitay fagot
Timuçin Abacı trompet
Tolga Akkaya trombon
Kerem Öktem vurmalı çalgılar 

 
16 Nisan Cuma, saat 20.00
LUDUS ENSEMBLE
Kemanda Banu Selin Aşan ve Eylül Umay Taş, viyolada Göknil Özkök Sezenerviyolonselde Gözde Yaşar ve konuk sanatçı Mehmet Gökhan Bağcı’nın yer aldığı Ludus Ensemble, CRR Konser Salonu konserinde Schubert’in eserlerini seslendirecek.
Schubert’in en son oda müziği eseri, yaylı çalgılar için tek beşlisi 1828’de, ölümünden birkaç ay önce yazılmıştır. Ancak 1850’de bulunarak seslendirilen eser, melodi zenginliği, formu, anlatımındaki ruhsal güçlülük, orkestra sesini veren tını dengesi ve olgunluğuyla Viyana ekolünün en seçkin örneklerinden biridir.
 
 20 Nisan Salı , saat:20.00
TRIO LIKYA
 Kemanda Nilgün Yüksel, viyolonselde Poyraz Baltacıgil ve piyanoda 
Barış Büyükyıldırım’dan oluşan 
Trio Likya, CRR Konser Salonu için hazırladıkları programda, Maurice Ravel'in La Minör Piyanolu Üçlüsü ve Alfred Schnittke'nin Piyano'lu Üçlüsü’nü seslendirecekler.

 
Temelleri 2017 yılının yaz aylarında atılan Trio Likya; hem Türkiye’de, hem de yurtdışında Barok dönemden günümüze ilgi çekici konser programları ve tınılarla dinleyicilere keyifli dakikalar yaşatıyor.
 
21 Nisan Çarşamba, saat:20.00
 MODAL JAZZ QUARTET & STRING QINTET
 Bu proje Caz standartlarının armonik yapıları üzerine yazılan yeni standartların form yapılarına gore birbirleriyle ilişkilendirilerek çalındığı ve aynı armonik yapı içinde birbirinden oldukça farklı melodilerin de anlam bulacağını işaret eden bir Yavuzoğlu projesi. 
 
Bebop müzisyenlerinin ustaca kullandıkları bu yöntem, orjinal adıyla “ Conterfact” aynı zamanda  projenin başlığı. Eğitimciliği, kitapları ve aranjörlüğü ile de bilinen aynı zamanda CRR Caz Orkestrasının şefi olan Yavuzoğlu enstrümanlarında birer virtuöz olan Şenova Ülker, Önder Focan ve Fırtına Kıral’la ve Hem klasik hemde caz orkestralarının aranan yaylı saz icracıları; Bahar Büyükgönenç, Yonca Sülün, Ömür Gören, Burak Kayan, Mert  Gürel’le aynı sahneyi paylaşacaklar. 
 
 28 Nisan Çarşamba, saat 20.00
GIOVANNI BOTTESINI: KONTRBASIN KRALI 200 YAŞINDA / CRR Oda Orkestrası
 CRR Oda Orkestrası, Şef Can Okan yönetiminde kontrbasın ustası olarak bilinen İtalyan besteci ve orkestra şefi Giovanni Bottesini’nin 200.doğum gününü  özel bir konser ile kutluyor. 
 
Can Okan şef
Onur Özkaya kontrbas
Cihat Aşkın keman 
Çağ Erçağ 
viyolonsel

 
30 Nisan Cuma, saat 20.00
 
SUİTE STANPOLITES
Besteci, caz piyanisti Evrim Demirel’in 3 yıldır içinde yer aldığı “Stanpolites Project” bir trio olarak hayata geçti. Kontrabasta Andreas Metzler ve davulda Riccardo Marenghi’nin yer aldığı bu üçlü genel olarak Demirel’e ait kompozisyonları icra ederek çok sayıda konser gerçekleştirdi. 
 
“Çağdaş caz” olarak tanımlanabilecek bu müzik, yazılı kompozisyonların belirlediği yol haritası içinde kolektif doğaçlamalarla ilerliyor ve her performansta yeni bir söyleme ulaşıyor. Suite Stanpolites ise bu projedeki bazı kompozisyonları soyutlayan daha büyük bir tasarım olarak karşımıza çıkmaktadır. 
 
Yaklaşık 1 saati bulan bu kompozisyon caz müziği dilinde yazılmış ve caz müzisyenleri tarafından icra edilen çağdaş bir eser olarak algılanabilir. Çağdaş müzikle cazın ortasında duran bu müzik bir yandan cazın önemli özelliklerinden biri olan kolektif doğaçlama unsurunu barındırırken, bir yandan da çağdaş müziğin normlarını kapsamaktadır.
 
Evrim Demirel piyano
Andreas Metzler kontrbas
Riccardo Marenghi davul
Şenova Ülker, Barış Yazıcı trompet
Çağdaş Oruç, Batu Şallıel saksofon
Burak Dursun, Altay Acar trombon






YORUMLAR

  • 0 Yorum

Son Yazılar